5800'e 1650 4GB, 1TB HDD, 256 SSD, 8GB RAM, i5 9300H, Full HD ips özellikleri var. Aslında monster almistim ama linux kurulmadigi icin iade ettim. İslemci dusuk kaliyor ama global marka(linux desteği onemli) ve i7'li daha ucuza bulamadım. Ki ürünü ayrıca elden alıcam bu da benim için önemli. Hayirli olsun bu arada.Donanım nedir? CPU, GPU vs.
5800'e 1650 4GB, 1TB HDD, 256 SSD, 8GB RAM, i5 9300H, Full HD ips özellikleri var. Aslında monster almistim ama linux kurulmadigi icin iade ettim. İslemci dusuk kaliyor ama global marka(linux desteği onemli) ve i7'li daha ucuza bulamadım. Ki ürünü ayrıca elden alıcam bu da benim için önemli. Hayirli olsun bu arada.
12 işlem parçacığının sıcaklığına ve kullanımını izledim. CS:GO'da en 16.9 1366x768 çözünürülükte soğutma modu turbo modunda 65-75 arası gidip gelirken, turbo modsuz 75-80 derecelerde geziyor. Başlatma seçeneğinden -high yazılı olmasına rağmen tüm çekirdekler 4000mhz de olmasına rağmen ilk 3 çekirdeğin kullanımı %30 %40 iken diğerleri %10 %15 değerlerinde geziyor.Undervolt veya Overclock yapmadan CS GO Ultra ayarlarda 1080p'de sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz? Benim 9300h'lı laptopumda çoğu oyunu 90°C'ye gelmezken CS GO'da geçiyor bile.
Sıcaklıklar ciddi derecede iyi. Başka modellerde durum böyle değil. Sizin kasanız 9300h lı modellere göre farklı mı?12 işlem parçacığının sıcaklığına ve kullanımını izledim. CS:GO'da en 16.9 1366x768 çözünürülükte soğutma modu turbo modunda 65-75 arası gidip gelirken, turbo modsuz 75-80 derecelerde geziyor. Başlatma seçeneğinden -high yazılı olmasına rağmen tüm çekirdekler 4000mhz de olmasına rağmen ilk 3 çekirdeğin kullanımı %30 %40 iken diğerleri %10 %15 değerlerinde geziyor.
Yarın UserBenchmark ve Cinebench R20 testi yapacağım. 2 farklı konu olarak paylaşacağım.
9300H'li laptopu bir süre kullandım ve ne CPUZ stress test ne de passmark stres test sıcaklığı 80'in üzerine çıkardı. Cinebench R20 ve PUBG'de 95'e kadar gördüm. Arkadaş CS ve passmark sonuçlarını yazmış. Gayet normal. Asıl karşılaştırma için R20'yi bekliyorum geçen hafta iade ettiğim Monster'in verileri ile karsilastiracagim.Sıcaklıklar ciddi derecede iyi. Başka modellerde durum böyle değil. Sizin kasanız 9300h lı modellere göre farklı mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.