Monster Abra A5 V15.2 15.6" Passmark Sonucu

Testi dün Windows 10 son yayınlanan sürümüyle gerçekleştirildi. Sıcaklık değeri işlemcide max 77 derece olduğunu gördüm. Başka yapmamı istediğiniz testler olursa yorum olarak belirtin.

Dosya Ekleri

• canbil.jpeg
    canbil.jpeg
    209,5 KB · Görüntüleme: 151
Cinebench R20 multicore ve single core testi yapar mısınız? Aynı anda sıcaklık değerlerini de yazarsanız çok güzel olur. Mesela ilk 10 sn 44'den 65'e çıktı testte max 95 gördü ve o da testin son 10 saniyesinde oldu gibi.
Ekran Kartı içinde Unigine Superposition testi yaparsanız Min, Max ve Average olarak çok güzel olur. 1 aya aynı donanımlı Lenovo alacağım karşılaştırma fırsatım olur.

Son düzenleme:
Donanım nedir? CPU, GPU vs.
5800'e 1650 4GB, 1TB HDD, 256 SSD, 8GB RAM, i5 9300H, Full HD ips özellikleri var. Aslında monster almistim ama linux kurulmadigi icin iade ettim. İslemci dusuk kaliyor ama global marka(linux desteği onemli) ve i7'li daha ucuza bulamadım. Ki ürünü ayrıca elden alıcam bu da benim için önemli. Hayirli olsun bu arada.

5800'e 1650 4GB, 1TB HDD, 256 SSD, 8GB RAM, i5 9300H, Full HD ips özellikleri var. Aslında monster almistim ama linux kurulmadigi icin iade ettim. İslemci dusuk kaliyor ama global marka(linux desteği onemli) ve i7'li daha ucuza bulamadım. Ki ürünü ayrıca elden alıcam bu da benim için önemli. Hayirli olsun bu arada.

Lenovo Y520, I5 7300HQ, 1050Ti, 16 GB ram, 128GB SSD, 1TB HDD sonucu şöyle, belki bir fikir verebilir.

Ekran Alıntısı2.JPG

Undervolt veya Overclock yapmadan CS GO Ultra ayarlarda 1080p'de sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz? Benim 9300h'lı laptopumda çoğu oyunu 90°C'ye gelmezken CS GO'da geçiyor bile.

Undervolt veya Overclock yapmadan CS GO Ultra ayarlarda 1080p'de sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz? Benim 9300h'lı laptopumda çoğu oyunu 90°C'ye gelmezken CS GO'da geçiyor bile.
12 işlem parçacığının sıcaklığına ve kullanımını izledim. CS:GO'da en 16.9 1366x768 çözünürülükte soğutma modu turbo modunda 65-75 arası gidip gelirken, turbo modsuz 75-80 derecelerde geziyor. Başlatma seçeneğinden -high yazılı olmasına rağmen tüm çekirdekler 4000mhz de olmasına rağmen ilk 3 çekirdeğin kullanımı %30 %40 iken diğerleri %10 %15 değerlerinde geziyor.
Yarın UserBenchmark ve Cinebench R20 testi yapacağım. 2 farklı konu olarak paylaşacağım.

12 işlem parçacığının sıcaklığına ve kullanımını izledim. CS:GO'da en 16.9 1366x768 çözünürülükte soğutma modu turbo modunda 65-75 arası gidip gelirken, turbo modsuz 75-80 derecelerde geziyor. Başlatma seçeneğinden -high yazılı olmasına rağmen tüm çekirdekler 4000mhz de olmasına rağmen ilk 3 çekirdeğin kullanımı %30 %40 iken diğerleri %10 %15 değerlerinde geziyor.
Yarın UserBenchmark ve Cinebench R20 testi yapacağım. 2 farklı konu olarak paylaşacağım.
Sıcaklıklar ciddi derecede iyi. Başka modellerde durum böyle değil. Sizin kasanız 9300h lı modellere göre farklı mı?

Sıcaklıklar ciddi derecede iyi. Başka modellerde durum böyle değil. Sizin kasanız 9300h lı modellere göre farklı mı?
9300H'li laptopu bir süre kullandım ve ne CPUZ stress test ne de passmark stres test sıcaklığı 80'in üzerine çıkardı. Cinebench R20 ve PUBG'de 95'e kadar gördüm. Arkadaş CS ve passmark sonuçlarını yazmış. Gayet normal. Asıl karşılaştırma için R20'yi bekliyorum geçen hafta iade ettiğim Monster'in verileri ile karsilastiracagim.
Bu passmark stres testi 80'e dokunmuyor bile.
Untitled.png

Cinebench.png

Bu da R20 testi ve 95 derece.

Ama kasa konusunu ben de merak ediyorum. Belki farklıdır. Arkadaki egzozlardan 2'si de mi hava üflüyor? Yoksa biri bataryanın orada olduğu için süs mü?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00