Monitör tavsiyesi

mirac44

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba herkese,

Ben yeni bilgisayar + monitör aldım da bir arkadaşımdan. Monitör Samsung C23F390 VA panel monitör. Uzun süredir monitörleri takip etmediğim için neler değişti bilmiyorum açıkçası. Eski monitörüm LG 18" IPS paneldi en azından görüntü kalitesi renkleri fena değildi. Bu yeni monitör ona göre hiç hoşuma gitmedi. Siyahlar benim için önemli açıkçası ve ışık sızması aşırı derecede benim sinirimi bozdu. Yeni monitörlerin de çoğuna bakınca bunu yaşayan insanları görüyorum. Birkaç model araştırdım ve ışık sızması yaşayanlar varmış yani. Acaba 24 inç en azından 120Hz tazeleme hızı sunan ışık sızması konusunda bana uzun süre problem yaratmayacak kronik sorunları olmayan bir monitör önerebilir misiniz? OLED'ler bir seçenek olabilirdi ama çok pahalı maalesef o yüzden sanırım tekrar IPS panel bir seçenek bakmam gerekiyor. Ekran kartım RX 580 8 GB 256 bit bu arada.

İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

https://www.hepsiburada.com/gameon-...?magaza=Techburada&url_src=and-product-detail 27 inç IPS 165 Hz 2K 0.5 ms bu monitorü buldum tam bir fiyat performans ürünü.

Hocam RX 580 kulllanıyor arkadaş 2K önermek mantıksız değil mi biraz hem bilindik düzgün bir marka istiyor. Fiyat iyi bile olsa mantıksız bence.

Hocam RX 580 kulllanıyor arkadaş 2K önermek mantıksız değil mi biraz hem bilindik düzgün bir marka istiyor. Fiyat iyi bile olsa mantıksız bence.

Ekran kartı olayını çok bilmiyorum oynadığım bi LoL vardır onda zaten sıkıntı olmaz çoğunlukla da dizi film için kullanıyorum. Haklısınız ayrıca Samsung'da bile böyle iğrenç görüntü görünce neye güveneceğimi de şaşırdım bende.

Ekran kartı olayını çok bilmiyorum oynadığım bir LoL vardır onda zaten sıkıntı olmaz çoğunlukla da dizi film için kullanıyorum. Haklısınız ayrıca Samsung'da bile böyle iğrenç görüntü görünce neye güveneceğimi de şaşırdım bende.

Bilindik markalardan şaşmayalım biz.

Bilindik markalardan şaşmayalım biz.
Tabiki öyle ama bilindik markalara bile temkinli yaklaşmak lazım artık. Bi tane MSI bakıyorum adam ışık sızması yaşadığını söylüyor Samsung keza yine öyle mesela, onu da kullanıp memnun kalan birine göre almak lazım sıkıntı yaşatmayan modellerden.

Dostum lenovo l22i-40 almanı öneririm 21.5 inch ama gayet yetiyor fiyatı da aşırı uygun 3 bin bandında. IPS panel. Dahili hoparlör de var sesi de fena değil. Gerek yok yüksek HZ'li almana ciddi fps oyuncusu değilsen HZ fark etmez filmler diziler youtube videoları zaten 60 fps oynatır maksimum. HZ için boşuna 2 katı fiyat vermeye gerek yok. Bir de monitörlerin eyesafe tarzı sertifikaları olması önemli o yüzden dandik marka alma bu sertifikaları var mı bakmak lazım düşük mavi ışık , flicker free olması vb. önemli yoksa uzun süre bakarken rahatsızlık yaratabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı