Monster A5 Intel HD Graphics 630 Devre Dışı Bırakmak

Yer
Kocaeli
Merhaba, 2 gün önce Monster Abra A5 V9.3 Aldım.
  • İşlemci i5 7300HQ
  • GTX 1050 Ti ekran kartı ve Intel HD Graphics 630
Sorunum şu ki ben bu Intel HD Graphics'ten nefret ediyorum. Mümkünse ekran kartı yapmasınlar bile.
Monitörde kullanıyorum laptopu. Görüntü ve oyunların hepsini bu HD Graphics alıyor. Ben bunu köküne kadar silmek istiyorum. Devre dışı bıraktığımda (aygıt yöneticisinden) ve Nvidia denetim masasından entegre grafik yerine GTX1050Ti'ı seçmeme rağmen oyunlarda monitör yine Intelden alıyor.

Kısacası LOL oynuyorum ve monitörde oynuyorum. 60 FPS gösteriyor sonra bir anda 30'a düşüyor ve görüntü kayması oluyor. Tamamen GTX 1050 Ti olsun istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bende de Monster Abra A5 V12.1.2 modeli var aynı şekilde GTA 5 oynarken 50+ üzeri FPS alırken ani FPS düşüşleri oluyor, bir anda 20 FPS'e düşüp tekrar yükseliyor. İşin garibi bu sorun herkeste olmuyormuş ama çoğu kullanıcı da bu ani FPS düşüşleri oluyor. Genelde en fazla konu açan kişiler de Monster ve MSI kullanıyor. İ5 7300HQ ve GTX 1050 kullanan kişiler daha fazla konu açmış ama i7 7700HQ kullanan bir kaç kişininde konu açtığını gördüm.

Bu arada hiç servise göndereceğim diye uğraşma ben gönderdim Bios Güncellemesi ve yeniden format attıklarını söylediler. GTA 5 üzerinde de uzunca testler yaptıklarını ve hiçbir şekilde ani FPS düşüşü olmadığını belirtip gönderdiler.

Merhaba, 2 gün önce Monster Abra A5 V9.3 Aldım.
  • İşlemci i5 7300HQ
  • GTX 1050 Ti ekran kartı ve Intel HD Graphics 630
Sorunum şu ki ben bu Intel HD Graphics'ten nefret ediyorum. Mümkünse ekran kartı yapmasınlar bile.
Monitörde kullanıyorum laptopu. Görüntü ve oyunların hepsini bu HD Graphics alıyor. Ben bunu köküne kadar silmek istiyorum. Devre dışı bıraktığımda (aygıt yöneticisinden) ve Nvidia denetim masasından entegre grafik yerine GTX1050Ti'ı seçmeme rağmen oyunlarda monitör yine Intelden alıyor.

Kısacası LOL oynuyorum ve monitörde oynuyorum. 60 FPS gösteriyor sonra bir anda 30'a düşüyor ve görüntü kayması oluyor. Tamamen GTX 1050 Ti olsun istiyorum.

Intel'i tamamen devreden çıkarmayı başardınız mı? Başardıysanız sorununuz çözüldü mü?

1709 sürümüne geçince düzelmesi lazım. Ben geçtim şu anda bir sorun yok gibi gözüküyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Şu anda bir takılma göremiyorum. Bu hafta vizeler bitiyor hafta sonu eve gidince iyice bir test edip kontrol ederim. Benim açtığım konuda düzelip düzelmediğini belirtirim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı