Monster Aryond A27 V1.1 İnceleme

Technokurt

Decapat
Daha fazla  
Ürün elime geldi ve 240hz farkını hemen hissediyorsun. Şöyle anlatayım 1 saat 240hz kullandıktan sonra 60hz monitöre sahip olan başla bir bilgisayara geçtim ve sanki 30fps alıyormuşum gibi hissettirdi. Ürüne gelcek olursak 1ms modu MRPT modunu açınca geçebiliyorsunuz. MRPT moduna geçince parlaklık hafif kısılıyor eğer güneş çarpan bir yerde kullanacaksanız sakıncalı olur. HDR modu ve G-Sync/Free-Sync var. Bütün saydığım özellikleri monitörün arkasında düğmeye tıklayınca açılan menüden yapıyoruz. Black equalizer moduda var. Bütün hepsini denedim ve gayet başarılılar. Görüntü kalitesine gelecek olursak HDR açınca renkler muazzam oluyor ve illa HDR destekleyen bir uygulamada açmak zorunda değilsiniz. Menüden seçip açabilirsiniz. HDR açmassanız bile çok iyi renkleri var fakat sadece MRPT modunda parlaklığın kısılması bazı kullanıcıları etkileyebilir ama dediğim gibi monitör güneşe kafa atmıyorsa sorun olmaz :D Crosshair koyabiliyorsun, 3 çeşidi var ve her çeşitte kırmızı ve yeşil renk var. Parlaklık seviyesi %100 iken çok parlak oluyor. Oyun deneyimlerimde ise CS:GO dan başlayayım. Bakın olay basit, AWP alıyorsun adamları zaten önceden görceğiniz için tutturduğun kill oluyor. Gerçekten çok fazla farkettiriyor. Arkaya aniden döndüğünüzde görüntüde herhangi bir yırtılma yada bulanıklık olmuyor. League Of Legends oyununa gelecek olursak şöyle söyleyeyim yetenekleri ve kule hitlerini çok rahat görüyorsunuz ve rahat farm yapıyorsunuz. Adamı kandırma şansınız daha yüksek oluyor çünkü panel hızlı. Takım savaşlarında aynı şekilde kritik bir noktadan gelen saldırıyı dodge yapmanız çok basit oluyor. Size şöyle birşey söyleyim çok basit bir test, 60hz monitörünüz varsa gidin antreman modunda kuleden hiti yiyin. O vuruşu kuleden çıkar çıkmaz göremezsiniz ama 240hz monitörde hemen görüyorsunuz. Takım savaşlarında FPS düşmesine rağmen çok rahatsız etmedi beni. MRPT modu açıktı ve Overdrive yüksekteydi. Eğer isterseniz HDR + G-Sync açıpta oynayabilirsiniz çok fazla lag yapmıyor ama benim önerim MRPT + Overdrive yüksek. Monitörün dış kısmına gelelim. Çok rahat bir şekilde yukarı/aşağı, sağ/sola oynayabiliyor ve aynı zamanda pivot özelliğide mevcut yani dikey bir şekilde kullanılabiliyor. Arka kısımdaki RGB ledler çok hoş duruyor ve arka planı aydınlatıyor. Aynı zamanda monitör kavisli ekrana sahip. Ölü pixel testinden 0 ölü pixelle geçti ve şuan için ışık sızması görmedim. Monitörü HDMI 2.0 dan bağladım ve 240hz olarak kusursuz çalışıyor. Yanında gelen kablolar ve adaptörü cidden kaliteli bir hissiyat sunuyor. Uzun lafın kısası ben şuanlık bir kusur görmedim ve gerçekten kağıt üzerinde olduğu gibi performans veriyor. Bence kaçırmadan alın derim sürekli olarak stoklar bitiyor. Uzun kullanımda bir sorun çıkarsa yine bu konu üzerinde editliyecem. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Ürün elime geldi ve 240Hz farkını hemen hissediyorsun. Şöyle anlatayım 1 saat 240Hz kullandıktan sonra 60Hz monitöre sahip olan başla bir bilgisayara geçtim ve sanki 30FPS alıyormuşum gibi hissettirdi. Ürüne gelecek olursak 1ms modu mrpt modunu açınca geçebiliyorsunuz. Mrpt moduna geçince parlaklık hafif kısılıyor eğer güneş çarpan bir yerde kullanacaksanız sakıncalı olur. HDR modu ve G-Sync/Free-Sync var. Bütün saydığım özellikleri monitörün arkasında düğmeye tıklayınca açılan menüden yapıyoruz. Black equalizer moduda var. Bütün hepsini denedim ve gayet başarılılar. Görüntü kalitesine gelecek olursak HDR açınca renkler muazzam oluyor ve illa HDR destekleyen bir uygulamada açmak zorunda değilsiniz. Menüden seçip açabilirsiniz. HDR açmassanız bile çok iyi renkleri var fakat sadece mrpt modunda parlaklığın kısılması bazı kullanıcıları etkileyebilir ama dediğim gibi monitör güneşe kafa atmıyorsa sorun olmaz :D Crosshair koyabiliyorsun, 3 çeşidi var ve her çeşitte kırmızı ve yeşil renk var. Parlaklık seviyesi %100 iken çok parlak oluyor. Oyun deneyimlerimde ise CS:GO'dan başlayayım. Bakın olay basit, AWP alıyorsun adamları zaten önceden görceğiniz için tutturduğun kill oluyor. Gerçekten çok fazla fark ettiriyor. Arkaya aniden döndüğünüzde görüntüde herhangi bir yırtılma ya da bulanıklık olmuyor. League of Legends oyununa gelecek olursak şöyle söyleyeyim yetenekleri ve kule hitlerini çok rahat görüyorsunuz ve rahat farm yapıyorsunuz. Adamı kandırma şansınız daha yüksek oluyor çünkü panel hızlı. Takım savaşlarında aynı şekilde kritik bir noktadan gelen saldırıyı dodge yapmanız çok basit oluyor. Size şöyle bir şey söyleyim çok basit bir test, 60Hz monitörünüz varsa gidin antrenman modunda kuleden hiti yiyin. O vuruşu kuleden çıkar çıkmaz göremezsiniz ama 240Hz monitörde hemen görüyorsunuz. Takım savaşlarında FPS düşmesine rağmen çok rahatsız etmedi beni. Mrpt modu açıktı ve OverDrive yüksekteydi. Eğer isterseniz HDR + G-Sync açıpta oynayabilirsiniz çok fazla lag yapmıyor ama benim önerim mrpt + OverDrive yüksek. Monitörün dış kısmına gelelim. Çok rahat bir şekilde yukarı/aşağı, sağ/sola oynayabiliyor ve aynı zamanda pivot özelliğide mevcut yani dikey bir şekilde kullanılabiliyor. Arka kısımdaki RGB LED'ler çok hoş duruyor ve arka planı aydınlatıyor. Aynı zamanda monitör kavisli ekrana sahip. Ölü pixel testinden 0 ölü pixelle geçti ve şu an için ışık sızması görmedim. Monitörü HDMI 2.0'dan bağladım ve 240Hz olarak kusursuz çalışıyor. Yanında gelen kablolar ve adaptörü cidden kaliteli bir hissiyat sunuyor. Uzun lafın kısası ben şu anlık bir küsur görmedim ve gerçekten kağıt üzerinde olduğu gibi performans veriyor. Bence kaçırmadan alın derim sürekli olarak stoklar bitiyor. Uzun kullanımda bir sorun çıkarsa yine bu konu üzerinde editliyeceğim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Güle güle kullanın. Bende 2 ay önce yeni masaüstü PC aldım, çok memnunum :D

Ürün elime geldi ve 240Hz farkını hemen hissediyorsun. Şöyle anlatayım 1 saat 240Hz kullandıktan sonra 60Hz monitöre sahip olan başla bir bilgisayara geçtim ve sanki 30FPS alıyormuşum gibi hissettirdi. Ürüne gelecek olursak 1ms modu mrpt modunu açınca geçebiliyorsunuz. Mrpt moduna geçince parlaklık hafif kısılıyor eğer güneş çarpan bir yerde kullanacaksanız sakıncalı olur. HDR modu ve G-Sync/Free-Sync var. Bütün saydığım özellikleri monitörün arkasında düğmeye tıklayınca açılan menüden yapıyoruz. Black equalizer moduda var. Bütün hepsini denedim ve gayet başarılılar. Görüntü kalitesine gelecek olursak HDR açınca renkler muazzam oluyor ve illa HDR destekleyen bir uygulamada açmak zorunda değilsiniz. Menüden seçip açabilirsiniz. HDR açmassanız bile çok iyi renkleri var fakat sadece mrpt modunda parlaklığın kısılması bazı kullanıcıları etkileyebilir ama dediğim gibi monitör güneşe kafa atmıyorsa sorun olmaz :D Crosshair koyabiliyorsun, 3 çeşidi var ve her çeşitte kırmızı ve yeşil renk var. Parlaklık seviyesi %100 iken çok parlak oluyor. Oyun deneyimlerimde ise CS:GO'dan başlayayım. Bakın olay basit, AWP alıyorsun adamları zaten önceden görceğiniz için tutturduğun kill oluyor. Gerçekten çok fazla fark ettiriyor. Arkaya aniden döndüğünüzde görüntüde herhangi bir yırtılma ya da bulanıklık olmuyor. League of Legends oyununa gelecek olursak şöyle söyleyeyim yetenekleri ve kule hitlerini çok rahat görüyorsunuz ve rahat farm yapıyorsunuz. Adamı kandırma şansınız daha yüksek oluyor çünkü panel hızlı. Takım savaşlarında aynı şekilde kritik bir noktadan gelen saldırıyı dodge yapmanız çok basit oluyor. Size şöyle bir şey söyleyim çok basit bir test, 60Hz monitörünüz varsa gidin antrenman modunda kuleden hiti yiyin. O vuruşu kuleden çıkar çıkmaz göremezsiniz ama 240Hz monitörde hemen görüyorsunuz. Takım savaşlarında FPS düşmesine rağmen çok rahatsız etmedi beni. Mrpt modu açıktı ve OverDrive yüksekteydi. Eğer isterseniz HDR + G-Sync açıpta oynayabilirsiniz çok fazla lag yapmıyor ama benim önerim mrpt + OverDrive yüksek. Monitörün dış kısmına gelelim. Çok rahat bir şekilde yukarı/aşağı, sağ/sola oynayabiliyor ve aynı zamanda pivot özelliğide mevcut yani dikey bir şekilde kullanılabiliyor. Arka kısımdaki RGB LED'ler çok hoş duruyor ve arka planı aydınlatıyor. Aynı zamanda monitör kavisli ekrana sahip. Ölü pixel testinden 0 ölü pixelle geçti ve şu an için ışık sızması görmedim. Monitörü HDMI 2.0'dan bağladım ve 240Hz olarak kusursuz çalışıyor. Yanında gelen kablolar ve adaptörü cidden kaliteli bir hissiyat sunuyor. Uzun lafın kısası ben şu anlık bir küsur görmedim ve gerçekten kağıt üzerinde olduğu gibi performans veriyor. Bence kaçırmadan alın derim sürekli olarak stoklar bitiyor. Uzun kullanımda bir sorun çıkarsa yine bu konu üzerinde editliyeceğim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Keşke bir ay önce görseydim bu monitörü kesin alırdım.

@Technokurt
Monitörün fotoğrafını atabilir misiniz?
27 inç için 1080p gözünüze güzel gözüktü mü?
İzleme mesafeniz nedir?
Monitör kavisi güzel mi? 1500R olduğu için kenarlara doğru renkler değişiyor diyenler var.
İzleme mesafem 50cm fakat çok fazla yaklaşırsam (20cm) beyaz bir ekrana bakarken pixeller hafif belirgin oluyor. Kavisi çok tatlı bir açıda çok beğendim.

Ellerine sağlık güzel bir inceleme olmuş LG 27GK750F modelli monitörüm vardı paneli bozuldu para iadesi alacağım yakın zamanda iade alırsam bu monitörü almayı düşünüyorum. Şu an da kullandığım monitör Benq 21.5" RL2240HE iş görüyor ama istediğim şeyi karşılamıyor. 240Hz'den 60 Hz'ye geçince gerçekten berbat bir his oluşuyor :D LG varken Benq 2. monitör olarak kullanıyordum hiç tat vermiyordu.
1. Her neyse son durum nedir monitörle alakalı bir sıkıntı var mı?
2. Kutu içinden DisplayPort çıkıyor mu?
3. Işık sızması durumu nasıl fotoğraf atabilir misin?
4. Va panel nasıl? Benq monitörüm va panel ama çok dandik geliyor bu monitör bana Lg monitörde IPS paneldi fakat biraz dandikti...

Son olarak da 27 inç monitörde piksel sayıyoruz diyen arkadaşlara pek katılmıyorum çok takılmayın o kadar :)
Ayrıca hoparlörü ve usb 3.0 girişi olsa çok güzel olurmuş.

Son düzenleme:
Ellerine sağlık güzel bir inceleme olmuş LG 27GK750F modelli monitörüm vardı paneli bozuldu para iadesi alacağım yakın zamanda iade alırsam bu monitörü almayı düşünüyorum. Şu an da kullandığım monitör Benq 21.5" RL2240HE iş görüyor ama istediğim şeyi karşılamıyor. 240Hz'den 60 Hz'ye geçince gerçekten berbat bir his oluşuyor :D LG varken Benq 2. monitör olarak kullanıyordum hiç tat vermiyordu.
1. Her neyse son durum nedir monitörle alakalı bir sıkıntı var mı?
2. Kutu içinden DisplayPort çıkıyor mu?
3. Işık sızması durumu nasıl fotoğraf atabilir misin?
4. Va panel nasıl? Benq monitörüm va panel ama çok dandik geliyor bu monitör bana Lg monitörde IPS paneldi fakat biraz dandikti...

Son olarak da 27 inç monitörde piksel sayıyoruz diyen arkadaşlara pek katılmıyorum çok takılmayın o kadar :)
Ayrıca hoparlörü ve usb 3.0 girişi olsa çok güzel olurmuş.
1. Hiçbir sıkıntı yok.
2.DisplayPort çıkıyor ve G-Sync'yi kullanmak için o porttan bağlamak gerekiyormuş sonradan farkettim maalesef.
3. Işık sızması yok, eğer varsa bile ben hiç bir şekilde rahatsızlık veren birşeyle karşılaşmadığım için yok diyor olabilirim.
4. Benim eski IPS monitörümle neredeyse aynı renklere sahip, sRGB değeri yüksek olduğu için panel çok kaliteli geliyor.

1. Hiçbir sıkıntı yok.
2.DisplayPort çıkıyor ve G-Sync'yi kullanmak için o porttan bağlamak gerekiyormuş sonradan farkettim maalesef.
3. Işık sızması yok, eğer varsa bile ben hiç bir şekilde rahatsızlık veren birşeyle karşılaşmadığım için yok diyor olabilirim.
4. Benim eski IPS monitörümle neredeyse aynı renklere sahip, sRGB değeri yüksek olduğu için panel çok kaliteli geliyor.
Arkadaki ışıklar sabit renkte ayarlanabiliyor mu?
Ürünü görmeden almak istemiyorum sanki bir yerinde eksiklik var korkusu veriyor.

Arkadaki ışıklar sabit renkte ayarlanabiliyor mu?
Ürünü görmeden almak istemiyorum sanki bir yerinde eksiklik var korkusu veriyor.
Bana güvenip güvenmemek size bağlı, RGB ışıklara hiçbir şekilde ayar yapılamıyor, ürünün hiç bir kusuru yoktur, sadece tek düğme ile ayar yapıldığı için çok fazla tıklarsam birşey olur mu diye düşünüyorum fakat şuana kadar baya ayar denediğim için düğmeye çok fazla kez tıkladım ve hiç deformasyon görmedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı