Monster ABRA A7 V12.1 VS Acer Nitro 5

Hocam bide abra 17 inç acer 15 inç o konuda ne tavsiye edersiniz? Üniversite için alcam taşima işi çok olucak ama oyunlarda da daha çok zevk vermez mi 17 inç?
Evet daha çok zevk verir ama üniversite için ben 15 alırdım.
Tabii monster'da mecbur 17 alacaksın sıkıntı olmaz her gün sırtında taşımazsın ya.

Monster Abra özellikleri:

• Intel i5-10300H-2, 5GHz Turbo Boost ile 4, 50GHz.
  • 4 GB GDDR6 NVIDIA GTX1650 refresh (2020 sürümü)
  • 17, 3" FHD 1920X1080 120Hz IPS mat LED ekran.
  • 16 GB (2x8GB) XPG hunter DDR4 2933MHz.
  • 256 GB Samsung PM991 M.2 SSD.

Nitro V5 özellikleri:
  • AMD Ryzen 7 3750H.
  • 16 GB RAM.
  • 1TB + 256 GB SSD.
  • GTX1650.
  • 120Hz ekran.

İşlemciler arasında kararsız kaldım. Monster 400 TL daha pahalı hangisini tavsiye edersiniz arkadaşlar?

Kesinlikle Monster yakında ben de alacağım inşallah ömür boyu bakım yapıyorlar.
400 TL farka kesinlikle değer merak etme 🙂

Hocam bide abra 17 inç acer 15 inç o konuda ne tavsiye edersiniz? Üniversite için alcam taşima işi çok olucak ama oyunlarda da daha çok zevk vermez mi 17 inç?
AMD Ryzen mobil işlemcileri 4. serisinden sonra alınır. Fakat 4. seriden önce AMD Ryzen laptopları önermiyorum. Monster alırsanız sizin için daha iyi olacaktır.

Evet daha çok zevk verir ama üniversite için ben 15 alırdım.
Tabii monster'da mecbur 17 alacaksın sıkıntı olmaz her gün sırtında taşımazsın ya.

Haklısınız peki pek kaba durur mu 17 inç masaya falan koyunca
AMD Ryzen mobil işlemcileri 4. serisinden sonra alınır. Fakat 4. seriden önce AMD Ryzen laptopları önermiyorum. Monster alırsanız sizin için daha iyi olacaktır.

Sağolun hocam bu işlerden pek anlamam ilk pcim bu olacak diy
419 TL'ye bir de 1TB HDD 😄

Evet 419 tl de o toplam 850 tl oldu. Peki HDd yi bundan sonra ekleme şansim var mi 2 3 ay sonra?

-Monsterdaki GTX 1650 yeni sürüm yani GDDR6 belleklere sahip.
-İntel işlemcide extra Performanslı.
-Yani Monster donanım olarak önde.
-İntel işlemci tam performansından yararlandığınızda 85 - 95 C derecelerde oynarsınız ancak bu bir sorun oluşturmaz.
-Ryzen'da serin sayılmaz 80-85 dereceleri yine göreceksiniz.
-Kısacası laptop alacaksınız bari güçlü olanı alın.
-Rekabetçi oyunlar için intel işlemci şart denebilir.
İyice araştırdıktan sonra monster'a kafanız yatarsa alın.

Güzel bilgilendirmeniz için sağolun kararımı monster yönünde verdim gibi. Monster ram olarak 2x8 çift kanal avantajı da sunuyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı