Monster Laptoba Linux Kurmak?

c.t

Hectopat
Daha fazla  
Yok mu bir babayiğit yeni Monster laptoba Linux kurarken yaşanan sıkıntıları aşmaya yardımcı bir rehber hazırlayacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte bunun biraz detaylı anlatımı gerekiyordu. Dün kurulumu yaptım gayet güzel çalışıyor. Nvidia driverını da yükledim. Bu Windows10'daki ekran kartı geçişi sırasında yaşanan donmadan eser yok. Yağ gibi çalışıyor. Ama 5 ay kadar önce bir arkadaşım Linux kurup daha sonrasında 1 saat içinde anakartının yandıgını söyledi. Servise gönderip yaptırmıştı. O durumdan yaşayabilirim korkusuyla kullanamıyorum. Beni tedirgin eden Linux Windowstan daha hafif oldugu için fanlar çok durgun oluyor. İnsan "işte şimdi bi sıkıntı var" diye korkuyor sürekli.
Monster'a Linux konusunda yetkin tek bir kalifiye elemanın Control Center uygulamasını Linux için de yazabilecegini ve Linuxla yaşanan bütün sıkıntıları rahatlıkla çözebileceği anlatmaya çalıştım(en azından mesajımın yetkili birilerine ulaştırılmasını talep ettim). Ama her defasında "Linux'a destek vermiyoruz" diye cevap yazdılar mesajlarıma. Sinir bozucu bir durum. Eğer arkadaşım bahsettiğim gibi bir sıkıntı yaşamamış olsa Windows bölümünü temelli silerim. Ama şimdilik en az 1 yıl güncel Linux dağıtımlarını beklemeyi planlıyorum.

Hocam Linux, anakart yakmaz. Eğer destek verilen dağıtımlardan isterseniz, Mint, Ubuntu, Elementary gibi başlangıç seviyesi sistemleri öneririm. Masaüstü ortamı olarak en yaygın olarak "Gnome" ve "KDE" var. "Gnome" tercihimdir. Ancak istediğinizi kullanabilirsiniz.

Hocam Linux, anakart yakmaz. Eğer destek verilen dağıtımlardan isterseniz, Mint, Ubuntu, Elementary gibi başlangıç seviyesi sistemleri öneririm. Masaüstü ortamı olarak en yaygın olarak "Gnome" ve "KDE" var. "Gnome" tercihimdir. Ancak istediğinizi kullanabilirsiniz.
Mint kurdum kullanıyorum kardeş lazım oldukça. Ben kendim gördüm yanan bilgisayarı. Ama tabi ağır bir iş yapılıyordu multi threading. Ben de sıkıntı yok ama.

Sen bir dağıtım kur, eğer sorun yaşarsan zaten yardım ederiz. Manjaro Linux'u tavsiye edebilirim madem ki güncel bir şey istiyorsun üstelik Nvidia kart için de gayet iyidir Manjaro.

Get Manjaro | Manjaro Linux

Benim tavsiyem KDE versiyonu ama istersen XFCE de kur. Sadece GNOME kurma, kötü izlenim bırakır :p

Daha önce kullandım biraz alışkanlıgım var. Kurdum ben çalıştı her şey. Linux Mint 18.3 kurdum. Nomodeset ile çalıştırıp daha sonra Nvidia ekran kartı driver'ını yükledim. Her şey sorunsuz çalıştı. Ama Arch linux kullanmak istiyorum. Ona geçecegim.

Daha önce kullandım biraz alışkanlıgım var. Kurdum ben çalıştı her şey. Linux Mint 18.3 kurdum. Nomodeset ile çalıştırıp daha sonra Nvidia ekran kartı driver'ını yükledim. Her şey sorunsuz çalıştı. Ama Arch linux kullanmak istiyorum. Ona geçecegim.

Arch Linux kullanman için biraz zaman geçsin hemen kurayım kullanayım gibi bi sistem degil Arch linux hatta kurulumu bile komut satırından yapılıyor masaüstü ortamı vs vs hepsini sen kuruyorsun biraz uğraştırıcı ama eğlencelidir Arch Linux öneri olarak BURADA bulunan kaynağı aç oku Linux sistem yönetimi kaynakları araştır zaten zamanla sende anlarsın bütün Linux bir tanedir sadece kişiye göre güzel gelen hangisi ise onu kullanır ben Debian dağıtımı Kali Linux kullanıyorum hemde tek sistem olarak

Arch Linux kullanman için biraz zaman geçsin hemen kurayım kullanayım gibi bi sistem degil Arch linux hatta kurulumu bile komut satırından yapılıyor masaüstü ortamı vs vs hepsini sen kuruyorsun biraz uğraştırıcı ama eğlencelidir Arch Linux öneri olarak BURADA bulunan kaynağı aç oku Linux sistem yönetimi kaynakları araştır zaten zamanla sende anlarsın bütün Linux bir tanedir sadece kişiye göre güzel gelen hangisi ise onu kullanır ben Debian dağıtımı Kali Linux kullanıyorum hemde tek sistem olarak
Script Kiddie degildirsin inşallah? Monster'da mı kullanıyorsun. Kurdum çalışıyor kali de Manjaro da fakat sta bil degil henüz. Biraz zaman geçmesini bekleyecegim.

Script Kiddie degildirsin inşallah? Monster'da mı kullanıyorsun. Kurdum çalışıyor kali de Manjaro da fakat sta bil degil henüz. Biraz zaman geçmesini bekleyecegim.
Monster'de kullanmıyorum masaüstü sistemde kullanıyorum stabil olması için güncellemeleri araştır veya ek paketler araştır mesela Kali linuxa depodan ekran kartı Driveri kurdum stabillik yakalayamadım sonra resmi siteden driveri indirip kurdum şu an daha güzel gibi görünüyor zamanla sisteme alışırsın arka plandaki gereksiz servisleri filan kapatmayı araştır belkide sistemi yoran bi servis var iletişim kurmak istersen instagramda muhammed.py olarak bana mesaj atabilirsin open source 'ye destek olmak mutlu ediyor beni

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı