Monster Abra A5 v18.2 termal blok erimiş

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450M S2H MB
AMD Ryzen 5 5500 4.2 Ghz CPU
Sapphire Nitro RX 6700 10 GB GPU
XPG Gammix D30 2x8 GB RAM
Apacer AS2280P4 512GB SSD
Meslek
IT Uzmanı
Geçenlerde bilgisayarı bakıma vermiştim aldıktan sonra da normalden fazla ısındığını belirterek tekrardan bakıma vermiştim. Ardından sıcaklık değerleri normal diye hiçbir şey yapmadan geri gönderdiler. (boşta 80-90 derecede çalışıyor, maksimum çöpster) bilgisayarın içini açıp baktığımda işlemcinin olduğu kısımda termal bloğun eridiğini fark ettim. Sizce bu sorun teşkil eder mi? Yani termal bloğu değiştirmemde fayda var mı?

Şu şekilde:

Dosya Ekleri

• IMG_20221015_105721.jpg
    IMG_20221015_105721.jpg
    198,9 KB · Görüntüleme: 194
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu nasıl bi malzeme kalitesidir ya. Harbiden Monster Tulpar dışında alınmayacak gibi durmaya devam ediyor.

Geçenlerde bilgisayarı bakıma vermiştim aldıktan sonra da normalden fazla ısındığını belirterek tekrardan bakıma vermiştim. Ardından sıcaklık değerleri normal diye hiçbir şey yapmadan geri gönderdiler. (boşta 80-90 derecede çalışıyor, maksimum çöpster) bilgisayarın içini açıp baktığımda işlemcinin olduğu kısımda termal bloğun eridiğini fark ettim. Sizce bu sorun teşkil eder mi? Yani termal bloğu değiştirmemde fayda var mı?

Şu şekilde:
Erimemiş. Bakır büküm izleri gibi duruyor. Abra serisi yine şaşırtmadı.

Boşta 80-90 derece çalışmasına normal diyemezler. Şikayetçi ol derim. Bir de boşta 80-90 dereceyse yüke girince kapanmıyor mu?
Çok yüke sokmaya korkuyorum. LoL'e giriyorum 100 dereceyi görüyor işlemci normalde 4.4 Ghz'de çalışıyordu yani servise vermeden önce normal çalışırken. Şimdi oyunda 2-3Ghz. Sanırım sıcaklıktan dolayı işlemci Ghz düşürüyor.

Erimemiş. Bakır büküm izleri gibi duruyor. Abra serisi yine şaşırtmadı.
Sorun teşkil eder mi hocam ne yapmalıyım?

Erime değil orası bakırın şekil alması için oluşan bükülme noktası orijinali bu şekilde zaten

Erime değil orası bakırın şekil alması için oluşan bükülme noktası orijinali bu şekilde zaten
Hocam videolardan aynı kasa olan notebooklara baktım onlarda böyle bir şey yok. Videoyu 1.40'dan sonra durdurup bakarsan anlarsın zaten.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bazı markalar dökme bakır olarak şekil verilmiş halde soğutucu bakırı kullanıyor bazı markalar ise düz bakırın sekil verilmiş hâlini tercih ediyor senin sogutma sistemine göre dökme bakır yapicak marka onbinlerce seri üretimde fabrikası olan bir markadır senin cihazin ise yılda sadece onbin adet satan markadır soğutucu blok notebook içinde erimez bakırın erime noktasina ulaşması orda imkansiz erise zaten orada kart vs gibi diğer komponentler de zarar görür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı