Çözüldü Monster Abra A7 v12.2 BIOS güncelleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
3 Mart 2021
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monster Abra A7 v12.2 model cihazım, aldığım ilk dönemlerden itibaren (son günlerde çok sık gerçekleşmeye başladı günde 3-5 kere gibi) genellikle oyunlarda olmak üzere bazen normal kullanımda bile kitlenip donma sorunu yaşıyor. Ekran genelde siyah olup kitleniyor nadiren de gözüken görüntü sabit kalıp kitleniyor ve bir cızırtı sesi dahi gelebiliyor. Bu durumda yapabileceğim tek şey resetlemek oluyor. Biraz araştırmalarım sonucunda bu sorunu başka modellerde olmak üzere birçok kişinin yaşadığını gördüm, çözenler ise BIOS güncellemesi yaparak veya eski sürüme dönerek hallettiklerini söylediler. Ben de bizzat Monster'dan aktif BIOS dosyasını istedim ve gönderdiler ama kurulum desteği vermediklerini söylediler. Elimdeki BIOS dosyasını inceledim ama tam olarak ne yapacağımı anlamadım, görsellere bakarak yardımcı olabilir misiniz? 2 ana klasör var ve bunların içinde başka dosyalar da mevcut Boot işleminde neyi kullanmam gerek?
1.png


1-1.png


1-2.png


2-1.png


2-2.png


2-3.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Buyurun hocam ZIP dosyasını Drive'a yükledim. İçinde talimatlar bulunan bir PDF dosyası var ama Çince olduğundan ve Translate'e de güvenemediğim için pek anlayamadım ne yapacağımı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Link: BIOS
Peki, inceliyorum.
Buyurun hocam ZIP dosyasını Drive'a yükledim. İçinde talimatlar bulunan bir PDF dosyası var ama Çince olduğundan ve Translate'e de güvenemediğim için pek anlayamadım ne yapacağımı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Link: BIOS
Ana klasör içerisinde "EC_NH50DB_1p07p04" ve "NH79DEQ 1.07.11TFB1" adlı iki klasör olmasının sebebi; klasörlerden biri EC Firmware biri de BIOS güncelleme dosyalarını içermekte. Şimdi güncellemeyi nasıl yapacağınızı anladığım kadarıyla yazacağım.
Uyarı: BIOS güncelleme esnasında yapacağınız yanlış bir işlem bilgisayarınızı açılmaz hale getirebilir. Dikkatli olmanızı öneririm. Güncellemeye engel olabilecek güvenlik yazılımı ve diğer uygulamaları geçici olarak kapatın ve bilgisayarınızın adaptörünü takın. Ayrıca bir yerde BIOS'taki Secure Boot özelliğini kapatıyordu. Dilerseniz siz de işlemlere başlamadan önce BIOS'a giderek Security bölümünden geçici olarak Secure Boot'u kapatabilirsiniz.
BIOS Güncelleme:
1. "NH79DEQ 1.07.11TFB1-ABRA-A7-V12_2_Yeni" adlı klasördeki "NH79DEQ 1.07.11TFB1" adlı klasöre girin.
2. Burada iki klasör göreceksiniz. Siz "ALL" adlı klasöre girin.
3. ALL adlı klasörün içerisinden "FlashMEWinX64.bat" adlı dosyayı bulun ve üzerine sağ tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır" üzerine tıklayın.
Uyarı: Dosyayı yönetici çalıştırdığınızda BIOS güncelleme işlemi başlayacaktır. Bu işlemler tamamlanana kadar kesinlikle bilgisayarı veya önünüzdeki pencereleri kapatmaya çalışmayın. Başarısız bir güncelleme işlemi sonucunda bilgisayarınız açılamayacaktır.
Güncelleme tamamlandığında bilgisayarınız yeniden başlayabilir veya tamamen kapana bilir. Bilgisayarınız kapanırsa tekrar açarak BIOS sürümünüzü kontrol edebilirsiniz.
Dosyayı yönetici olarak çalıştırdığınızda tepki vermezse veya konsol açıldığı gibi kapanırsa aşağıdaki yöntemi deneyin.
1. BIOS güncelleme dosyalarının bulunduğu "ALL" klasörüne, klavyeden Shift tuşu basılıyken sağ tıklayın ve "Yol olarak kopyala" üzerine tıklayın. Bu şekilde dosyaların bulunduğu klasör yolunu kopyalamış olduk.
2. Görev çubuğundaki başlat simgesine sağ tıklayın ve listeden "Windows Powershell (Yönetici)" veya "Komut İstemi (Yönetici)" üzerine tıklayın.
3. Açılan konsola cd yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra az önce kopyaladığınız adresi yapıştırın ve Enter tuşuna basın. Bu şekilde dosyaların bulunduğu klasöre geleceksiniz. Örnek kod aşağıdadır.
Kod:
cd "C:\Users\Kullanıcı Adınız\Desktop\NH79DEQ 1.07.11TFB1-ABRA-A7-V12_2_Yeni\NH79DEQ 1.07.11TFB1\ALL"
Ben arşiv içindeki ana klasörü masaüstüne kopyaladığım için bende böyle görünüyor.
4. Aşağıdaki komutu konsola yazın ve Enter yapın.
Kod:
FlashMEWinX64.bat
Uyarı: Konsola bu komutu girip Enter yaptığınızda BIOS güncelleme işlemi başlayacaktır. Bu işlemler tamamlanana kadar kesinlikle bilgisayarı veya önünüzdeki pencereleri kapatmaya çalışmayın. Başarısız bir güncelleme işlemi sonucunda bilgisayarınız açılamayacaktır.
Güncelleme tamamlandığında bilgisayarınız yeniden başlayabilir veya tamamen kapana bilir. Bilgisayarınız kapanırsa tekrar açarak BIOS sürümünüzü kontrol edebilirsiniz.
EC Firmware güncelleme:
Uyarı: Bu işlemler esnasında adaptörünüzün takılı olduğuna emin olun ve güncelleme adımlarını sonuna kadar okumadan güncelleme işlemlerine başlamayın. Bıraktığım linkten EC Firmware'in ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz.
1. Bu sefer "NH79DEQ 1.07.11TFB1-ABRA-A7-V12_2_Yeni" adlı klasör içerisindeki "EC_NH50DB_1p07p04" klasörüne girin.
2. "WinFlash" klasörüne girin.
3. "ECFLASH.BAT" dosyasına sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" üzerine tıklayın.
Uyarı: Yönetici olarak çalıştır komutunu verdiğinizde güncelleme işlemi başlayacaktır. Güncelleme esnasında klavye ve TouchPad'in tepki vermemesi doğaldır, tamamlanana kadar dokunmayın. Güncelleme tamamlandığında bilgisayarınız tamamen kapanacaktır.
4. Bilgisayarınız tamamen kapandıktan sonra adaptörün fişini bilgisayardan çekin ve tekrar bilgisayara takın. Şimdi bilgisayarınızın Power Led'i turuncu olana kadar bekleyin. Led turuncu olduktan sonra bilgisayarı açabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Ekleme: Eğer EC Firmware güncelleme esnasında flash sistemi çökerse 15 saniye içerisinde romu temizleyecek ve bilgisayarı kapatacaktır. Adaptörü çekip 3 saniye kadar bekledikten sonra tekrar taktığınızda EC otomatik yükleme işlemi gerçekleştirilecektir.
Not: 3 saniye bekleme modelden modele farklılık gösterebilir.
Dökümanında böyle diyor.
Merhaba aynı bilgisayara sahibim ve elimde aynı BIOS dosyaları var. BIOS'u kurmak için NH79DEQ 1.07.11TFB1>ALL konumunda bulunan TFB1711.exe'yi mi açmam gerekiyor?

Konudaki konuşmaları 2-3 kez okudum ama anlayamadım kafam çok karıştı. Bana EC Firmware ve BIOS'u nasıl kuracağım hakkında yardımcı olma imkanınız var mıdır?


Merhaba,
@eonblueapocalypse adlı arkadaşımızın mesajı yardımcı olmadı mı acaba?
 

Geri
Yukarı