Monitörlerde yapılan sahtecilik

Katılım
26 Şubat 2020
Mesajlar
11.393
Makaleler
10
Çözümler
93
Yer
Birleşik Krallık, Londra
Birçok pazaryeri, monitör satış ilanının başlığına "1 ms", "0.5 ms" gibi ifadeler ekliyor, yurdum insanı da "AAA bak 1 ms monitör." diyerekten satın alıyorlar. Birçok konuda da gördüm, 1 Ms'den yukarı almam diyor bazı üyeler. Ah ah, üretici sayfasına girdik mi bir de ne görelim? "1 ms MPRT", "0.5 ms MPRT". Kısacası monitör 1 ms veya 0.5 ms değil. Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela Casper 200Hz sözde 1ms Fast IPS modeli 8ms çıkıyor. Komple yalan dolan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Normal de bu herifi sevmem de.
 
Son günlerde Donanım Arşivi Abdullah bu konu üstüne bayağı gitmeye başladı. Milletin kandırılma dönemi daha yeni yeni bitiyor. Forumda da buna ait bir konu başlatmıştı. GtG olarak bile 1 ms diye bahsedilen monitörler maalesef 1 ms değil.
 
İnsanlar teknik bilmeden her duyduğuna atladığı için bunlar yaşanıyor. "Vaovv 4 GB ekran kartı mükemmel" düşüncesinin monitör versiyonu. O gecikme MPRT mi, GTG mi bakmıyor veya bilmiyor. Markalar da zaten birçoğunun fark etmeyeceğini bildiği için kıyıdan köşeden bulduğu taktiklerle kandırıyor insanları. Yapılması gereken şey basit, araştırıp öğreneceksin. İstemiyorsan bir bilene danışacaksın.
 
İnsanlar teknik bilmeden her duyduğuna atladığı için bunlar yaşanıyor. "vaovv 4 GB ekran kartı mükemmel" düşüncesinin monitör versiyonu. O gecikme MPRT mi, GtG mi bakmıyor veya bilmiyor. Markalar da zaten birçoğunun fark etmeyeceğini bildiği için kıyıdan köşeden bulduğu taktiklerle kandırıyor insanları. Yapılması gereken şey basit, araştırıp öğreneceksin. İstemiyorsan bir bilene danışacaksın.

GtG'de çoğu zaman doğru değer olmuyor.
 
Osrtt'den cihazı yakın zamanda sipariş vermeyi düşünüyorum. Elime çok fazla monitör düşüyor. Bunların incelemelerini paylaşacağım. Gümrükte umarım çok bir aksiyon yaşamam. Milletin gerçekte ne olup bittiğini bilmeye hakkı var.
 
İnsanlar teknik bilmeden her duyduğuna atladığı için bunlar yaşanıyor. "Vaovv 4 GB ekran kartı mükemmel" düşüncesinin monitör versiyonu. O gecikme MPRT mi, GtG mi bakmıyor veya bilmiyor. Markalar da zaten birçoğunun fark etmeyeceğini bildiği için kıyıdan köşeden bulduğu taktiklerle kandırıyor insanları. Yapılması gereken şey basit, araştırıp öğreneceksin. İstemiyorsan bir bilene danışacaksın.

İyi de bugün halk bu konuda biliçlense yarın da ABCD diye bir şey uydurup yasal dolandırıcılığa devam ederler. Burada asıl sorun tüketici hakkını koruması gereken kurumların bu konuda sınır veya yasak getirmemesi. Ne yapalım hepimiz oturup evimize gecikme testi için cihaz mı alalım hocam?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı