Monitörde Kırmızı, Mavi, Yeşil nokta çıkıyor

Önleminiz küfsüz ve nemsiz ortamda bulundurmaktır. Olur da oksitlenme olursa:

Selülozik tineri fırça yardımı ile bilgisayarın ana kartına, cep telefonunuza, kumandanıza veya akünüze yavaşça oksitlenmiş bölgeye sürebilirsiniz. Böylelikle temizlemiş olacaksınız. Ayrıca tiner uçucu bir maddedir silmenize gerek kalmayacaktır bir süre beklemeniz yeterlidir. Biraz dikkatli olmalısınız kokusunu çok çekerseniz başınız bile dönebilir.

Daha temiz bir yöntem arıyorsanız; oksitli ürünler için üretilmiş sprey ürünleri piyasada bulunmaktadır. Çok da pahalı olmayan bu sprey ürününü oksitli yere sıkıp temizleyebilirsiniz. Sonra silip kurumasını beklemelisiniz. Cihazlarınız tam kurumadan çalıştırmayalım, devrelerin yanmaması için biraz beklemekte fayda var. Bu yöntem tinereden biraz daha pahalıya kaçabilir ama koku çekmek istemeyenler için daha iyi bir seçenektir.

elektronik ürünlerde oksitlenme nasıl temizlenir; buna bir yöntem daha söyleyebilirim. Bildiğiniz saf alkol ile oksitli yeri temizlemek mümkün. Yine fırça yardımıyla alkolü oksitli yere sürüp temizleyin ve kurtulun. İyi günler dilerim.

Teşekkür ederim bir şey daha soracaktım ev dış cephe olursa nem küf daha az olmaz mı?
Bu durumlara karşı üreticiler zaten önlem alıyorlar. Yeni modeller için zaten böyle bir durum söz konusu olamaz. (Kolay kolay olmaz) senin nemsiz bir ortamda bulundurman dışında ekstra bir şey yapmana gerek yok.

HMM öylemiymiş sağ olun bilmiyordum.
 
Teşekkür ederim bir şey daha soracaktım ev dış cephe olursa nem küf daha az olmaz mı?

Dış cephe koruması ve rutubet önleme sistemleri mevcut bunlar çok yararlı olur :) Yada cihazları da var:
 
Dış cephe koruması ve rutubet önleme sistemleri mevcut bunlar çok yararlı olur :) yada cihazları da var:

Teşekkürler sizide yordum kusura bakmayın iyi günler :)
 

Geri
Yukarı