Monster Abra A7 v6.5. DXGI_ERROR_DEVICE_RESET hatası

Keksizadam

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar;

Monster Abra A7 v6.5.1 modeline sahibim bilgisayarın 2.yıldında garanti bittikten hemen sonra bilgisayarda ters giden bir şeyler olduğunu fark edip Monster bayii teknik servisine gittim. Ve anakart arızası olduğunu ve değişmesi gerektiğini öğrendim ancak garanti 2 3 gün geçmiş olduğu için 2000TL ücret istendi. Ben de yaptırmamayı tercih edip o şekilde kullanmaya devam ettim.

Arıza kısaca şöyleydi gözlemlediğim kadarıyla; aynı anda iki işlem yaparken bilgisayar çok kasılıyordu. Mesela bir kopyalama işlemi yaparken webde gezinmek bile ölüm haline geliyordu. Ancak yine de böyle kullandım. Şu anda bilgisayarımın 4. yılı. 3 ay kadar önce bilgisayar aniden kapandı ve bir daha çalışmadı. Hiçbir şekilde güç almıyordu ben de tanıdığım bir tamirciye gittim ve durumu anlattım. Anakartın kuzey köprüsünde arıza olduğunu ve çip değişmesi gerektiğini söyledi.

550 TL parça fiyatı var dedi tamam dedim yaptırdım. Parça değiştikten sonra 1 ay kadar her şey normal iken oynadığım bir oyun esnasında " D3D device was removed due to DXGI_ERROR_DEVICE_RESET, this usually indicates a Driver bug, or GPU hardware failing/overheating. ıf you were running a Game at the time of this error thenthe Game may have triggered a Driver bug or cause your GPU to overheat. Big picture must exit. " Şeklinde bir hata aldım ve ekran kartımı bir daha kullanamadım. NVIDIA denetim masasına girdiğimde beni atmaya başladı. Başka oyunlarda denediğim zaman mavi ekran hatası durdurma kodu: Video TDR faılure şeklinde hatalar aldım PC kendine res attı. Eski sürüm Driver'lar denedim format attım defalarca ne yaptıysam olmadı. Bilgisayar 1 aydır kenarda duruyordu ve bugün bir kez daha bir şeyler yapmaya uğraştım. En güncel ekran kartı Driver'ını NVIDIA sitesinden sorunsuz indirip temiz kurulum yapıp oyuna girdim ve oyun çalıştı. En yüksek ayarlarda açabiliyordum ve FPS değerim olması gerektiği gibiydi. Ancak hemen sonra benzer bir mavi ekran hatası aldım.

Benim merak ettiğim şey ise şu, bir parça ya arızalıdır ya da değildir diye düşünüyorum eğer öyle ise ekran kartım neden bazen çalışıyor. Acaba sorun hala anakart merkezli mi? Bunu nasıl anlarım? Önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Eğer var ise;

Minidump klasörü çıkmıyor maalesef.
Eğer var ise;

Minidump klasörü çıkmıyor maalesef.

Mavi ekran hatası tekrar aldığınız zaman oluşur bir tane dosya o zaman atarsınız.
Birazdan mavi ekran alacağım gibi geliyor iletişime geçeceğim ilginiz için teşekkürler.
Şu anda oyuna girmeye çalışırken bu hatayı aldım. Ekran kartı driverı yüklerken olan ekranın gidip gelmesi olayı da oldu hatanın peşine.
Intel driver and support assistant ile donanımı gözlemlemdiğimde ekran kartı bu şekilde görünüyor.
Birazdan mavi ekran alacağım gibi geliyor iletişime geçeceğim ilginiz için teşekkürler.
Şu anda oyuna girmeye çalışırken bu hatayı aldım. Ekran kartı driverı yüklerken olan ekranın gidip gelmesi olayı da oldu hatanın peşine.
Intel driver and support assistant ile donanımı gözlemlemdiğimde ekran kartı bu şekilde görünüyor.
Mavi ekran hatası tekrar aldığınız zaman oluşur bir tane dosya o zaman atarsınız.
Mavi ekran hatası aldım. Minidump klasörünü almak için pc yi açtığımda birden bip bip şeklinde yüksek sesle ötmeye ve fanlar aşırı hızlı dönmeye başladı fanları kapatmaya çalıştım yine açıldı. Bilgisayarı kapadım tekrar açtım ancak siyah ekran gelip yine bip bip şeklinde ötmeye başladı. Bu ne oluyor şimdi?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    2,9 KB · Görüntüleme: 34
  • driver assistant.PNG
    driver assistant.PNG
    26 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı