Monitörün FPS İle İlişkisi

BatuhanK.

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,
Bugün bahsedeceğim konu şu olacak. Monitörün FPS ile ilişkisi.
Ben bir CS:GO oyuncusuyum ve elimde güzel denebilecek bir sistem var.
Oyunda benim için FPS çok önemli. Çünkü zamanında çok FPS sıkıntısı çektim.
Sistemi yeniledim. Şimdi asıl merak ettiğim bi konu var. Monitörün oyun üzerinde çok büyük bir etkisi var mı?
Elimdeki monitör 60Hz. Sizce değiştirmeme gerek var mı? Yoksa 60Hz yeterli olur mu?
Tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.

Sistem:
  • 8GB (DDR3)
  • NVIDIA® GeForce® GTX660M 2GB with DirectX® 11
  • Intel® Core™ i7-3630QM (2.40GHz 6MB Cache)

Eğer profesyonel düzeyde oynamak istiyorsanız 120 Hz ve üstü bir monitör daha iyi olur. Fakat eğlence amaçlı oynayıp kendinizi kasmıyorsanız 60Hz de yeterli olacaktır.

Bence çok gerek yok ama değiştirsende fena olmaz yani. Fps'i arttırma gibi bişey yapmaz sadece yenileme hızı daha iyi olacağı için daha da akıcı bir oyun oynarsın fakat 60Hz bence şuanlık yeterli .

FPS'yi etkilemez, monitörün 60 Hz ise ve sen 120 FPS alırsan yine 60 FPS gibi görürsün, hatta yırtılmalar olur. Burada da V-Sync vs. devreye girer. Düşük Hz olursa da "ghosting" denen bir sorun ortaya çıkar, örnek olarak iki resmini koydum. Ama 60 FPS bence gayet yeterli.

Dosya Ekleri

• AALWE18.jpg
    AALWE18.jpg
    646,6 KB · Görüntüleme: 402
  • ghosting.jpg
    ghosting.jpg
    42,5 KB · Görüntüleme: 437
BenQ XL2420G ile CS-GO oynayan birisi olarak, kesinlikle tecrübe etmenizi isterim. 144hz'den sonra 60hz'in yüzüne bakacağınızı zannetmiyorum.
Hem 144 hem 60 da kullandığım için bunu rahatlıkla söyleyebilirim...

FPS'yi etkilemez, monitörün 60 Hz ise ve sen 120 FPS alırsan yine 60 FPS gibi görürsün, hatta yırtılmalar olur. Burada da V-Sync vs. devreye girer. Düşük Hz olursa da "ghosting" denen bir sorun ortaya çıkar, örnek olarak iki resmini koydum. Ama 60 FPS bence gayet yeterli.
İlgilendiğin için teşekkürler :)

BenQ XL2420G ile CS-GO oynayan birisi olarak, kesinlikle tecrübe etmenizi isterim. 144hz'den sonra 60hz'in yüzüne bakacağınızı zannetmiyorum.
Hem 144 hem 60 da kullandığım için bunu rahatlıkla söyleyebilirim...
Evet internetten de yaptığım bi kaç araştırma da 144Hz yi gösteriyor. Fakat fiyat açısından benim için biraz sıkıntılı. İlgilendiğin için teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00