Monster laptop ekranının bir kısmı dondu ve yatay çizgiler çıktı

roxi.tr

Femtopat
Katılım
8 Nisan 2023
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Son 3 gündür genelde uzun zaman bilgisayar kapalı kaldıktan sonra açılınca ekran görüntüdeki gibi titriyor. Resimdeki gibi gri tonların arkası falan gözüküyor. Sanki ekrana önceki görüntü yapışmış gibi.

IMG_4341.JPEG

IMG_4344.JPEG

15-20 dakika sonra bilgisayar ısınınca düzeliyor.
Ek bir monitöre bağladığımda titreme o monitörde olmuyor, ekran kartı ve Intel güncellemelerim tam. Panelden şüpheleniyorum, ne yapmamı önerirsiniz?
Sınav haftası olduğu için kullanmaya devam etmek zorundayım, problem anakartıma vesaire zarar verir mi?
 
4 sene kullandığın cihaz ile şu anki kasalar bence oldukça farklıdır. Şu anki cihazlar kağıt gibi.
Normal Abra V11.1'di işte yine kasası leş gibiydi lakin burada kasalık bir durum söz konusu değil dediğim gibi Flex ya da Panelde sıkıntı var. Bir diğer yandan aklıma VRAM'de gelmedi değil şu çizgiler biraz pembeye çalsa VRAM'de derdim.

Geçen Mayıs 50K verdiğim Alienware Anakart arızalı ulaştı elime. Şimdi de Ram bellekleri yandı tekrar garantide ne kadar para verirsen ver teknoloji hep şans işi. Monster olsa da Alienware olsa da değişmiyor lakin demek istediğini anladım Monster'ın parça kalitesi zayıf bu su götürmez bir gerçek bu noktada da bütçeler ve satış sonrası servis devreye giriyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
 
Normal Abra v11.1'di işte yine kasası leş gibiydi lakin burada kasalık bir durum söz konusu değil dediğim gibi Flex'ya da panelde sıkıntı var. Bir diğer yandan aklıma VRAM'de gelmedi değil şu çizgiler biraz pembeye çalsa VRAM'de derdim.

Geçen mayıs 50k verdiğim Alienware anakart arızalı ulaştı elime. Şimdi de RAM bellekleri yandı tekrar garantide ne kadar para verirsen ver teknoloji hep şans işi. Monster olsa da Alienware olsa da değişmiyor lakin demek istediğini anladım Monster'ın parça kalitesi zayıf bu su götürmez bir gerçek bu noktada da bütçeler ve satış sonrası servis devreye giriyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

VRAM'in sağlamlığını gösterir mi bilmiyorum ama titreme düzeldikten sonra herhangi bir bir FPS sorunu ya da titreme yaşamadan BF1 oynadım.

Sorun sende değil bence. Kafasına göre bozuluyorlar. Ben ekran iki kere değişince artık bozulmasın diye hiç dokunmamaya başlamıştım, yerinden kaldırmazdım ve ekrana parmağımı bile sürmezdim ona rağmen kendi kendine bozuldu. :D


Garantimde 6 ay önce bitmiş bakalım ne kadar isteyecekler :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
VRAM in sağlamlığını gösterir mi bilmiyorum ama titreme düzeldikten sonra herhangibi bir fps sorunu yada titreme yaşamadan bf1 oynadım
Yani intiba verebilir ancak kesin bir şey yine söylenmez. Ben de VRam arızalı 3070Ti ile Witcher 3 oynuyordum ama Elden Ring'de patlıyordu makina o biraz bağıl bir durum anlayacağın lakin senin alt değil üst kasada sıkıntı olduğu bariz VRAM olduğunu zannetmiyorum.
 
Hocam bende de şu an aynı sorun var. Çizgiler çıkıyor ve çizginin altı donuyor. Düzelince çizginin altındaki tarafta donduğu zamanki ekran hafif bir şekilde gözüküyor.
Sen götürdün mü teknik servise? Benim garanti süresi bitti. Kaç liraya mal olur?
 
Hocam bende de şu an aynı sorun var. Çizgiler çıkıyor ve çizginin altı donuyor. Düzelince çizginin altındaki tarafta donduğu zamanki ekran hafif bir şekilde gözüküyor.
Sen götürdün mü teknik servise? Benim garanti süresi bitti. Kaç liraya mal olur?

Kanka benim de garanti süresi dolmuştu mecburen gönderdim. Anakarta panel sigortası varmış o arızalıymış. Onu tamir ettiler(müşteri memnuniyeti adına ücretsiz şekilde). Ama bu tamirin riski vardı cihaz tamamen susabilir(bozulabilir) dediler. Başka çarem olmadığı için kabul ettim tamir başarılı oldu. Ardından panelimin değişmesi gerektiğini söylediler yanlış hatırlamıyorsam 3100 TL gibide o tutmuştu. Geldiğinde ekran problemi düzeldi ama paneli takamamışlardı geri gönderdim şu an biraz daha iyi takılmış ama tam düzgün değil. Uğraşma hevesim kalmadı yani. Ama dediğim gibi ana problemim çözüldü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı