Monitöre Overclock Yapmak

Mihrali Mutlu

Hectopat
Merhabalar dostlar, yakın zamanda internetten görmüş olduğum 60 Hz monitörleri 75 Hz yapan insanların videolarını gördüm ve ben de bunu uygulamak istedim. Nvidia denetim masasına tıklayıp çözünürlük bölümüne girip özelleştir bölümüne girdim ve oradan 60 Hz olan seçeneği 75 Hz yaptım ve oldu hatta internetten testleri de yaptım ve 75 Hz olduğunu doğruladım. Sizce bu ayarın bir sakıncası var mıdır? Şu ana kadar hiç bir sorun çıkmadı.

Çözüm
Vay arkadaş biz 72 Hz'i 73 yapsak desteklenmeyen format uyarısı alırız sizler 15 Hz birden OC yapabiliyorsunuz.
Merhabalar dostlar, yakın zamanda internetten görmüş olduğum 60 Hz monitörleri 75 Hz yapan insanların videolarını gördüm ve ben de bunu uygulamak istedim. Nvidia denetim masasına tıklayıp çözünürlük bölümüne girip özelleştir bölümüne girdim ve oradan 60 Hz olan seçeneği 75 Hz yaptım ve oldu hatta internetten testleri de yaptım ve 75 Hz olduğunu doğruladım. Sizce bu ayarın bir sakıncası var mıdır? Şu ana kadar hiç bir sorun çıkmadı.
Çalışıyorsa pek bir sorun olacağını zannetmiyorum.

60'ı 75 yapmakta bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama 80-90 gibi değerlere çıkarırsan bozulması kuvvetle muhtemel.
Benim 75Hz monitörüm var ben de overclock yapabilir miyim sayın arkadaşlar?
Evet, ben eskiden 60Hz idi cok fazla yükseklere çıkardım bilmiyordum. Sonra ise bir anda ekran siyah oldu, formatladık =(

Son düzenleyen: Moderatör:
60'ı 75 yapmakta bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama 80-90 gibi değerlere çıkarırsan bozulması kuvvetle muhtemel.
Benim 75Hz monitörüm var ben de overclock yapabilir miyim sayın arkadaşlar?
76 hz yaptığımda ekran bi tuhaflaştı bulanık oldu 80 e çıkınca ekran gitti 20 saniye bekledim sonra geldi 75 hz indirdim 60 hz için idealdir

Vay arkadaş biz 72 Hz'i 73 yapsak desteklenmeyen format uyarısı alırız sizler 15 Hz birden OC yapabiliyorsunuz.
:D bence 144hz geç en iyisi olur :D benim gibi dertten kurtul benim mesajım csgo oynarken 60HZ:ya hacım adam donarak gidiyor bu ne biçim monitör, bide yavaş gidiyor.144hz oynarken:al sana al sana al sana "global" =)))
Benim ise 75 Hz bir monitör var bunu nasıl hız aşırtma yapabilirim mesela 75 Hz'ı 85 veya 90'a çıkara bilir miyim?
Tam bilmiyorum ama deneme bence.Bende öyle denedim kaç sene önce tam kaça cıkarttığımıı hatırlamıyorum bi yaptım ekran tüm simsiyah oldu formatlattırdım bu benim çaremdi ama :D
İnşallah tüm problemleriniz çözülmüştür

İyi Forumlar =)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı