Monitor olarak IPS ekran mı VA ekran mı?

G2724D sürekli öneriliyor fakat bu öneriler tecrübelere mi incelemelere mi dayanarak yapılıyor? Önerilere ve incelemelere göre hareket edip sipariş verdim ama ilk gelen üründe 1 parlak piksel, ikinci gelende 2 parlak 1 ölü piksel çıktı. Üst üste iki üründe bu sorunların olması beni soğuttu modelden. G274QPF QD'nin de incelemeleri iyi görünüyor ama alıp sorun yaşayan da çok gördüğüm kadarıyla. Karşılaşılan piksel sorunu ya da ciddi IPS glow gibi sorunlar teknik incelemelerdeki renk isabeti ya da 50 nit parlaklık farkından daha önemli diye düşünüyorum.
Genel olarak Rtings vb. sitelerin incelemeleri kaynak alınıyor ki ben kullanıp bariz sorun yaşayan görmedim. Ölü piksele gelirsek o tamamen şans işi. Mesela bahsi geçen MSI G27QPF-QD modelini kullandım ve onda ölü piksel denk gelmiştim ancak önermeme sebebim bu değildi.

Genel olarak Rtings vb. sitelerin incelemeleri kaynak alınıyor ki ben kullanıp bariz sorun yaşayan görmedim. Ölü piksele gelirsek o tamamen şans işi. Mesela bahsi geçen MSI G27QPF-QD modelini kullandım ve onda ölü piksel denk gelmiştim ancak önermeme sebebim bu değildi.
Sırf bu ölü piksel muhabbeti yüzünden ikinci ele yönelesim var. 2'de 2 piksel hatası bana problemli bir oran gibi geliyor. Büyük birkaç firma dışında satıcıların çoğu değişim ya da iade işlerinde uğraştırıyor gibi yorumlardan gördüğüm kadarıyla. G2724D'ye net bir alternatif de bulamadım. Tekrar mı sipariş versem diyorum ama aynı firma aynı model bile bile lades olacak gibi geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı