MonsGeek M1 V5 Contour Lines PCB tasarimi kime ait?

Son olarak yunzii B75 Pro hakkindaki goruslerinizi de ogrenmek isterim. 5075b Plus yerine tercih edilir mi mesela? Bir de bu klavye Akko'nun switchlerini desteklemiyor degil mi?

Cocoa cream switchler belli bir üst seviye markadan olmadığı için tercih etmezdim açıkçası, bunun haricinde alınabilir.

Cocoa cream switchler belli bir üst seviye markadan olmadığı için tercih etmezdim açıkçası, bunun haricinde alınabilir.
5070B Plus hakkinda Amazon uzerindeki yorumlara baktiniz mi? 6 ay gibi kisa surede basmama ya da cift basma yaptigini söyleyenler var.

@Hyperciaa siz Akko 5000 serisinden bir klavye mi kullaniyordunuz? Kullaniyorsaniz basmama gibi sorun yasatti mi ve memnun musunuz?

Son düzenleme:
Son olarak Yunzii B75 Pro hakkindaki goruslerinizi de ogrenmek isterim. 5075B Plus yerine tercih edilir mi mesela?
Fena değil ama o fiyatı hak etmiyor bence. O tarz bi klavye istiyorsanız f75 alın derim. Sonradan kendi switchlerini satıp istediğiniz switchleri alırsınız mesela yada bir süre kullanırsınız sonra sıkılınca yenisini alırsınız falan.

Akko'nun switchlerini desteklemiyor degil mi?
akko switchleri de uyar diye biliyorum ama dediğim gibi 3300 biraz fazla gibi yunzii için. 5075 leri de şimdi araştıracağım, yeni uyandım.

Fena değil ama o fiyatı hak etmiyor bence. O tarz bi klavye istiyorsanız f75 alın derim. Sonradan kendi switchlerini satıp istediğiniz switchleri alırsınız mesela yada bir süre kullanırsınız sonra sıkılınca yenisini alırsınız falan.

akko switchleri de uyar diye biliyorum ama dediğim gibi 3300 biraz fazla gibi yunzii için. 5075 leri de şimdi araştıracağım, yeni uyandım.
Hala Akko düşünüyorum sadece Amazon üzerinde yapılan yorumlar kafamı karıştırdı.

5070b Plus hakkinda Amazon uzerindeki yorumlara baktiniz mi? 6 ay gibi kisa sürede basmama ya da cift basma yaptigini söyleyenler var.

Switchler biraz hassas olduğundan hor kullanılırsa çift basma problemleri yaşanması normal bence, isterseniz 10'lu bir switch alarak bozuldukça değiştirmek iyi olabilir, birkaç tuşun birlikte bozulması en az 3 yıl alacaktır zaten.

Hala Akko düşünüyorum sadece Amazon üzerinde yapılan yorumlar kafamı karıştırdı.
Biraz araştırdım ama temiz bilgi bulmak biraz zor. Öncelikle sorun cream yellowda mı diye bakındım, karşılaştırmak için piano pro switch yada diğer akko switchler kullanan kişilerde aynı sorun var mı diye bakmak istedim ama piano switch kullanan kişilere rastlamadım. Daha çok bu sorunu cream yellow/blue/purple gibi switchlerde yaşamışlar. Sonra 1-2 yorum gördüm, 5075 kullanan bir kişi switchleri değiştirmiş ama sorun düzelmemiş. İyice emin olmak için akko harici bir klavyede akko cream yellow kullanan var mıdır diye aradım ama onu da bulamadım. Başka yorumlarda var ama gördüğüm kadarıyla akko 5075 pcb lerinde sorun var yada yazılımsal bir sorun var. Öncelikle farklı klavyede cream yellowlar ile sorun yaşayan var mı ona biraz bakacağım sonra da piano proda aynı sorun var mı ona da bakacağım.

Biraz araştırdım ama temiz bilgi bulmak biraz zor. Öncelikle sorun cream yellowda mı diye bakındım, karşılaştırmak için piano Pro switch ya da diğer Akko switchler kullanan kişilerde aynı sorun var mı diye bakmak istedim ama piano switch kullanan kişilere rastlamadım. Daha çok bu sorunu cream yellow/blue/purple gibi switchlerde yaşamışlar. Sonra 1-2 yorum gördüm, 5075 kullanan bir kişi switchleri değiştirmiş ama sorun düzelmemiş. İyice emin olmak için Akko harici bir klavyede Akko cream yellow kullanan var mıdır diye aradım ama onu da bulamadım. Başka yorumlarda var ama gördüğüm kadarıyla Akko 5075 PCB'lerinde sorun var ya da yazılımsal bir sorun var. Öncelikle farklı klavyede cream yellowlar ile sorun yaşayan var mı ona biraz bakacağım sonra da piano Pro'da aynı sorun var mı ona da bakacağım.

Hocam daha öncesinde cream yellow V3 Pro'yu başka bir klavyede kullandım, kesinlikle sorunsuz çalışıyor. Yaklaşık 5-6 ay boyunca kullandım ve toplamda 3 milyon civarı tuş vuruşu ile test ettim. Herhangi bir double click problemi yaşamadım.

Hocam daha öncesinde cream yellow V3 Pro'yu başka bir klavyede kullandım, kesinlikle sorunsuz çalışıyor. Yaklaşık 5-6 ay boyunca kullandım ve toplamda 3 milyon civarı tuş vuruşu ile test ettim. Herhangi bir double click problemi yaşamadım.
Ben de hala switchle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum, pcb de temassızlık yada başka bir sorun olabilir yada dediğim gibi yazılımsal bir sorun vardır ama switchlerde bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Ayrıca bir kişi key sensivity ayarlarından çözmüş ama bu sorun herkeste böyle midir bilmiyorum.

1742125328589.png

3500 TL civarındaki en iyi klavye sanırım bu. Başka bir model olsa riske atmayıp alabilirdim ama 5075B Plus dışında seçenek yok gibi sanırım. Yunzii için yapılan yorumlar da iyi. Biraz Reddit'e falan bakayım artık yarın alacağım klavyeyi. Neyse sorun bir süre sonra kendini göstermiş zaten. 2 yıl içinde PCB bazlı bir sorun olursa garantisi var sonuçta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı