Monitör için 24" vs 27"

Ekrana olan uzaklığınız da çözünürlük ve ekran boyutunda bir faktör. Masamın derinliği 90 CM. 1080P'de 24" küçük geliyordu R6 Siege ve BF5'te. 1080P 27" monitöre geçnce tam oldu. Ekrana olan uzaklığımdan 24" 1080P ve oyunlarda yüksek FOV'da hedef daha da küçülüyor, vurmak zorlaşıyordu.

Ben bir dahaki monitörü 4k alacağım. 1080p yi de satmayı düşünüyorum.

Masa başı için illaki küçük alınmalı. Çünkü ekran ne kadar büyükse o kadar minimum uzaktan bakma mesafesi olmalı.

Ben olsam rekabet oyunları için 24" daha genel kullanım için 27" alırdım. Odak noktasını azaltınca daha iyi olur.

İş dediğim de yazılım amaçlı hocam.
Kullanmayı düşündüğünüz çözünürlüğü, tepki süresini, kullanım amacınızı belirtebilirseniz daha sağlıklı yardımcı olunur.

Hocam yazılım amaçlı oyun Hz FPS odaklı değil.
Ben bir dahaki monitörü 4K alacağım. 1080p yi de satmayı düşünüyorum.

Masa başı için illaki küçük alınmalı. Çünkü ekran ne kadar büyükse o kadar minimum uzaktan bakma mesafesi olmalı.

Metin bazlı işlemler için sordum hocam.

Yazılım amaçlı olarak büyük ekran tercih etmelisin, zira bir süre sonra tek ekranda uygulama yetmediğinden ya daha büyük bir ekrana geçiş yapıp ekranın yarısında farklı bir uygulama, diğer yarısında farklı bir uygulama çalıştırma ya da ikinci ekran takıp bunu iki ekrana yayma ihtiyacın olacak. Bir bilgisayar mühendisi olarak benim ihtiyaçlarım bu doğrultuda.

Yazılım amaçlı olarak büyük ekran tercih etmelisin, zira bir süre sonra tek ekranda uygulama yetmediğinden ya daha büyük bir ekrana geçiş yapıp ekranın yarısında farklı bir uygulama, diğer yarısında farklı bir uygulama çalıştırma ya da ikinci ekran takıp bunu iki ekrana yayma ihtiyacın olacak. Bir bilgisayar mühendisi olarak benim ihtiyaçlarım bu doğrultuda.

Evet hocam fakat masam küçük ileride bir küçük ekran ile daha takviye yapabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı