Monster Abra A5 v16.6.6 CS:GO düşük performans

Mzffer998

Hectopat
Daha fazla  
Monster Abra A5 v16.6.6. serisi cihaza sahibim. 2 gün önce fark ettim, garip bir FPS düşüklüğü oldu CS:GO oynarken. Grafikler en düşükte ve çözünürlük 1600x900'de oynuyorum. GPU %60-70 bantlarında kullanıyor. Ona rağmen daha önceleri 220-290 arası FPS alabiliyordum.

Dün oynarken fark ettim, FPS'de ciddi manada düşüklük var 160-220 bandında seyrediyor. Ekran kartı driverları güncel, Windows güncel, hiçbir ayarda değişiklik yapmadım.

Sizce sebebi nedir? Ekran 120 Hz, 120 FPS'den sonrası fark etmez diye biliyorum ama daha öncesinde yüksek FPS alabilirken şu an düşük FPS almam soru işaretlerine yol açtı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Mzffer998 2 gün içindeki değişikliğinize baksanız daha aydınlatıcı olabilir. Örnek vereyim;
- Soğutucu bozulmuştur. Yüksek ısı = düşük FPS.
- Pil gücü modu düşüktedir.
- İşlemcide Turbo Boost yapma özelliği kapalıdır.
- CS:GO öncelik ataması yapılmamıştır " başlatma seçeneklerine -high yazmanız yeterlidir. "
Vs.

Monster Abra A5 v16.6.6. serisi cihaza sahibim. 2 gün önce fark ettim, garip bir FPS düşüklüğü oldu CS:GO oynarken. Grafikler en düşükte ve çözünürlük 1600x900'de oynuyorum. GPU %60-70 bantlarında kullanıyor. Ona rağmen daha önceleri 220-290 arası FPS alabiliyordum.

Dün oynarken fark ettim, FPS'de ciddi manada düşüklük var 160-220 bandında seyrediyor. Ekran kartı driverları güncel, Windows güncel, hiçbir ayarda değişiklik yapmadım.

Sizce sebebi nedir? Ekran 120 Hz, 120 FPS'den sonrası fark etmez diye biliyorum ama daha öncesinde yüksek FPS alabilirken şu an düşük FPS almam soru işaretlerine yol açtı.
1.Cihazınız ne zaman alındı?
2.Alındığından beri bakım yapıldı mı?
3.Taşınabilir Pcler yapıları ve ergonomileri sebebiyle çabuk ısınıp çabuk soğuyan bir yapıya sahipler bu yüzden termal macun ve pedlerin muhakkak belirli aralıklarla bu işi bilen birisi tarafından değiştirilmesi gerekmekte ve cihaz sağlığı için hayati önem arz etmektedir
4.Fan vb benzeri soğutucuların temizliği 6 ay en geç 1 senede muhakkak temizlenmesi lazım
Tüm bunlar yapıldı ise ve sorun devam ediyorsa ekran kartı grafik biriminde bir şeyler ters gidiyor demektir her an mavi ekran alabilirsiniz aman dikkat!!!Garantisi varsa garantiye göndermenizi tavsiye ederim.

@Mzffer998 2 gün içindeki değişikliğinize baksanız daha aydınlatıcı olabilir. Örnek vereyim;
- Soğutucu bozulmuştur. Yüksek ısı = düşük FPS.
- Pil gücü modu düşüktedir.
- İşlemcide Turbo Boost yapma özelliği kapalıdır.
- CS:GO öncelik ataması yapılmamıştır " başlatma seçeneklerine -high yazmanız yeterlidir. "
Vs.

1.5 ay önce aldım. Soğutucular gayet iyi çalışıyor. Oyundayken ekran kartı 70 işlemci 83 derecelerde seyrediyor. Hatta bazen işlemci 77-78 derecelerde. İşlemcide Turbo Boost kapalı mı açık mı bilmiyorum bilgisayardan o kadar anlamıyorum. Bu en son dediğiniz şey high kısmı tam olarak nereye yazılıyor tarif eder misiniz?
1.5 ay önce aldım. Soğutucular gayet iyi çalışıyor. Oyundayken ekran kartı 70 işlemci 83 derecelerde seyrediyor. Hatta bazen işlemci 77-78 derecelerde. İşlemcide Turbo Boost kapalı mı açık mı bilmiyorum bilgisayardan o kadar anlamıyorum. Bu en son dediğiniz şey high kısmı tam olarak nereye yazılıyor tarif eder misiniz?

Zaten oyuna girmeden pili en yüksek performansa ve fanı da performans modunda otomatikte tutuyorum kendisi ısıya göre ayarlıyor.

@Mzffer998 CS:GO'nun başlatma seçeneklerine şu alttakinleri yaz;
"-Novid -freq XXX( monitör Hertz deperini yaz XXX kısmına ) -nod3D9ex -threads ( sanal çekirdek sayın ) -high " tırnak kısmını kopyalama, tırnağın içindekinleri yaz.

@Mzffer998 CS:GO'nun başlatma seçeneklerine şu alttakinleri yaz;
"-Novid -freq XXX( monitör Hertz deperini yaz XXX kısmına ) -nod3D9ex -threads ( sanal çekirdek sayın ) -high " tırnak kısmını kopyalama, tırnağın içindekinleri yaz.

@Üniversiteli Jordi Monster müşteri hizmetlerini aradım. Beraber bir iki ayar yaptık. NVIDIA Denetim Masası'ndan genel ayarlar kısmında otomatik entegreydi onu yüksek performansa aldım. Güç yönetimi optimumdaydı onu da yüksek performansa aldım. Denetim Masası'ndan güç seçenekleri bende sadece dengeli vardı ayrı bir profil oluşturup yüksek performansa aldım. Yeniden başlattıktan sonra denedim yüksek FPS vermeye başladı. Şunu fark ettim ısınması biraz arttı o yüzden normal işle alaklı olduğum zaman güç seçeneklerini normale çekeceğim oyun oynayacağım zaman her şeyi yüksek performans yapacağım.

@Mzffer998 boştayken yüksek performansta kalsada size sıkıntı vermez. Çünkü işlemci ve GPU'ya yük bindirecek bir program açık olmayacak. Sadece işlemcinin çekirdek hızı artacaktır( Turbo Boost'ta geçemez. Kendi GHz bandı yetecektir ona. ) Bununda sana faydasını sorarsan. Mesela YouTube'da 2K-4K video açtıysan bu ilk download edilip, işlemcide işlenerek sunulur diye biliyorum. O yönden faydaları dokunabilir.

Edit: Ekran kartınız 1650 Ti olması lazım. Sizin ayarlar entegredeymiş( dahili CPU ). Aslında aklıma gelmişti fakat NVIDIA genelde kendi planını koyar öne ondan belirtme gereği duymamıştım. O zaman hayırlı olsun hocam. Benim verdiğim kodları da yazarsanız CS:GO'ya daha da yüksek FPS alırsınız.( +40-60FPS )

Edit 2: Bunun konuyla alakası yok ama ben ön bilgi olsun diye söyleyeyim. Ne kadar yüksek FPS alırsanız o kadar işlemci zorlanır hocam. Ondan dolayı FPS sabitleme öneririm. ( ısınma şikayetiniz için öneriyorum ) konsola "fps_max 200 / fps_max_menu 65 " yazarsanız hem oyununuz etkilenmez. Hem de işlemci Turbo boosta çıkmasını engelleyip ısınmaya bir nebze çözüm bulabilirsiniz.

Hocam böyle detaylı yazıp uğraştığınız için teşekkür ederim şu anlık bir sıkıntı yok cihazım da CS:GO oynayacağım zaman ayarları değiştirip öyle kullanacağım.
@Üniversiteli Jordi
Bir de hocam monsterla görüşürken bana windows ayarlarından oyun modunu kapatmamı söylemişti bu doğru birşey mi ?

Son düzenleme:
@Mzffer998 hocam oyun modu siz tam ekran uygulamalara geçiş yaptığınızda arka plan hizmetlerini azaltarak oyuna ek kaynak ayırmasını sağlıyor, bu yüzden açmanızı tavsiye ederim ama eğer bir sıkıntı çıkar ( %99, 3150 zannetmiyorum. ) Kapatırsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı