Monster laptopu 50-60 derecelerde kullanmak zarar verir mi?

O kadar da düşük değil bu 50-60 derece bilgisayar az işlemci yükündeyken oyun oynarken değil. Chrome, Word, Acrobat PDF Reader falan. Monster'a kalsak eyvah eyvah hemen kökle fanları. İyi ki ayarlayabiliyoruz fan hızını.

Ben olsam 62 derecede çalışacak şekilde ayarlardım. 90 derece olunca %100 olacak şekilde yükselterek RPM grafiği oluştururdum. Böylece oyunlarda fan çalışırdı ama günlük kullanımda sessiz kalırdı.

Bence büyük risk, ben GTA 5 de tam 13 derece gördüğüm için daha fazla oynamadım bir şey olmasın diye(!)
Bir laptop için fazlasıyla iyi değerler.
Keyfinize bakın.
Dostum oyun oynarken tabiki 80-90 dereceleri görüyorum, hele ki kullandığım marka Monster yani. Ancak Chrome açıkken bilgisayar 50 derece fan çalışıyor anlam veremedim sadece. Kendim başka yazılımlar ile fanlara müdahele ediyorum. Dışardan işlem yapıldığı için içime şüphe düştü, acaba bu sıcaklıkta fan çalışıyor Monster'ın bir bildiği mi var diye uzun ömürlü olması açısından. Sıcaklık sonuçta teknolojinin düşmanı.

Dostum oyun oynarken tabii ki 80-90 dereceleri görüyorum, hele ki kullandığım marka Monster yani. Ancak Chrome açıkken bilgisayar 50 derece fan çalışıyor anlam veremedim sadece. Kendim başka yazılımlar ile fanlara müdahale ediyorum. Dışardan işlem yapıldığı için içime şüphe düştü, acaba bu sıcaklıkta fan çalışıyor Monster'ın bir bildiği mi var diye uzun ömürlü olması açısından. Sıcaklık sonuçta teknolojinin düşmanı.

Laptopun yerle temasini kesin bu şekilde epey bir sıcaklık farkı yaratabilirsiniz.
Bunun için 100-200TL verip notebook soğutucusu alabilirsiniz.
Hem yerle temasını keser hem de fanlardan dolayı iyi bir hava akışı sağlar.

Ben olsam 62 derecede çalışacak şekilde ayarlardım. 90 derece olunca %100 olacak şekilde yükselterek RPM grafiği oluştururdum. Böylece oyunlarda fan çalışırdı ama günlük kullanımda sessiz kalırdı.
çok akıllıca, ama kullandığım yazılım bu kadar kapsamlı değil. günlük kullanımda sürekli 60 derecede olması ömrünü çok etkiler mi sence?
50-60 derece boştayken normal değil fakat ağır oyunlarda normal bir derece.
günlük kullanımda diyelim. ofis programları ve tarayıcı açıkken.

günlük kullanımda sürekli 60 derecede olması ömrünü çok etkiler mi sence?

Minnacık alana depilmiş, oksijeni milimetreküp ile alan bir cihaz için sıcaklık normal. Sürekli 90 derece olsa bile dayanacak şekilde tasarlıyorlar zaten. PC 65W TDP bir işlemcinin kapanma sıcaklığı 90 derece ise mobil 65W TDP işlemcininki 110.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı