Monitör ve Led TV bu ekranları genişlet sorunu

Mert_Demir

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bilgisayarımla monitörümü VGA ile bağlıyorum ve Televizyonada HDMI 1.4 ile bağlıyorum. Bu ekranı yinele dediğimde sıkıntı yok ama bu ekranları genişlet dediğimde monitörde bir dosyayı tv'ye attığımda genellikle google chromeda video izlerken oluyor. Birde mouse hareket ettiğinde oluyor ekranda aşşağıdan yukarı çıkan düz bir çizgi oluyor ve sürekli yukarı çıkıyor. Sonra yeniden aşağıdan yukarıya çıkıyor. Bunun sorununu nasıl çözebilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Malesefki Telefonumun kamerası bozuk o yüzden fotoğraf atamıyoruım. Bir şey daha fark ettim ekranları genişlet'e tıkladığımda ana monitörde tam ekran bir uygulama açınca televizyondaki dalgalanma sorunu monitöre geçiyor ama monitörde dalgalanma değil daha çok donma ve titreme gibi sıkıntılar ortaya çıkıyor ve televizyonda hiçbir sıkıntı olmuyor tam ekran uygulamayı kapatınca monitördeki hata geçiyor bu sefer tvde sıkıntı veriyor. TV'yi 50 Hz ye veya 60 Hz ye ayarılıyorum 50 Hz de biraz daha düzeliyor. Sonra 30 Hz ye düşürüyorum sorun %90 oranında azalıyor ama gene ufak tefek belli oluyor 30 Hz de çok kastığı için kullanmayı pek tercih etmiyorum. Ekran kartım HD 5670. HD 5670 de HDMI 1.3 desteği var diye biliyorum. Ben HDMI 1.4a yada HDMI 1.4b kablo kullanıyorum. İlk başta ekran kartıyla sandım sıkıntıyı ama tvye bağlayınca herhangi bir görüntüde sıkıntı olmuyor ama hem monitörü hemde tvyi bağlayınca en ufak mouse hareketimde dalgalanma başlıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı