Monster Abra A5 v13.2 ekran parlaklığı düşmesi ve titreme sorunu

Katılım
13 Haziran 2020
Mesajlar
22
İyi günler arkadaşlar. İki gün önce sabah bilgisayarı açtığımda ekranın sol tarafı beyaz ve titriyor ve sağ tarafı normal şekildeydi. O korkuyla bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda biraz daha düzelmiş durumdaydı fakat hala gözle görülür şekilde ekranın sol tarafı titriyordu. Hemen teknik servisi aradım ve telefonda sıra beklerken bir bir her şeyi güncelleştirdim. Zaten telefonda beklerken titremenin yavaş yavaş azaldığını gördüm. Telefonda ki arkadaş servise getirmem gerektiğini söyledi ancak ertesi gün pazar yani bugün olduğu için götüremedim ve bilgisayarın bir hafta kadar kalabileceğini söyledi ki benim önemli işlerim var. 1 hafta bilgisayarsız kalmak çok zor bir durum olacak benim için. Fakat yarım saat için titreme bitti ve ter temiz, hiç sıkıntısız çalışır hale geldi bilgisayar. Ben de kullanmaya devam ettim.

Bu sabah bilgisayarı tekrar açtım, herhangi bir problem yoktu. Saatlerce kullandım ve GTA 5'e girdim. Oyunu yarım saat oynadıktan sonra bir anda ekran parlaklığı iyice düştü ve tekrar titremeye başladı ekran. Ben yine korkuyla bilgisayarı kapatıp açtım. Titreme hemen gitti bu sefer. Fakat ekran parlaklığım %100 görünmesine rağmen çok düşüktü. Ben de parlaklığı %0'a çekip arttırmayı denedim. 2 kademe kadar ekran parlaklığı artıyor fakat 3. kademeye çıkarttığım zaman ekran parlaklığı tekrar kısılıyordu. %100'e çıkartsam bile hiçbir işe yaramıyor.

Ben tekrar bütün sürücüleri mi kontrol ettim, her şeyi tekrar güncelledim. Fakat parlaklık sorunu hala mevcut ve final haftası olduğu için bilgisayarı bu hafta servise götürmem imkansız. Ben bu sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Aynı problemi yaşayan Monster kullanıcıları olduğunu gördüm. Kimi bilgisayarını bu şekilde kullanmaya devam etmiş, ve problem kendi kendine çözülmüş.

Evet arkadaşlar sorun bu şekilde. Aklınıza gelen bir çözüm ya da bildiğiniz bir çözüm var mı?

Sistem özellikleri:
Monster Abra A5 v13.2.
Ekran kartı: Intel(r) UHD Graphics 630.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050.
İşlemci: Intel(r) Core(tamam) i7-8750H CPU @ 2.20GHz (12 cpus), ~2.2GHz.
Bellek: 16 GB DDR4.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Servise göndermekten başka çareniz yok. Cihaz tamamen çöp olmadan belki garanti kapsamında çözerler işi. Aksi takdirde ekran tamamen bozulursa kullanıcı hatası diyip yüksek ücret ödetirler. Bence hiç geciktirmeden servise götürün. Yedek bilgisayar işini de bir tanıdığınızdan vs. giderirsiniz. 2-3 günlüğüne ödünç alabilirseniz alın.
 
Ekran komple titrese belki yazılımsal deme ihtimalleri var ama bir bölümü titrediğine göre belli ki panel sıkıntılı. İnşallah hiç bir ücret talep etmeden giderirler sıkıntınızı.
 
İlk başta sadece sağ tarafındaydı titreme. 2. paragrafta bahsettiğim titreme bütün ekranda oldu.
Merhaba. Aynı sorunu yaşamıştım, servise gönderdim ve BİOS güncel olmadığı için dediler, güncelleyip gönderdiler. Uzun bir süre sorun yaşamadım fakat 4-5 ay sonra tekrar başladı aynı sorun. Sizin sorununuzun son durumu nedir? Servise gönderdiniz mi, gönderdiyseniz ne dediler, çözüldü mü? Bilgi verirseniz sevinirim.
 

Geri
Yukarı