Laptopun ekranı küçük geldiğinden ve CS GO gibi oyunları akıcı oynamak için 144 Hz monitör almayı planlıyorum. Fakat bazı yerlerde HDMI'ın Max 120 Hz desteklediğini okudum. 144 hzi kullanabilir miyim laptopumla?
HDMI 2.0 ile 144 Hz oynanabiliyormuş galiba desteği varmış. Bir bilginiz var mı?
144 Hz destekleyen HDMI illa 2.0 olmasına gerek yok. 2.0 ile 144 Hz alırım diye bir olay da yok. Olay tamamen monitörün HDMI üzerinden 144 Hz desteği var mı bu önemli. Bazı monitörlerde 2.0 ile 144 Hz alamazken, bazı monitörlerde HDMI 1.4 ile 144 Hz alabilirsiniz. ASUS VG248QE gibi HDMI sınırlaması bulunan monitörlerde 2.0 ile de 144 Hz alamazsınız DPI kablosu şart. İngilizceniz var ise bu bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz açıklayan arkadaş güzel açıklamış.HDMI 2.0 ile 144 Hz oynanabiliyormuş galiba desteği varmış. Bir bilginiz var mı?
144 Hz destekleyen HDMI illa 2.0 olmasına gerek yok. 2.0 ile 144 Hz alırım diye bir olay da yok. Olay tamamen monitörün HDMI üzerinden 144 Hz desteği var mı bu önemli. Bazı monitörlerde 2.0 ile 144 Hz alamazken, bazı monitörlerde HDMI 1.4 ile 144 Hz alabilirsiniz. ASUS VG248QE gibi HDMI sınırlaması bulunan monitörlerde 2.0 ile de 144 Hz alamazsınız DPI kablosu şart. İngilizceniz var ise bu bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz açıklayan arkadaş güzel açıklamış.
144 Hz destekleyen HDMI illa 2.0 olmasına gerek yok. 2.0 ile 144 Hz alırım diye bir olay da yok. Olay tamamen monitörün HDMI üzerinden 144 Hz desteği var mı bu önemli. Bazı monitörlerde 2.0 ile 144 Hz alamazken, bazı monitörlerde HDMI 1.4 ile 144 Hz alabilirsiniz. ASUS VG248QE gibi HDMI sınırlaması bulunan monitörlerde 2.0 ile de 144 Hz alamazsınız DPI kablosu şart. İngilizceniz var ise bu bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz açıklayan arkadaş güzel açıklamış.
Evet arkadaşın anlatmak istediğini anladım, peki bir monitörün HDMI ile 144 Hz destekleyip desteklemediğine nereden bakabilirim?
Monitorun ozeliklerini inceleyerek alicagin ya da olan HDMI ozelliklerini kontrol ediniz hangi surum soket kullanilmis buradan yola cikabilirsiniz ben şu an dedigim gibi 1 ucu display 1 ucu mini display olarak 144 Hz kullaniyorum HDMI'la baglayinca kablo 2.0 destekliyor laptop da 2.0 destekliyor ama monitor HDMI'da desteklemiyor bu yuzden HDMI'la 120 aliyorum urunler tedarik edersen kablo olarak tavsiyem paugge kablo kendim kullaniyorum memnunum.
Çok teşekkür ederim ilginiz için dediğiniz kabloya da kesinlikle bakacağım. Monitör araştırmasına girsem iyi olacak sanırım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.