Monitörün maksimum çözünürlüğü düştü

Murphy7

Femtopat
Katılım
8 Mayıs 2021
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar.
Laptop ve harici monitör olmak üzere iki monitör kullanıyorum, harici monitörüm 1600x900 60Hz çözünürlükte.

Dün renk sorunu yaşadım ve servise verdim, sorun kablodanmış. Adam iki dakika baktı, yeni kablo verdi ve geri verdi monitörü. Ama şimdi evde monitörün maksimum çözünürlüğünün düştüğünü görüyorum. Yeni çözünürlük 1024X olmuş, bunu monitör üstündeki tuşlardan information kısmını açarak gördüm ama değiştirmeyi göremedim. Ekranı uzat dışında input not supported hatası alıyorum. Çözünürlüğü düşürsem bile durum böyle.

Ekran kartı sürücüleri güncel ve uzun süredir yeni sürücü gelmedi, yani ekran kartı sürücüsünde bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Zaten laptop ekranında bir sıkıntı yok. Ama monitörün sürücüsü falan var mı bilmiyorum. Belki o bozulmuştur ama bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çünkü 1000 lira civarı bir masraf çıkaracak. Şimdiden teşekkürler.
 
Arkadaşlar sorun yeni aldığım kablodan kaynaklı gibi gözüküyor. Eski kablo her ne kadar ekranı maviye boyamış olsa da çözünürlük olarak bir sıkıntı yaratmıyor ama aldığım yeni vga kablosunu taktığımda 1024x768e sıkışıyor max görüntü bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Yarın bir kablo daha alıp geri yazacam buraya kablo alırken bakmam gereken bir şey varsa onu da yazın lütfen.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı