Monitörde beyaz çizgi sorunu

Monolit Ramiz

Hectopat
Katılım
31 Ağustos 2016
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün normal bir şekilde oyun oynarken bir anda monitördeki görüntü gitti ve monitörümde “DVI signal not found” yazdı. Bende panik yaptım ve bilgisayarı kapattım. Tekrar açtığımda şöyle bir görüntü beni karşıladı.

IMG_0698.JPG

Birkaç kez daha kapatıp açtım. En sonunda PC halen açıkken DVI kablosunu ekran kartı kısmından çıkarıp geri takınca düzeldi. Daha fazla kurcalamayayım deyip ben de geri kapattım. Şimdi bu problem neden kaynaklanmış olabilir? Sistemim: EVGA GTX 1070, 16 GB RAM, 700W güç kaynağı, i5 6600K.
 
Benim laptoptada benzer bir sorun çıktı ortaya. gta online oynarken bir anka bir donma oldu ondan sonra bu sorun çıktı ortaya büyük ihtimalle.
Görev çubuğunun üstünde belirip gidiyor bu linkteki konudaki sorunun aynısı bendede mevcut çözüm bulmuş değilim henüz. Lenovo Ideapad 320 ekranın altında beyaz çizgi çıkması - Technopat Sosyal
Rami çıkarıp taktım olmadı. ekran kartı vs hepsi güncel hatta tekrardan yükledim sıfır kurulum olarak. sorun çözülmedi. gelip gidiyor beyaz çizgi.
 
Biraz geç olacak ama çok fazla nedeni olabilir. Ekran darbe almış olabilir. Fakat sorun BIOS ekranında olmuyor ise sorun ya ekran kartında, kabloda ve girişlerde olabilir. Fark ettiğim kadarıyla DisplayPort kablolarda daha fazla oluyor. Önce farklı kablolarla ve farklı girişlerle deneyin. Son bir çırpınış olarak monitörünüzü farklı bir bilgisayarda, bilgisayarınızı farklı bir monitörde deneyebilirsiniz. Monitör değiştiğinde çözülüyorsa monitörün girişinde bir sıkıntı vardır. Sorun devam ediyorsa geriye iki seçenek kalıyor. Ya ekran kartının girişlerinde bir sıkıntı var ya da ekran kartına reballing yapılması gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı