Çözüldü Monster ABRA A5 OS X 10.10.3 Restarttan Sonra Boot Ekranı

• Konuyu başlatan foro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 67
  • Görüntüleme 14.971
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Usb ve yerel diskteki efi klasörlerini masaüstüne getiremiyor?
Bak bu arada sen sistemini açmışsın. Dosyalarını atmaya başlamışsın. Ve daha önce açtığın konuya herhangi bir şekilde sorunun çözüldüğüne dair herhangi bir şey yazmıyorsun ve insanlar hala senin için çözüm üretmeye çalışıyorlar. Önce o konunu kapat. Kapatmadıysan durumunu güncelle. Ve yine yazıyorum: Araştırmıyorsun, dikkat etmiyorsun. Resimdeki programa biraz olsun baktınmı? Bak EFI bölümü mount edilmiş ama Check Partition yapmadığın için hangi diskin EFI' si mount edilmiş bilmiyorsun. Bir pencere açıp sol kolondan disklere bakmıyorsun. Resimdeki programda open partition tıklayıp EFI penceresini açmıyorsun. Buraya yazıyorsun. Rica ediyorum konu açmadan önce biraz araştırın, bu şekilde bir şey öğrenilmez
Ayrıca açtığın yeni konuyu eski konuyla birlestirdim.

Son düzenleme:
. Resimdeki programa biraz olsun baktınmı? Bak EFI bölümü mount edilmiş ama Check Partition yapmadığın için hangi diskin EFI' si mount edilmiş bilmiyorsun. Bir pencere açıp sol kolondan disklere bakmıyorsun. Resimdeki programda open partition tıklayıp EFI penceresini açmıyorsun. Buraya yazıyorsun. Rica ediyorum konu açmadan önce biraz araştırın, bu şekilde bir şey öğrenilmez
Ayrıca açtığın yeni konuyu eski konuyla birlestirdim.
Tavsiyelerine uymaya çalışıyorum.
Bir pencere açıp sol kolondan disklere baktım sadece MAC in kurulduğu disk ve kurulum yaptığım USB diski tek görüyor. EFİ sağ tarafta beliriyor uyarı şeklinde tıklıyorum klasör açılıyor ama içi boş gözüküyor. Bilgisayarımda da gözükmüyor.
Sanırım Güncel bir kurulum gelene kadar beklemeliyim.

İlk olarak USB diskinin EFI Bölümü'nü masaüstüne kopyala. Sonra USB diskini çıkar. Internetten Clover Bootloader son sürümünü indir. Aşağıdaki linkten UEFI olmayan sistem için anlatıldığı şekilde Clover kur.

[Beta] OS X 10.10.3 RAW ve DMG İmajı | Technopat Sosyal

Ardından hdd içinde EFI bölümü oluşmuş olması lazım. Şimdi yine yukarıdaki linkteki rehberi takip ederek, Masaüstüne kopyaladığın EFI dosyasında sana gerekli olanları, Sistem içinde oluşmuş EFI içine kopyala.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak USB diskinin EFI Bölümü'nü masaüstüne kopyala. Sonra USB diskini çıkar. Internetten Clover Bootloader son sürümünü indir. Aşağıdaki linkten UEFI olmayan sistem için anlatıldığı şekilde Clover kur.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/beta-os-x-10-10-3-raw-ve-dmg-İmajı.185235/
Ardından hdd içinde EFI bölümü oluşmuş olması lazım. Şimdi yine yukarıdaki linkteki rehberi takip ederek, Masaüstüne kopyaladığın EFI dosyasında sana gerekli olanları, Sistem içinde oluşmuş EFI içine kopyala.

Sıfırdan 10.10.3 sürümünü indirip USB yazdırdım ve (NVDA kextleride sildim) boot ekranından geldim. Options kısmından sadece karnel pm yi işaretleyip kurulumu yaptım. Masaüstüne geldiğimde USB bölümündeki EFI yi hdd ye atarak işlemi tamamladım ve USBsiz açılabılıyor artık. HD 4600 ekran kartını KEXT UTİLİTY programı ile sorunsuz yükledim.ama şifre bölümünde şifreyi girdikten sonra ekranın yukarısından aşağıya doğru bir perde iniyor. Masaüstüne geldiğinde eskisi gibi kasılmalar olmuyor. Launcpad e tıkladığım hafiften bir takılma oluyor bunun sebebi nedir.Birde Gtx 960m tanıtılıyor diye biliyordum. Web driveri indirip kurmaya çalıştığımda direk hata veriyor.

DSC_0137 (2000 x 1125).jpg

Laptop'larda harici ekran kartını kullanamazsın. Bunun için BIOS unlock yapman lazım ki bunlarda çok riskli işlemlerdir. Eğer deneyimin yoksa hiç bulaşma.
Giriş ekranındaki kasmayı düzeltme imkanı varmı ?
Birde başlığa nasıl düzeltebilirim çözüldü yazacağım. En kısa zamanda Başarılı kurumlara konu açacağım.

Config dosyanı Clover Configrator ile aç. 'Kext and kext Patches ' menüsüne gel. Burda 'Kext to Patch penceresinde ' + ' tuşuna basarak yeni bir satır oluştur. Yukarıda verilen kodlar bunlardı:
Kod:
<dict>
<key>Name</key>
<string>AppleIntelFramebufferAzul</string>
<key>Comment</key>
<string>0x0a260006 9MB cursor bytes patch</string>
<key>Find</key>
<string>0600260a01030303000000020000300100006000</string>
<key>Replace</key>
<string>0600260a01030303000000020000300100009000</string>
</dict>

Bu kodların nasıl yerleştirmen gerektiği ile ilgili örnek bir resim hazırladım. Mesela kod içinde 'Name' satırının altında 'AppleIntelFramebufferAzul' yazıyor. Bunu configrator içinde name kolonuna koyacaksın.
Örrnek resim:
Eki Görüntüle 65636

HD4600 için bunu uygularsan düzelir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı