Monster laptop alınır mı?

Edit ve kurgu icin 2. elde 5800H ve RTX 3070 Lenovo Legion bakabilirsiniz. GPU üstünde render alırsanız 3070 hala oldukça güçlü.

Hocam Acer Nitro 5 bir cihazla 23K ya anlaştım. Cihaz 1 senelik.

Gittiğimde FurMark ve Prime95 testleri yapmayı düşünüyorum. Bir de ekran kartı wattına bakacağım. Başka önerdiğiniz bir şey var mı fiziksel olarak şuraya dikkat edin veya şunu da indir test et dediğiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Acer Nitro 5 bir cihazla 23K ya anlaştım. Cihaz 1 senelik.

Gittiğimde FurMark ve Prime95 testleri yapmayı düşünüyorum. Bir de ekran kartı wattına bakacağım. Başka önerdiğiniz bir şey var mı fiziksel olarak şuraya dikkat edin veya şunu da indir test et dediğiniz?

Ölü piksel testti yapin, AIDA64 kararlılık testi de yapın. Bütün klavye tuşlarını test edin. Aygıt yöneticisine girip ünlem çıkaran bileşen var mı bakın, bu sürücü kaynakli da olabilir donanımsalda.

Ölü piksel testti yapin, AIDA64 kararlılık testi de yapın. Bütün klavye tuşlarını test edin. Aygıt yöneticisine girip ünlem çıkaran bileşen var mı bakın, bu sürücü kaynakli da olabilir donanımsalda.

Hocam buradaki arkadaşa göre yapacağım da RAM ve local diski seçmeyin demiş. Seçmemi önerir misiniz ve sıcaklık değerlerini ben anlamadım pek, normalde 80 90 çıkmaz mı testlerde burada 46 gözüküyor.

Hocam buradaki arkadaşa göre yapacağım da RAM ve local diski seçmeyin demiş. Seçmemi önerir misiniz ve sıcaklık değerlerini ben anlamadım pek, normalde 80 90 çıkmaz mı testlerde burada 46 gözüküyor.

Cok eski bir rehber, günümüzde daha farklı. Ayrıca o rehberde kullanılan sistem masaüstü olmasi gerekli.

Evet şimdi programı indirdim baktım farklı biraz. Ama mantığı aynı değil midir?

Diski yine seçmenize gerek yok seçenek duruyorsa. CrystalDiskMark ile bakabilirsiniz hızına. Sağlığına ise CrystalDiskInfo ile bakabilirsiniz.

Diski yine seçmenize gerek yok seçenek duruyorsa. CrystalDiskMark ile bakabilirsiniz hızına. Sağlığına ise CrystalDiskInfo ile bakabilirsiniz.

Anladım hocam peki AIDA ile yaptığımız işlemler yeterli mi en azından işlemci için. FurMark mutlaka bakacağım da Prime95'e gerek var mı?

Bir de sadece CPU sıcaklığına bakmam yeterli değil mi? Ayrı ayrı core#1, core#2 diye yazmış.

Anladım hocam peki AIDA ile yaptığımız işlemler yeterli mi en azından işlemci için. FurMark mutlaka bakacağım da Prime95'e gerek var mı?

Bir de sadece CPU sıcaklığına bakmam yeterli değil mi? Ayrı ayrı core#1, core#2 diye yazmış.

OCCT ile de bakabilirsiniz AIDA64 yerine, isteğinize bağlı. FurMark yerine de Superposition testi yapabilirsiniz isteğe bağlı olarak.

OCCT ile de bakabilirsiniz AIDA64 yerine, isteğinize bağlı. FurMark yerine de Superposition testi yapabilirsiniz isteğe bağlı olarak.
Hocam Acer Nitro 5 aldım hayırlısı olsun. Ürün sıfır denmesine göre, testlerimde bir şey çıkmadı ve incelerken gerçekten toz dahi yoktu üstünde. Benim soracağım soru şu, termal macun yenilenmeli mi sizce neredeyse 1 seneden fazladır rafta duruyormuş. Kullanılmamasına rağmen kutusundaki ürünün macunu eskir mi yenilemeli miyim ?

Birde Acer Nitrolarda sıvı metal kullanıldığını söyleyenler olmuş hepsinde, benim ki de dahil, böyle mi ? Sıvı metalse yenilenmesine gerek var mı ?

Son düzenleme:
Hocam Acer Nitro 5 aldım hayırlısı olsun. Ürün sıfır denmesine göre, testlerimde bir şey çıkmadı ve incelerken gerçekten toz dahi yoktu üstünde. Benim soracağım soru şu, termal macun yenilenmeli mi sizce neredeyse 1 seneden fazladır rafta duruyormuş. Kullanılmamasına rağmen kutusundaki ürünün macunu eskir mi yenilemeli miyim?

Bir de Acer Nitro'larda sıvı metal kullanıldığını söyleyenler olmuş hepsinde, benimki de dahil, böyle mi? Sıvı metalse yenilenmesine gerek var mı?

Güle güle kullanın. Sıcaklıklar yüksek değilse macun değişimine gerek yok. Sıvı metal Nitro 5 serisinde fabrika çıkışlı olarak gelmiyor, o Nitro 16 kasa için söylenen ve olan durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı