Monster Abra A5 V2.1 HDD'yi söküp SSD takmak mümkün mü?

DeepPacific

Decapat
Arkadaşlar Monster Abra A5 laptop kullanıyorum. Ömrünü tamamlayan eskiden kullandığım HGST Travelstar 7K1000 2.5'' HDD'yi söktüm. SSD olarak ADATA SU650 2.5'' takmayı düşünüyorum. Daha siparişi vermedim.

Soruma gelince; daha önce hiç laptopuma yeni depolama aygıtı takmadım. İki cihazında 2.5'' olması demek yuvaya uyacağını ifade ediyor fakat kullandıkları portlar aynı mıdır? Bu SSD'yi aldığımda, HDD'yi çıkardığım yere problemsiz monte edip kullanabilir miyim?

İkinci sorum; yeni depolama aygıtı taktıktan sonra uygulamam gereken işlem var mı? Direk bilgisayarı açıp kullanmaya başlayabilir miyim? Driver, BIOS'dan cihazı tanıtma ya da buna benzer işlemler uygulamama gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konudaki özellikle son mesajlara baktığımda ürün beni tedirgin etti. Ben de Itopya isimli web sitesinden almayı düşünüyordum. Fakat konudaki arkadaşın belirttiği üzere 15 günün sonunda iade almamışlar ve SSD bozuk olarak kişinin elinde kalmış. Şuan tamamiyle kararsız durumdayım.

Soru 1: Evet, problemsiz bir şekilde takabilirsiniz.
Soru 2: SSD'nize işletim sistemi, driverlarınızı kurmanız gereklidir.

İşletim sistemim şuanki kullandığım SSD'de kurulu vaziyette. Yeni takacak olduğum ek SSD için de mi driver kurmam gerekiyor ?

Evet, çünkü driverlar sonuçta eski bilgisayarınız ile laptopunuz arasında ne kadar uyumlu olabilir.

Evet, çünkü driverlar sonuçta eski bilgisayarınız ile laptopunuz arasında ne kadar uyumlu olabilir.

Bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Ortada iki farklı bilgisayar yok zaten. Laptop'ımın bozulan HDD'sini söktüm. Onun yerine SSD alıp montaj yapıcam. Hatalı veya karışık mı yazmışım acaba ilk mesajlarımda, kendimden şüphelendim

Bu arada ADATA'dan kıllandım ben biraz. Buradaki ve başka forumlardaki konuları inceledim. İçim rahat etmedi. Bir de Itopya'da indirim olunca iyice kıllandım. Elime düzgün gelse de rahat edemem ben bununla. Başka önerebileceğiniz fiyat/performans SSD'ler var mı acaba ? En az 240 GB olmasını istiyorum. Bütçe 200 TL ve makul derecede üzerisi.

Yok, ben yanlış anlamışım kusura bakmayın.

Şahsen 200 TL gibi bir fiyata ben Adata dışında sağlıklı bir şey öneremeyebilirim. İstersen buraya başka marka önerecek arkadaşların tavsiyelerini dinle derim.

Bu arada hepinizden çok özür diliyorum. Uzun süredir araştırıyorum fakat su650 ve su630 olarak farklı serileri olduğunu fark edememişim ADATA'nın. Benim ilgilendiğim ürün su630 imiş. Kısa süreli onu araştırdım fakat su650 gibi kronik bir sorunu olduğuna dair konuya rastlamadım. Sizden iki ricam olacak;

1: Belirttiğim gibi yanlış ürün hakkında konu açtığım için, forum nezdinde ne yapmam gerekiyor ?
2: su630 240gb ürününü hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Düzenleme: Şu şekilde almak istediğim ürünün linkini de belirteyim de, tekrar hataya meyil vermeyelim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…