Başarılı Kurulum MONSTER ABRA A5 V1.1.2 - macOS X Sierra

Öncelikle hazırladığı ve çevirdiği rehberlerden dolayı @montezuma ya çok teşekkür ederim. Video rehber için @Recep Baltaş ve Ali Güngör'e de içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Yeni yükleyecekler için mac yüklemeye başlamadan önce Windows'u tekrardan UEFI olarak kurmanızı öneririm. UEFI kurulum çok daha zahmetsiz ve başlangıcı daha seri.

İlk olarak El Capitan sürümünü yüklemiştim. Fakat nVidia'yı devre dışı bırakmak için çok uğraştım ve sistemin yedeğini almadan yaptığım bazı işlemlerden sonra kendisini kaybettik.

Yüklemeye gelirsek:

Clover boot loader kullanarak yüklemeyi gerçekleştirdim. Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum.

Sistem bilgilerim:
  • Intel Haswell Core i7-4710MQ
  • Intel HD4600 + Nvidia GTX 860M (Nvidia ekran kartını devre dışı bırakamadım)
  • 8GB DDR3 1600 MHz

sistem önbilgi.png

Adsız.jpg

Gerekli kext'ler ve dsdt/ssdt yamalar konu sonundaki linkte.

UEFI kurulum ile dual boot yapıldı.

Abra A5 modelindeki wifi&bluetooth alıcısı (İntel dualband wireless-n 7260) mac desteklemediği için eski laptop'umdaki "Atheros AR5B95" ile değiştirdim. O yüzden bluetooth yok. Kext'ler kullanarak etkinleştirildi ve sorunsuz çalışıyor.

Batarya göstergesi ACPIBatteryManager.kext ile çözüldü. Şarjı maalesef 1 saat gidiyor :(

batarya.png

Ekran parlaklık ayarı "brightness slider" uygulaması ile sağlandı. Sistem tercihlerinde parlaklık ayarı yok. Bu uygulama da kifayetli denemez ama hiç yoktan iyi.
---Bu arada dosyaları yüklerken farkettim parlaklık ayarını düşürmüştüm o yüzden resimler biraz karanlık gözüküyor.---

Intel ekran kartı herhangi bir sorun yaşatmadı fakat ilk kurulumda dsdt yamalamadan önce clover'dan girdiğim id'ler ve yüklediğim kext'ler ile normal çalışırken dsdt/ssdt yamalama sonrasında patch klasörü içindekileri sildiğimde 7mb'a düşüyor. Ekran kartını tanıtmak için şu konu yeterli: 10.11+ sonrası için HD4200/HD4400/HD4600/HD5600 Tanıtmak

intel hd4600.png

Nvidia ekran kartını ne yazık ki devre dışı bırakamadım. Bataryayı bitirenin nVidia olduğu kanaatindeyim.

nvidia.png

USB 3.0 için bu konudan: [Başarılı Kurulum] Monster ABRA A7 V5 - DSDT Dahil kext'leri kullandım fakat tüm aygıtları 2.0 olarak tanıyor.

usb.png

HDMI çıkışında görüntüde herhangi bir sorun yok fakat ses HDMI'den gelmiyor. Bu da çözemediğim sorunlar arasında.

Özetle çözemediğim sorunlar:
1. Nvidia ekran kartını devre dışı bırakmak.
2. HDMI ses çıkışı (çokta önemli değil aslında).
3. Sistem ayarlarından yapılacak dahili ekran parlaklık ayarı.

Bunun dışında sistem kararlı ve seri çalışıyor.

DSDT-SSDT yamalarını dosyadan sildiğimde ekran kartının 7mb'a düşmesi haricinde bir eksiklik görmedim. Yamaları silip kext'leri tekrar yüklersem ekran kartının düzeleceğini tahmin ediyorum. Haliyle yamalamayı ne kadar becerdim bilmiyorum.

Aynı model laptopa sahip kullanıcılar için sierra 10.12.3 uyumlu kextler ve dsdt-ssdt yamaların indirme linki:
Mac OS X 10.12 Sürücüler.zip

Son düzenleyen: Moderatör:
Eger isterseniz Nvidia konusunda size yardimci olabilirim.
1. Laptopu boot edin.
2. Clover ekraninda iken F4 tusuna basin. Boylece /EFI/Clover/ACPI/Origin klasorunuzde orjinal DSDT ve SSDT dosyalariniz olusacaktir.
3. EFI/Clover klasorunu bir yere yukleyin.

İlginiz için teşekkür ederim. Biraz zorlandım ama sonunda yapmayı başardım DSDT işini :) Ayrıca ekran parlaklık sorunumu da çözdüm.

Ekran Resmi 2017-03-16 07.46.47.png

Ekran Resmi 2017-03-16 07.47.18.png

Aynı modele sahip kullanıcılar için güncel kext ve çalışan DSDT indirme linkleri:
DSDT/SSDT dosyaları: DSDT.zip

Kext dosyaları: kextler.zip

Selamlar aynı model laptop kullanıyoruz. Sizin dsdt dosyalarınız dahil kendim de patch yapmayı denedim ve hatasız şekilde dosyaları çıkarttım. Tekrar aml haline dönüştürdüm patchleyip fakat bir türlü Nvdia'yı iptal etmeyi beceremedim. Bir de parlaklık olayını. Nasıl yaptınız o konuda yardımcı olabilir misiniz? Bir de sizin de ilk açılışta bir hantallık var mı ? Mouse'un kendine kelmesi bir 10 saniye sürüyor rahat. Ondan sonra hiç bir sıkıntı yok, akıp gidiyor. Ama oraya kadar. Bir de sleep olayı çalışmıyor bende. Çalışmasa da olur ama onu da çözdüyseniz onu da soracağım :D

Tekrar selamlar. Uzun uğraşlar sonucu Nvdia'yı da deaktif ettim artık sorunsuz bir sistemim var. :D Sizin dsdt ve ssdt dosyalarınızı kullandım. İlk seferinde clover configirator üzerinden SSD dosyalarını yazmamışım ondan görmemiş. Çok teşekkür ediyorum.

Nvidia sorununu çözmenize sevindim. Parlaklık ayarı için IntelBacklight.kext kullandım. Fakat klavye üzerinden parlaklık ayarı çalışmıyor. Menü barında parlaklı ayarı görünmesi için "Brightness" adında bir uygulama var. Brightness_1.1.2.dmg.zip buradan indirebilirsiniz. sistem tercihleri/kullanıcılar ve gruplar/oturum açma öğeleri listesine bu uygulamayı ekleyin. Parlaklık ayarı sorununuz da çözülmüş olacak.

Sleep modu bende de çalışmıyor çalıştıramadım. Açılışta 8-10 saniyelik bir takılma oluyor evet. Bu hd4600'lerin tümünde oluyormuş.

Teşekkür ederim. Brightnes için bende zaten f.lux uygulamasını kullanıyorum. Yetiyor aslında, hatta Apple'da eklemiş uygulama. Night shift o da başarılı bence. Backlight kext'i bende yüklemiştim fakat bir işe yaradı mı emin değilim. Fn+F12 ise klavye parlaklık ayarı. Burada bende çalışıyor. Açılıştaki takılma kronikse sıkıntı yok. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Aynı marka laptop bende de var. daha önce kurulum yapmayı denemiştim. başarmıştım ama App store'dan bişey indirmeye çalıştığımda hata veriyor, indirtmiyordu. en kısa zamanda sizin dosya ve anlatımlarınızı kullanarak tekrar deneyeceğim. inşallah başarılı olurum. tebrikler :)

Aynı marka laptop bende de var. daha önce kurulum yapmayı denemiştim. başarmıştım ama App store'dan bişey indirmeye çalıştığımda hata veriyor, indirtmiyordu. en kısa zamanda sizin dosya ve anlatımlarınızı kullanarak tekrar deneyeceğim. inşallah başarılı olurum. tebrikler :)

iMessage Bütün Çözümler

Buradaki rehberin 3. bölümünü dene. Bende de Monster A5 var. Ben böyle çözdüm. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı