Çözüldü Monster Abra A5 18.2.1 dahili GPU'yu devre dışı bırakma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Finnbey

Hectopat
Daha fazla  
Yeni laptop aldım. İçinde RTX 3050 Ti 4 GB var ve Intel'in dahlili grafik kartı var. Ben sadece RTX 3050 Ti çalışsın istiyorum. Bunu nasıl yaparım?

Model: Monster Abra A5 18.2.1
İşlesim sistemi Windows 11.

Çözüm
Aygıt yöneticisine gidin CPU'ya da GPU bölümündeki dahili ekran kartınızı bulup sağ tıklayın ve aygıtı devre dışı bırak deyin.

Görüntü bağdaştırıcıları bulun onun içinde olması gerekiyor.
Devre dışı bırakman bir işe yaramıyor GPU'larda Mux olmadıktan sonra.
Yeni laptop aldım. İçinde RTX 3050 Ti 4 GB var ve Intel'in dahlili grafik kartı var. Ben sadece RTX 3050 Ti çalışsın istiyorum. Bunu nasıl yaparım?

O modelde varmı bilmiyorum ancak bios üzerinden MUX Switch diye bir ayar var onu ayarlamanız lazım.

Yeni nesil birçok laptopta oyun açık değilken Intel iGPU kullanılır oyun açılınca otomatikman harici GPU'ya geçer abimde Monster var oradan biliyorum.

Yeni nesil birçok laptopta oyun açık değilken Intel iGPU kullanılır oyun açılınca otomatikman harici GPU'ya geçer abimde Monster var oradan biliyorum.

İşte ben o Intel'i devre dişi bırakmak istiyorum bazı uygulamalar ve oyunda çalışmıyor ve her uygulamayı ayrı istemiyorum tüm ekran NVIDIA ile çalışssın istiyorum.

İşte ben o Intel'i devre dişi bırakmak istiyorum bazı uygulamalar ve oyunda çalışmıyor ve her uygulamayı ayrı istemiyorum tüm ekran NVIDIA ile çalışssın istiyorum.

Öyle bir şey nasıl olur oyun esnasında ekran kartı otomatikman NVIDIA'ya geçer.

Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik ayarları yazan yere bas sonra göz at yazana tıkla istediğin oyunu seç ve seçeneklere tıkla en yüksek performans yazana tıkla.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    39 KB · Görüntüleme: 530
Son düzenleme:
Öyle bir şey nasıl olur oyun esnasında ekran kartı otomatikman NVIDIA'ya geçer.

Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik ayarları yazan yere bas sonra göz at yazana tıkla istediğin oyunu seç ve seçeneklere tıkla en yüksek performans yazana tıkla.

Oyle degil tamamen NVIDIA calisıcak Intel devre disi kalacak oyle olabilir mi diye soruyorum oluyorsada nasıl onu soruyorum.

Aygıt yöneticisine gidin CPU'ya da GPU bölümündeki dahili ekran kartınızı bulup sağ tıklayın ve aygıtı devre dışı bırak deyin.

Dosya Ekleri

• ss.PNG
    ss.PNG
    38,1 KB · Görüntüleme: 482

Devre dışı bırakman bir işe yaramıyor GPU'larda Mux olmadıktan sonra.

Çözüm

Bu yöntem sağlıksız deneme bu yolu.

2 senedir bir Monster kullanıcısı olarak soruna şöyle çözüm ürettik bende T7 v21.5 var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video size yardımcı olacaktır fakat ben şöyle bir sıkıntı yaşadım bu ayarı yaptığımda FPS'im bilindik CS:GO, Valorant gibi oyunlarda ikiye katladı ancak ekranım gidip gelmeye başlad. I servise gönderdim ve bana T5 v20.5'in BIOS ekranını yuklediler evet sorun çözüldü artık daha iyi olmuştu ama sorun bununla bitmedi NVIDIA üzerinden ekran kartı güncellemesi yaptığınızda bazen ekran gelmiyor ve tekrar BIOS ekranından girip eski haline getirip mevcut olan sürümü kaldırıp ekran kartı ile alakalı olan, sonra yeni sürümü yükleyip tekrar BIOS'a girip dGPU ayarına geçmem gerekiyor. Bu her zaman olmuyor ama yaklaşık 4 veya 5 güncellemede bir bu sorunu yaşıyorum. Ve bu ayar direkt ekran kartını çalıştırdığı için ömrü kısalıyor kısa vadede yani paranız varsa yeni bir cihaz için öneririm evet yapın FPS 2 katına çıkıyor neredeyse. Sorununuza çözümü olduysa ne mutlu bana.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı