Monitördeki sorunlar için tüketici haklarına başvurulabilir mi?

Gamagu

Hectopat
İyi günler,

Bir monitör alacağım ve endişelerim var. Endişelerim şu yönde ;

E-ticaret sitelerinden monitörü aldım ilk gün denedim ve ışık sızması gözüme fazla geldi, 1 tane ölü piksel çıktı, farklı sorunlar oldu veya monitörü beğenmedim. Ben bu monitörü 14 gün içerisinde ürünü açıp denememe rağmen iade edebilir miyim, bu yasal hakkım var mı?

Bilgisi olanlar yardımcı olursa müteşekkir olurum.

Eğer ışık sızması ya da ölü piksel varsa ayıplı ürün sayılıyor ve iade edebiliyorsunuz. Ama bazı markalarda ölü piksel sınırı var mesela iade için en az 3 ölü piksel olmasını istiyorlar.

Ama beğenmediğiniz zaman iade alınır mı? Onu bilmiyorum.

Edebilirsin. 14 gün koşulsuz iade hakkın var bir şey olmaz merak etme.
Yani ürünün şeklini bile beğenmemiş olsam yine de iade edebilirim öyle mi?

Genelde ürün açılmış iade alamayız gibi cümleler sarfediyorlar. Bu durumda tek yapabileceğim Tüketici hakem heyetine başvurmak değil mi?

Ne kadar sürede sonuçlanıyor bir bilginiz var mı acaba?

Ben de Samsung monitör aldım ışık sızması yüzünden iade talebinde bulundum ama yalan yok ayrıca beğenmemiştim, bulunduğum şehirde servise götürüp iade faturası çıkardılar. Sorunsuz iadeyi kabul ettiler.

14 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade hakkınız mevcut, ürüne zarar vermediyseniz tabii.
Boyutu büyük geldi, vb. gibi sudan nedenlerle iade ederseniz çok yüksek ihtimalle hiçbir sorun yaşamadan iade edersiniz ancak renk sızması var, ölü piksel var, vb. gibi kusurları belirterek iade ederseniz ürünü servise yollarlar ve bir ton uğraşırsınız; yüksek ihtimalle de iade almazlar.
Yani ürünün şeklini bile beğenmemiş olsam yine de iade edebilirim öyle mi?

Genelde ürün açılmış iade alamayız gibi cümleler sarfediyorlar. Bu durumda tek yapabileceğim Tüketici hakem heyetine başvurmak değil mi?

Ne kadar sürede sonuçlanıyor bir bilginiz var mı acaba?
Öyle bir şey yok, 14 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade hakkınız mevcut. Bu durum ürünün yeniden satılabilirliğini bozup bozmamayla alakalı. Kasıtlı olarak ürüne zarar vermezseniz bir sorun olmaz.

Tüketici hakem heyeti karar verme süreleri bölgeden bölgeye değişir ancak genellikle 2-3 ay içerisinde sonuçlanıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı