Monitöre overclock yapmak

Tarıkz

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1070 8 GB ( MSİ AERO İTX)
Ryzen 5 3500X
16 GB 3200 mhz Ram (Corsair)
B450 m S2H (Gıgabyte)
Corsair Delta Spec 550 W 80+
Merak ettiğim bir konu var bir monitör ilanında görmüştüm. 1080p monitörde 4K oynadığını yazmış eleman. Overclock ile bu mümkün mü?

Merak ettiğim bir konu var bir monitör ilanında görmüştüm. 1080p monitörde 4K oynadığını yazmış eleman. Overclock ile bu mümkün mü?

Overclockla ekran tazeleme hızını bir miktar artırabilirsiniz ama 4K yapma gibi bir durum olamaz.

Böyle bir şey varsa ben monitör bütçemin yarısını bağışlarım. Çözünürlük fiziksel bir şeydir. OC yaptım, birine üflettim, Jüpiter ters takla attı gibi sebeplerle yükselebilecek bir şey değil. O bir hayat gerçeğidir. Yazılımla olacak şey değil.

Panel 1080p ise 1080p görüntü alırsınız. 4K görüntüyü render edip, 1080p'ye düşürüyorsa başka ama onda da biraz detay artar, 4K olmaz, başka bir şey o olay.

AMD Radeon Software ayarlarına girip Ekran bölümünde Virtual Super Resolution etkinleştirince 1080p monitörde 4K oynayabilirsiniz. Ekran kartının desteklediği çözünürlük kaçsa oraya kadar yükseltirsiniz.

Amd de Virtual Super Resolution var hocam.4k görüntüyü verip 1080p monitöründe kullanabilirsin.
Ama pek önermem çok daha fazla enerji harcar.4K hiç oyun oynamadım hayatımda.

Çözünürlük olarak 1080p monitörde 4kya ulaşırsınız o mümkün ancak gerçek 4k görüntüyü/kaliteyi yakalayamazsınız çünkü piksel sayısı fiziksel olduğu için onda tek çözüm 4K monitör almak.

Son düzenleme:
AMD Radeon Software ayarlarına girip ekran bölümünde Virtual Super Resolution etkinleştirince 1080p monitörde 4K oynayabilirsiniz. Ekran kartının desteklediği çözünürlük kaçsa oraya kadar yükseltirsiniz.

Evet dediğiniz gibiymiş denedim ama FPS kayıp oluyor ve görüntüde pek iyileşme yok ayriyeten ekran ms süresi artıyor.

Cevaplar tahmin ettiğim gibi arkadaşlar teşekkür ederim hepinize. Benim araştırdığım kadarıyla da 1080P panelde 1080P görüntü görebilirsiniz ancak fakat görüntüyü ekran kartına 4K işletip 1080P aktaran özelikler de varmış. Nvdia tarafında Süper Sampling diye geçiyor sanırım. Görüntüyü iyileştiriyor ama 4K yapmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı