Monster Abra A5 V.16.4 yükte 95 derece normal mi?

WithTheRuleOfLaw

Hectopat
Merhabalar,

Monster Abra A5 V.16.4 kullanıcısıyım (i5 9300h+gtx1650+8x2 ram+500 gb ssd). Bilgisayarın rutin bakımları serviste kısa süre önce yapıldı ancak ısı değerlerim fazlasıyla yüksek. Bu değerleri düşürmek için laptop soğutucusu dahi aldım. İlk başlarda Valorant'ta sabit 4 GHZ ile %60-70'e kadar işlemci kullanımı ile 97 derecelere kadar çıkıyordu. Soğutucu ile bu değerleri 82-86 derece bandına indirmiştim. Ancak bu yeni güncellemeler sonrası yine dereceler 95'leri bulmayı başladı. Bu değerler sizce normal mi? Harici soğutucu aktifken bu değerleri gorebiliyorum (Zalman NS2000). İşlemci hiçbir şekilde GHZ kısmıyor. Sabit 4 GHZ olarak oynuyorum. Ekran kartı ise 67 dereceyi geçmiyor. Durum sizce normal mi? Bu durum bilgisayara zarar verir mi?

Hocam güç planından turboyu kapattığımda sabit 2300 MHZ oyun oynayabiliyorum. Bu durumda işlemci 57 dereceyi geçmiyor. Ama ağır oyunlarda frekansı bu kadar düşürmek oynanışı çok etkileyebilir. Undervolt hk. bilgi sahibi değilim şahsen. Nasıl yapılabilir?
Turboyu kapatmayacağız.

Undervolt konusunda bilgiliyim. ThrottleStop ile yapabiliriz dilerseniz.

Hocam güç planından turboyu kapattığımda sabit 2300 MHZ oyun oynayabiliyorum. Bu durumda işlemci 57 dereceyi geçmiyor. Ama ağır oyunlarda frekansı bu kadar düşürmek oynanışı çok etkileyebilir. Undervolt hk. bilgi sahibi değilim şahsen. Nasıl yapılabilir?
Throttlestop adlı bir program vardı, onla yapılıyor diye biliyorum.

9. nesil işlemcilerin zaten ısınma sorunu var iken üstüne Abra serisi bir laptop olunca fazla ısınması normal. Bakımı yapıldı dediğinize göre termal macunu yenilediniz olarak varsayıyorum. Undervolt yapmanızı öneririm.

Nitro serisinin soğutması Abra serisine göre daha iyi ayrıca.
Hocam ben de termal macun değiştiğini varsayıyorum. Kendim değişmedim zaten.

Nitro serisi laptop kullanıcısı arkadaşım olduğu için örnek verdim. Tam turbo veremediği için daha serin olduğunu söylemeye çalıştım. 4 GHZ'ye çıkamıyor.
Turboyu kapatmayacağız.

Undervolt konusunda bilgiliyim. ThrottleStop ile yapabiliriz dilerseniz.
Hocam bunun için bir rehber paylaşabilir misiniz? Konu anlatım videosu vs. Bir kaç gün içerisinde deneyeyim.

Nitro serisi laptop kullanıcısı arkadaşım olduğu için örnek verdim. Tam turbo veremediği için daha serin olduğunu söylemeye çalıştım. 4 GHZ'ye çıkamıyor.

Hocam bunun için bir rehber paylaşabilir misiniz? Konu anlatım videosu vs. Bir kaç gün içerisinde deneyeyim.
Rehbere gerek yok. Sizinle özel ilgileneceğim. Rehberle olacak iş değil çünkü bu.
Sırasıyla buradan anlatacağım. Aşama aşama gideceğiz.

Tamam anladım ama Nitro serisinin Abra serisine göre daha iyi olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bu Abra serisinin kasası bile eriyebilir (internette erimiş kasanın fotoğrafını bile görmüştüm). Dediğim gibi undervolt ile laptop bu kadar ısınmaz.

@Sapphire1525 senin laptop bu arkadaşın ki değil. Değil mi?

Bu arada etiketlediğim arkadaşın bilgisayarında da aynı işlemci var. Onu da tekrardan ayarladım yakın zamanda. Tekrar ısınmasını düşürdük. Eğer sizde de şartlar uygun ise bayağı bir düşüş yakalayabiliriz.

@Sapphire1525 senin laptop bu arkadaşın ki değil. Değil mi?

Bu arada etiketlediğim arkadaşın bilgisayarında da aynı işlemci var. Onu da tekrardan ayarladım yakın zamanda. Tekrar ısınmasını düşürdük. Eğer sizde de şartlar uygun ise bayağı bir düşüş yakalayabiliriz.
Hocam undervolt garantiyi etkiler mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı