Monster Abra a5 Battlefield 4 95 Derece Normal mi ?

mrdevil

Megapat
Monster Abra a5 laptop var bende. soğutucu yok. Sipariş verdim de daha kargoda. Sizde bu sıcaklık değeri normal mi ? Bana çok fazla gibi geldi. GTX860M

Şöyle söyleyim ekran kartı olsun işlemci olsun farketmez ikisinin' de sağlıklı ve sorunsuz çalışma ısısı normalde 75 hadi 80 dereceyi geçmemeli. 95 derece gibi yüksek ısılar' da ekran kartı yada işlemci üzerinde lehim topları bir zaman sonra stabile özelliklerini kaybederler ve işlemci yada ekran kartına ciddi zarar verir. Ben şahsen sana soğutucu al diyede bir öneri yapmıcam, çünkü Recep Bey gibi bende soğutucuların bir işe yaramadıklarına adım gibi eminim. İş laptop alırken soğutma sisteme iyi olan bir ürünü seçmek. İşte bu yüzden termal macunu yenilemek ve fanın tozunu almaktan başka yapabileceğin birşey yok.

Termal macun işinden pek anlamıyorum. Neyse onları arkadaşımla hallederim. Birde şöyle bir video buldum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda oynayan kişinin de 95 dereceleri görüyor CPU sıcaklığı.

95 derece' de oyun oynatmaz demiyorum ki ben, uzun süre o kadar yüksek ısıya maruz kaldığında kartın veya işlemcinin üzerinde lehim topları bir zaman sonra zarar görür ve sağlıklı çalışmalarını kaybeder diyorum.

Yok estafurullah, belki duymuşsundur çoğu pc kullanıcısında bir zaman sonra ati veya nvidia görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarı ile bu durumdan kurtuldu der, işte o sorununun çıkma nedeni yanlış driver veya sürücü yükleme değil, ısıdan dolayı ekran kartının zarar görmesidir. Ben sadece seni nacizane bilgilendirmek istedim yaşadığın sorun ve sorduğun konun hakkında. Termal macun işini bilmiyorsan'da kendin yapmaya çalışma bir bilene yaptır. Çünkü onda' da macunun çok sıkılmaması ve ince bir tabaka halinde bakır bölümle arasında boşluk kalmıyacak şekilde sürülmesi gerekli.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı