Monster marka bilgisayar alınır mı?

2017 Ocak ayından beri Monster T5 V10.1.2 modelini kullanıyorum. Kendimce markanın eksi ve artılarını belirteyim sen karar ver.

Artılar:
  • Bilgisayarı aldığım dönemde bilindik uluslararası firmaların aynı donanımlı ürünlerine göre fiyat olarak %20 civarı daha uygundu.
  • Ürünün kasası, fırçalanmış metal malzemeden oluştuğu için esneme tarzı durumlar hiç yaşanmadı. Bu durum seriler ve modellerine göre değişiklik gösteriyor.
  • İyi bir termal macun ile fanlar turbo moda almadan sıkıntısız kullanılabiliyor. Kimi Abra modelleri ve Tulpar modelleri daha fazla ısınıyor.
  • Geçtiğimiz iki yılı aşkın süre içinde donanım olarak hiç sıkıntı çıkarmadı.
  • Kullandığım model üzerinde Thunderbolt 3 harici tüm güncel girişlerden bolca bulunuyor.
  • F/P açısından ürün hakkını veriyor.
Eksiler:
  • Ürünün kendi yazılımları büyük ölçekteki firmaların yaptığı kadar güncellenmiyor.
  • Ses kalitesi iyi olmasına rağmen, gücü kendi yazılımı ile birlikte kullanıldığında bile çok tatmin edici değil.
  • Firmanın ömür boyu ücretsiz bakım tarzı güzel yaklaşımları olsa bile, servis sorun yaşayanların sıkıntılarını anlamakta ve çözmekte bilgi olarak yetersiz kalabiliyor. Gördüğüm kadarıyla sorunlara standart testleri uygulayıp ya sorun yok diyerek ürünü geri gönderme ya da dilerseniz iade alma gibi seçenekler sunuluyor. Bizler burada çoğu sorunu onlardan iyi çözüyoruz. Bu da firmanın olması gerekenin üstünde iade alması ile sonuçlanabiliyor.
  • Benim bilgisayarı aldığım dönemde diğer firmalarda yüksek Hz paneller bulunurken, Monster bunları getirmekte oldukça geç kaldı.
Genel:
  • Hemen her firmanın çeşitli modelleri, malzeme kalitesinde de çeşitlilik sunuyor. Değerlendirmeyi aynı klasmandaki ürünleri karşılaştırarak yapmak lazım.
  • Çevremde oyuncu dizüstünü iş ve oyun için kullanan birçok arkadaşım bulunuyor. Onun dışında burada ve Youtube üzerinde sıkça bilgi için araştırmada bulunuyorum. Soğutma performansı açısından Monster'ın sıkıntılı bir marka olduğunu söyleyebileceğimiz düzeyde diğer markalar başarılı değil. İşlemci ısısı 90-95 dereceleri bulan birçok üst düzey ASUS, MSI, HP gibi markaların ürünleri mevcut.
  • Tasarım ve yenilikçilik açısından kendi kasasını üreten bir firma olmaması sebebi ile Monster büyük markalar ile yarışacak düzeyde değil.
  • Diğer markalar ile Monster arasındaki fiyat farkı bulunmayan tepe modellere bakınca Thunderbolt 3 gibi portlar, masaüstü işlemciler görüyoruz. Yani görece diğer firmalara göre daha ekonomik olan modellerde belki kasa, anakart dolayısıyla portlarda farklılıklar göze çarpıyor.
  • Karar verirken ihtiyaçları ve bütçeyi göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bilgisayarı aldığım dönemde MSI bir ürünü almaya karar versem GTX 1060, 60Hz G-Sync bir model yerine 1050Ti, 120Hz tercih etmem gerekirdi. Aradaki fiyat farkı ve 2 seneyi aşkın sıkıntısız deneyimim kendimce doğru karar verdiğimi gösteriyor. Teknoloji biraz şans işi de olduğundan deneyim herkes için aynı olmayabilir.
  • Yeterli bütçe varsa tasarım olarak da başarılı olan MSI, ASUS modellerine pek tabii bakılabilir. Ancak performanstan ödün verilerek farklı bir markaya geçmeyi gerektirecek bir kalite farkı yok ortada.

Bence şuan bir farkları yok diğer markalarla. Fiyat olarak yaklaştılar. Bende var kullanıyorum ben pek memnun değilim. Touchpadi hiç hoşuma gitmiyor. Kasa kalitesi düşük. Yazılım desteği kötü. Ekranın yanında kullandıkları kauçuklar berbat kasaya iz yapıyor direk sürekli silmek zorunda kalıyorum. Daha önce de Toshiba ve Acer marka laptoplar kullandım. Asus ROG serisi kullandım. Üründe şöyle bir durum var tasarım kaynaklı muhtemelen baktığın da böyle sanki adi çakma ürünler gibi bir duruşu var ya da ben sevemediğim için bana öyle geliyor. Teknik servis ile 1-2 kere görüşme yaptım ama ben pek memnun kalamadım bir an önce insanı başından atarcasına konuşuyorlar. Bana öyle denk geldi ya da hepsi için yorum yapmayayım gene de. Ben bir daha alacak olsam laptop Monster almazdım. Param yoktu ikinci el uygun bulduğum için aldım. Ama gayet uygun bir fiyata almama rağmen gene de almasaydım çok dedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı