Çözüm Monster Laptopumda FPS ve akıcılık sorunlarının çözümü

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Şu 2-3 gün içinde deneyemem ama insurgency sandstorm bannerlord cs go squad oynuyorum eğer bunlardan birini oynuyorsan söyleyebilirim. Bu arada warzone ile ilgili çok şikayet var optimizasyonu hakkında başka bir oyunda denemeni yapmanı tavsiye ederim.
Cs go üzerinde deneyim yarın steamden indirip denerim. Youtube'dan bakıyorum 1650 laptop ile, 80-90 fps alıyor, ben çözünürlüğü çamur olana kadar düşürüyorum anca 60 fps alabiliyorum. Ayrıca minidisplayport üzerinden, direk ekran kartını monitöre yansıttığım halde kötü. Ayrıca şuan ets2'niz varsada paylaşabilirsiniz. En yüksek ayarlarda ets 2'de 28 fps anca alıyorum :) kafayı yiyeceğim. Ama lol cs 1.6 gibi oyunlarda sıkıntı yok. Harici monitır ile fazladan 60 fps alıyorum. Cs 1.6 ise, 200'e yakın bir fps geliyor.
 
Termal macunu değiştirdim stok ayarlarda birkaç deneme yaptım Abra A7 v12.4.1 (balanced değerine en yakın favor performance ayarı).
Bu ayarlarda şehre girince 30 FPS'e düşüyor. İdeal ayarlarınızın bir tık üzerine çıkınca otomatik ayarları kısıyor. (RDR 2 Online en yüksek ayarlara getirince direkt hata verip oyundan atıyor)

GTA 5 NVIDIA Experience en yüksek ayarlarına alınca bu sonuçları aldım. Oyun otomatik kısıyor mu bilmiyorum denemek için yükledim bu oyunu. Tabii bir de internetten ThrottleStop, oyunların ideal ayarlarını bulup denemeler yapacağım müsait vakitlerimde.
 

Dosya Ekleri

  • dsafsdf.jpg
    dsafsdf.jpg
    567,6 KB · Görüntüleme: 18
  • favorperfrdr2night.jpg
    favorperfrdr2night.jpg
    424,5 KB · Görüntüleme: 19
  • rdr2ww.jpg
    rdr2ww.jpg
    665,1 KB · Görüntüleme: 18
  • sonayar.jpg
    sonayar.jpg
    318,2 KB · Görüntüleme: 26
  • gta5 yuksekayar.jpg
    gta5 yuksekayar.jpg
    245,8 KB · Görüntüleme: 21
  • gta5-1.jpg
    gta5-1.jpg
    754,4 KB · Görüntüleme: 19
  • gta5-2.jpg
    gta5-2.jpg
    495 KB · Görüntüleme: 27
  • gta5-3.jpg
    gta5-3.jpg
    513,8 KB · Görüntüleme: 15
  • gta5-4.jpg
    gta5-4.jpg
    690,4 KB · Görüntüleme: 16
  • gta5-endusuk.jpg
    gta5-endusuk.jpg
    721,9 KB · Görüntüleme: 20
  • fdgdfgfsg.jpg
    fdgdfgfsg.jpg
    574,1 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Senin işlemci ısınmıyor watt değerin de iyi. Msi Afterburner ile biraz ekran kartının daha düşük bir Mhz'de çalışmasını sağlasan işine daha çok yarar gibi. Ayrıca Geforce Experince kullanma bana göre. Bir faydasını görmüyorum ben. Oyunlarda texture dışında bir kaç istediğim ayar varsa onları yükseğe alıp diğer gereksiz gölge gibi ayarları düşükte kullanıyorum. Ekran kartını daha verimli kullanmış oluyorum hem de işlemciye gereksiz yük bindirmemiş oluyorum. Aslında dengeyi kurmayı öğrenmek önemli çünkü aynı işlemleri her oyunda yapabiliyorum. Eskiden oynadığım oyun vardı ismi Rising Storm 2 Vietnam onda mesela 60-70 fps arasında gidiyordum şuanda 120 FPS ve texture dışında yine bir kaç ayar en yüksekte grafikler hem daha iyi 120 FPS altına düşmüyorum ayrıca akıcılık da daha iyi.
 
Aslında cihazlar iyi çalışıyor fakat Clevo'nun koyduğu kısıtlamalar yüzünden ve Monster yüzünden bu durumda cihazlar. Clevo ısınmaya karşı kısıtlama koyarken Monster daha iyi soğutabilecek termal macun yerine kötü kullanıyor belli ki. Ekran kartının %99 kullanımda ısınmayıp işlemcinin ısınması anında 90 dereceleri görmesi en büyük kanıtı. Clevo'nun soğutması da iyi bu arada abartıldığı kadar kötü değil hatta kötü değil bana göre. Monster'ın kalitesiz macunu ve Clevo'nun bu önlemleri birleşince bu sonuç çıkıyor. Ben şuanlık ideal ayarlarımı buldum kendi cihazımda. Buna kaliteli bir termal macun sürülse işlemcinin de 75-80 derece civarında gezeceğini düşünüyorum. Şuanda 85 civarlarında arada 93 95 lere sıçrama yapıyor. Onda da panik yapmaya gerek yok çünkü i5 10200H'ın termal limiti 100 derece olarak gösteriliyor. Throttlestop ile 100'ü de açabiliyorsunuz fakat ayar yapmayınca cihaz 100'ü de görüyor ve 100 derecede 10 saniye falan durunca kendini kapatıyor cihaz. Bu arada unvervolt yapılması işlemciye çok önemli bana göre çünkü hem daha az ısınıp daha fazla performans veriyor işlemci. Daha rahat besleyebilen bir işlemci olsa cihazda daha rahat olurmuş diye düşünmüyorum değil.

Umarım konuda bu soruna nelerin sebep olduğunu hem de ideal sıcaklıklarda ideal fps değerlerini almayı anlatabilmişimdir. Benim ayarlarım benimkiyle aynı cihazlarda direkt çalışabilir evet ama farklı marka modellerde de kendiniz o ideal ayarı nasıl bulacağınızı anlayarak kendi sorunlarınızı çözebilirsiniz. Ayrıca masaüstü toplarken bile parçaların birbiriyle nasıl uyumlu olmasının gerektiğine son derece önem çeken bir konu bu.
 
Fan ayarı farklıdır. Örnek veriyorum 80 dereceye geldiğinde 100% kullanımla çalışması için ayarlanmıştır o zamana kadar çalışmaz.
 
@UgurUyar ThrottleStop TS bench sıcaklıklar yükselince bilgisayar neden fan açmaz?
Fanlar eğer otomatikteyse, bildiğim kadarıyla ekran kartı ısınına kadar açmıyor. Ben özel ayarlarda kullanıyorum. Yoksa tak bilgisayar kapanıyor. Bir daha hayatta laptop'a bulaşmayacağım.
 

Geri
Yukarı