Monster laptop şarjı çabuk bitmemesi için nasıl kullanılmalı?

Hangi modeli aldın bilmiyorum ama o paraya Clevo kasa aldıysan büyük hata yapmış olabilirsin. 15 günü geçmediyse bahane bul iade et. Ben Monster servisindeki adama "5 yıl kullanmak istiyorum." deyince bir başka yerleri ile güldü.
Şu modeli almıştım.
 
Açıkçası bilgisayar konularında pek bilgili birisi değilim ancak araştırdığım da çoğu oyun bilgisayarinin şarj süresinin az gittiğini duymuştum. Monster'ı direkt bam diye almadım, biraz araştırma yapmıştım. Dediğiniz laptopu link olarak atabilirseniz bana çok kolaylık sağlamış olursunuz.

Kendi bütcenize göre EliteBook'ya da ThinkPad seçebilirsiniz, herkesin yapmak istediği işler farklı olduğu için model önerme konusunda pek iyi değilim.

2009 model ThinkPad T400 bilgisayarımı 1 sene önce sattım ve pili hiç değişmedi, sattığım gün 8 saat pil süresi veriyordu Extreme Core 2 Duo işlemci ile.
 
Laptoplar telefona benzemez, şarj edip oynamaya kalkarsan kısa sürede bataryayı eskitirsin. Laptoplarda şarj 100 olduktan sonra batarya devre dışı kalır, sen direkt prizden gelen güçle laptopunu kullanırsın. Benim laptopum orta halli bir HP, 5 yıl oldu ve pil sağlığı %80. Hep prize takılı kullandım. Ama telefon gibi kullanmaya çalışanlar daha 1 yılda %70'lere düşürüyor pil sağlığını.
 
Bence de iade edip HP alın yoksa 2-3 ay sonra Monster'da ısınma sorunları başlar. Pişman olursunuz. Çok yaşayan var bu pişmanlığı.
Daha bugün yeni gelmişti ve bu yorumları okuduktan sonra çok tedirgin oldum. İade edip HP bakacağım sanırım ama kafamın çok karıştığını söyleyebilirim.
 
Merhaba. Bir gün önce kendime Monster Abra serisinden bir laptop aldım ancak şarjı sadece 2 saat dayanıyor. Benim gibi neredeyse günün çoğunu bilgisayarda geçiren bir insan için çok çok az. Laptopu kullanırken hep şarja takılı mı kullanmalıyım yoksa %100 olduktan sonra şarjdan çıkartıp %20'ye kadar düşmesini bekleyip düştükten sonra yeniden şarja takıp şarjda oynamaya devam mı edeyim? Hangisi daha sağlıklı olur? 4-5 yıl boyunca kullanmak istiyorum.

İlk defa mı laptop kullanıyorsunuz? Şarjsız istiyorsanız Apple alın. Laptop genel olarak şarjda çalıştırılır. U ve Y tipi işlemciler seçmeniz dışında.
 
İlk defa mı laptop kullanıyorsunuz? Şarjsız istiyorsanız Apple alın. Laptop genel olarak şarjda çalıştırılır. U ve Y tipi işlemciler seçmeniz dışında.
Hayır eskiden Lenovo kullanıyordum ve şarjının kesinlikle şu an kullandığım Monsterdan daha fazla gittiğine eminim. Apple alıp almamayı düşünmüştüm ama ekranı küçüktü ve diğer modeller pahalıydı. Açıkçası androidden devam etmek daha güvenli ve rahat geldi.
 
Hayır eskiden Lenovo kullanıyordum ve şarjının kesinlikle şu an kullandığım Monster'dan daha fazla gittiğine eminim. Apple alıp almamayı düşünmüştüm ama ekranı küçüktü ve diğer modeller pahalıydı. Açıkçası Android'den devam etmek daha güvenli ve rahat geldi.

Donanıma bağlı. Bir daha alacaksanız ve böyle takıntılı iseniz bilen birilerine danışın. Burada konu açabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı