Monitörde Panel Tercihi

Inotorious

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Bir süredir monitörleri takip ediyorum. Tam kafamda kararlaştırmışken ViewSonic'in ölü piksel sorunlarını gördüm ve fikrimi değiştirdim. Daha sonra da karşıma panel farklılıkları çıktı.

Benim sorum şu şekilde; oyun ve film amaçlı 144 Hz bir monitör bakıyorum. Rekabetçi oyunlar oynamadığımdan benim için çok kısa tepki süresi vs değil, görüntü ve renklerin güzel olması, yazı okurken gözümü rahatsız etmemesi. 144 Hz istememin sebebi ise şu anda kullandığım 60 Hz monitörün hareketli sahnelerde gözümü aşırı derecede yoruyor olması. Hatta bundan dolayı oyun oynamaktan bile soğudum.

Bu tarzda bir kullanım için nasıl bir monitör önerirsiniz? Kavisli olup olmaması hiç önemli değil fakat IPS daha güzel görüntü verecekse kavisli olmasın daha iyi.

23-24" aralığında 1200-1300 TL'yi geçmeyecek (varsa daha uygun fiyatlara da olur, illa ki maksimum bütçeyi kullanmaya gerek yok), aldığım zaman ölü piksel, dalgalı görüntü gibi sinir bozucu sorunlar yaşatmayacak bir markanın ürününü arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam senlik monitör.
Hem. Film izle hem. Oyun oyna.
Fiyatı da uygun.
Başka siteden de alabilirsin ben örnek olsun diye link verdim.
Ölü piksel olayı tamamen şans işi kapalı kutu ne çıkacak bilemezsin.
Bende bunun 27 inç modelini almayı düşünüyorum. ASUS VG278QR bir de 27G2U bu. İki model arasında kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam Senlik monitör.
Hem. Film izle hem. Oyun oyna.
Fiyatıda uygun
Başka siteden de alabilirsin ben örnek olsun diye ling verdim.
He ölü piksel olayı tamamen şans işi Kapalı kutu ne çıkacak bilemezsin.
Bende bunun 27 inç modelini almayı düşünüyorum. Asus VG278QR bide 27g2u bu. İki model arasında kaldım.
Peki AOC marka olarak Samsung'a veya MSI'ya kıyasla nasıldır?

Peki AOC marka olarak Samsung'a veya MSI'ya kıyasla nasıldır?
Aoc iyidir. Samsung tamam da MSI monitörler çok sorun çıkartıyor. Forumda her gün yeni bir MSI monitör sorun konusu açılıyor. MSI monitör konusunda önereceğim bir marka kesinlikle değil. Yukarıda önerilen monitör tam istediğiniz gibi.

İncehesap'ta 1100 küsüre satıldı dün. İndirim bitmiş ama şimdi baktım da.

Aoc iyidir. Samsung tamam da MSI monitörler çok sorun çıkartıyor. Forumda her gün yeni bir MSI monitör sorun konusu açılıyor. MSI monitör konusunda önereceğim bir marka kesinlikle değil. Yukarıda önerilen monitör tam istediğiniz gibi.

İncehesap'ta 1100 küsüre satıldı dün. İndirim bitmiş ama şimdi baktım da.
Modele karar verdikten sonra fiyat dalgalanması çok önemli değil, zaman olarak sıkıntım olmadığı için uygun gördüğüm zaman almayı düşünüyorum. Sizin belirttiğiniz fiyatta kafamda bir fikir oluşmasına yardımcı oldu, teşekkürler.

Teşekkürler, 24" olan modelini tercih edeceğim büyük ihtimalle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı