Monitör yükseltme mi, ekran kartı yükseltme mi?

Bence monitör alacaksan blue light ve flicker free mutlaka olsun .Daha önce kullandığım monitör de göz ağrısı çekiyordum. Şimdiki monitör de 3-4 saat kullanım sonrasında bile ağrı olmuyor . Tabi ki blue light açınca görüntü biraz sararıyor ama alışınca bi fark olmuyor. Sağlık gittimi geri gelmez 100-200 biriktir fazladan benim tavsiyem.

Geleceğe yatırım için monitör alınacaksa 144hz aşağısına inilmemeli bence.
Bence en doğru cevap.

Monitor almadan ekran kartı alınırsa ekran kartının vaad ettiklerini tam yaşayamamış olursunuz. Monitör aldıktan sonra ise bütçeniz uygun olduğunda ekran kartınızı alır, keyifle kullanırsınız. Amam madem işin içinde oyun var, keyfin yeni standardı bence yüksek tazeleme hızıdır.

144 Hz asagisi bir monitore sakin ola para vermeyin. Pisman olursunuz. Oynadiginiz oyunlar eger Cs Go, Dota, Lol gibi oyunlarsa hele kesinlikle onceligi monitore veriniz. Ekran karti degisikliginde 60 Hz bir monitor ile farki anlayamazsiniz bile fakat tam tersini yaptiginizda, 144 Fps alamasaniz bile oyunlardan farki cok net hissedeceksiniz.

Gtx 950 o kadar da kötü bir kart değil önce monitör alın sonra yeni seri ekran kartları çıkınca ekran kartını da değiştirirsiniz.
Çok yetersiz kalıyor ekran kartım özellikle Battlefield 1, APEX Legends türü oyunlarda. Ya FPS'im çok düşük ya da sürekli drop yiyorum ekran kartım yüzünden. Sabırım ilk olarak RX 570'i satın alacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı