Monster Klavye G/Makro Tuşların Kullanımı ve F13-F16 tuşların atanması

Bay Koala

Decapat
Katılım
5 Mayıs 2019
Mesajlar
60
Merhabalar,
Yeni bir klavye ihtiyacımı fiyatı ve mekanik oluşuyla Pusat K4 Pro Mekanik doldurdu. Ondan önce Logitech G15 kullandım.

Asıl soruma gelmeden önce sormam gereken bir şey var. Makro ile G tuşların farkı ne? G1-G5 tuşları sol tarafta, M1-M4 +MR tuşları sağ tarafta. Bildiğimde kadarıyla Makro tuşlarına ışıklandırma ayarları atanıyor fakat Monster'ın masaüstü uygulamasına girdiğimde "istediğiniz tuş kombinasyonunun makrosunu oluşturun diyor."
Birisi beni bu konuda bir aydınlatırsa çok sevinirim.

Asıl soruma gelecek olursam, amacım G1-G5 tuşlarına F13-F16'ını atamak. Yıllar öncesinde Logitech G15 klavyemde bunun için (.ahk) doyasını kullandım. Aynı yöntemi Monster'ın klavyesinde kullandığımda resimde gözüktüğü gibi "Bilinmeyen Tuş: 064"diyor. Tahminime göre bu hata mesajın sebebi, ikinci resimdeki gibi bir içerik listesi yapmış olmaları. Bu listede F13 tuşu olmadığı için hata veriyor...

Belki gözükmüyor olmasına rağmen F13 tuşu atanmış olabilir. Ama bu oluşturduğum tuşu G1 yada M1 tuşuna nasıl bağlayacağım. M tuşları hala sadece ışıklandırma modunu değiştirirken G(n) tuşları F(n) tuşlarına bağlı.

Meraklı olanlar için Script dosyasını da yükledim. (.txt) olarak yüklemek zorundaydım kullanmak için .ahk olarak kaydetmeniz gerekli.

Düzeltme: Oluşturulan Makrolar'ı tuşlar atanabilir. G ve M tuşlarına tıklanmıyor.
 

Dosya Ekleri

  • 1.PNG
    1.PNG
    329,4 KB · Görüntüleme: 519
  • 2.png
    2.png
    308,8 KB · Görüntüleme: 484
  • Script.txt
    1,3 KB · Görüntüleme: 155
  • 3.png
    3.png
    313,3 KB · Görüntüleme: 493
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sağ sol tık koymak istiyorum ama olmuyor.
Sen çözebildin mi?

Hocam Switch'ler hariç aynı olan brahmayı kullanıyorum. O tuşlara sadece klavye makro ataması üzerinden atanabiliyor maalesef. O tuşlar standart F1-F5 aralığını kapsıyor. F tuşlarını makro olarak kullanıp g tuşlarını F olarak kullanabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı