İnceleme Monster Abra A5 V18.2.3 Notebook

m_monster-abra-a5-v18-2-3-1.png

Yaklaşık 3 yıldır Monster Abra A5 V18.2.3 modelini aktif olarak kullanıyorum. Bu süre zarfında hem oyun oynarken hem de günlük işlerimi yaparken yeterince test etme fırsatım oldu.

Tasarım ve Malzeme Kalitesi

İlk olarak tasarımdan başlayayım. Cihazın dış görünüşü sade ama şık, oyuncu laptoplarının çoğunda olduğu gibi aşırı agresif hatlar yok. Bu sayede iş ortamında bile sırıtmayacak bir tasarıma sahip, kasa plastik olsa da elde dandik bir hissiyat oluşturmuyor. Özellikle menteşe yapısı sağlam, açıp kaparken herhangi bir esneme ya da güvensizlik hissi yaşamadım. Klavyesi RGB aydınlatmalı ve farklı renk modları arasında Monster'in uygulaması olan "Control Center"dan geçiş yapabiliyorsunuz. Tuşlar oldukça yumuşak ve yazı yazarken ya da oyun oynarken gayet rahat bir deneyim sunuyor, tuşların silinmesi veya yerinden çıkması gibi bir durumla da karşılaşmadım.

Performans ve Donanım

İçinde Intel’in 11. Nesil Core i7-11800H işlemcisi ve NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti ekran kartı bulunuyor. Bu ikili, özellikle orta segmentte yer alan oyuncular için yeterli performans sunuyor. Ben bu cihazla GTA V, CS2, PUBG, ETS 2 gibi oyunları yüksek ayarlarda rahatlıkla oynayabildim. Hatta bazı oyunlarda ultra ayarları bile zorluyor ve FPS düşüşü yaşatmadan idare ediyor.Render ve video düzenleme gibi işlemlerde de fena değil. Adobe Premiere Pro’da Full HD videoları akıcı şekilde düzenleyebiliyorum. 3D modelleme gibi işler için tabii ki üst segment cihazlar daha uygun ama başlangıç ve orta seviye işler bu cihazla da yapılabilir.

Ekran ve Görüntü Kalitesi

144 Hz yenileme hızına sahip ekranı, özellikle FPS oyunlarında ciddi fark yaratıyor. Görüntüler akıcı, renk doğruluğu gündelik işler ve oyun için fazlasıyla yeterli. Ancak profesyonel fotoğraf ya da video düzenlemesi yapanlar için harici bir monitör tavsiye ederim.

Soğutma ve Fan Performansı

Oyun oynarken fanlar sesli çalışıyor, özellikle uzun süreli yük altında fan sesi belirginleşiyor. Soğutma ise işini iyi yapıyor. 3 yılda hiçbir zaman sıcaklık kaynaklı kapanma ya da donma yaşamadım. Monster’ın Control Center uygulaması üzerinden fan kontrolü yapılabiliyor. İsterseniz; "Ofis", "Oyun", "Turbo" gibi modlar arasında geçiş yaparak ihtiyaca göre ayar yapabiliyorsunuz. Bunun için bilgisayarın üzerinde tuş da mevcut.

Depolama ve Açılış Hızı

Cihazın SSD’si oldukça hızlı. Bilgisayar 8-10 saniyede açılıyor, programlar çabuk yükleniyor. Dosya aktarım hızları da tatmin edici. Ben zamanla 2. bir SSD ekledim çünkü oyunlar artık ciddi yer kaplıyor ama ilk aldığımda 500 GB yeterliydi.

Ses Kalitesi

Hoparlör konusunda çok yüksek beklentiniz olmasın. Ses düzeyi ortalama, baslar zayıf. Film izlerken ya da müzik dinlerken harici bir hoparlör ya da kulaklık daha iyi bir deneyim sağlar. Monster’ın önerdiği Sound Blaster Cinema 6+ yazılımı sesi bir nebze toparlıyor. Yine de harici ses ekipmanına ihtiyaç duyulabilir.Servis ve Müşteri DeneyimiÜrün sorunsuz elime geçti. Ayrıca Monster, 6 ayda bir ücretsiz bakım hizmeti sunuyor. Cihazı gönderiyorsunuz; tozları alınıyor, termal macun yenileniyor, genel kontroller yapılıyor. Bu hizmetin ömür boyu geçerli olması büyük avantaj.

Genel Değerlendirme

Özetleyecek olursam, Monster Abra A5 V18.2.3 modeli; hem oyun hem de günlük işler için ideal bir fiyat/performans cihazı. 3 yıldır kullanıyorum ve hâlâ güncel birçok oyunu akıcı şekilde oynayabiliyorum. Ekran kalitesi, donanımı, soğutması ve Monster’ın servis desteğiyle birlikte düşündüğümde parasının hakkını verdiğini söyleyebilirim.

Monster Notebook ile alakalı sorusu olan varsa, yazın. Merak ettiklerinizi cevaplayabilirim. 👍

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı