Monster MSI kasası kullanmaya geri mi döndü?

GameGaraj'la birçok defa iletişime geçtim hocam. Bana hep aynı şeyi dediler,
Cihazları MSI üretiyor biz bakım ve onarımı üstleniyoruz. Diğer laptoplar la aynı banttan çıkıyor anlayacağınız.

Hocam o çok eski bir yazı, 2013 veya 2014 tarihli olmalı yanlış değilsem. GameGaraj 2020'de almaya başladı, ve MSI yazılım hariç her şeyi birebir aynı sunuyor.

Öncellikle hayırlı olsun hocam, benim yerime @Turkish Kebab Monster için bu konu hakkında iletişime geçti, ve cevabı birebir kopyalıyorum:

Tulpar T7 v25.1
Sayın @Turkish Kebab ,

15.08.2021 20:31:06'li cevabımız.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederiz.

Şimdilik sadeece bu model ile devam edilecektir. Gelecek yaz için net bilgi verememekteyiz.

Saygılarımızla.
Eğer birebir aynıysa müthiş olur. Umarım GP66 kasasını da getirirler. 15.6" kullanmayı seven biri olarak ciddi ciddi düşünürüm o zaman.

Çok araştırıp baktım merak edenlere açıklayacağım.

V25 serisi ile ilgili bulduğum ilginç bilgiler var.

Öncelikle, kasayı MSI üretmekte burası doğru.
Fakat, MSI anakart, donanım ve yazılım ile ilgili sorun çıkarmaktaymış.

Nedeni: MSI rakipleri ondan daha ucuza daha iyi cihaz üretmek mantığı ile satışlar yapan üreticileri alternatif üreticileri geri düşürmek.

Ayrıca, cihazın SSD gibi yükseltmeye müsait donanımlarını Monster takmakta.

MSI anakart ve MSI BIOS kullanmakta fakat, maskelenmiş olarak. Yani, logo ve görsel kısım Monster frimasına ait.

Ayrıca 2013-14 yılları içinde kalan Barebone kasa olayını bşr köşeye bırakıyorum çünkü asılsız.

Kısaca, ana parçalar MSI kozmetik ve ek parçalar Monster'dan.

Çok araştırıp baktım merak edenlere açıklayacağım.

V25 serisi ile ilgili bulduğum ilginç bilgiler var.

Öncelikle, kasayı MSI üretmekte burası doğru.
Fakat, MSI anakart, donanım ve yazılım ile ilgili sorun çıkarmaktaymış.

Nedeni: MSI rakipleri ondan daha ucuza daha iyi cihaz üretmek mantığı ile satışlar yapan üreticileri alternatif üreticileri geri düşürmek.

Ayrıca, cihazın SSD gibi yükseltmeye müsait donanımlarını Monster takmakta.

MSI anakart ve MSI BIOS kullanmakta fakat, maskelenmiş olarak. Yani, logo ve görsel kısım Monster frimasına ait.

Ayrıca 2013-14 yılları içinde kalan Barebone kasa olayını bşr köşeye bırakıyorum çünkü asılsız.

Kısaca, ana parçalar MSI kozmetik ve ek parçalar Monster'dan.
Sonuç olarak hangisini almak daha mantıklı oluyor ilerleyen zamanlarda monsterda yazılımsal ya da donanımsal sıkıntılar yaşayabilir miyiz acaba örneğin sogutma ya da güncellemelerde
GameGaraj'la birçok defa iletişime geçtim hocam. Bana hep aynı şeyi dediler,
Cihazları MSI üretiyor biz bakım ve onarımı üstleniyoruz. Diğer laptoplar la aynı banttan çıkıyor anlayacağınız.

Hocam o çok eski bir yazı, 2013 veya 2014 tarihli olmalı yanlış değilsem. GameGaraj 2020'de almaya başladı, ve MSI yazılım hariç her şeyi birebir aynı sunuyor.

Öncellikle hayırlı olsun hocam, benim yerime @Turkish Kebab Monster için bu konu hakkında iletişime geçti, ve cevabı birebir kopyalıyorum:

Tulpar T7 v25.1
Sayın @Turkish Kebab ,

15.08.2021 20:31:06'li cevabımız.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederiz.

Şimdilik sadeece bu model ile devam edilecektir. Gelecek yaz için net bilgi verememekteyiz.

Saygılarımızla.
Ne demek oluyor ki

Son düzenleme:
Sonuç olarak hangisini almak daha mantıklı oluyor ilerleyen zamanlarda monsterda yazılımsal ya da donanımsal sıkıntılar yaşayabilir miyiz acaba örneğin sogutma ya da güncellemelerde

Ne demek oluyor ki
Valla Allah bilir Windows 11 geliyor eğer driver desteği vermezlerse çok ciddi sıkıntı olur. MSI yazılım desteği vermezse Monster hiçbir şey yapamaz.

Ben az evvel kıyaslama videosuna baktım. Gamegaraj'ın 3060'lı laptobu Max-Q ve MSI GF65 Thin ile aynı. Ancak Gamegaraj'da GPU 80 dereceyi görürken MSI'da 65 derece bandında çalışıyor. Birebir aynı laptop ama sıcaklıklar farklı. Her iki laptobun incelemesine bakıp özelikle GPU sıcaklığına dikkat edin. Arada 10-15 derece fark var.

MSI GP76'nın da ekran kartı oldukça serin çalışıyor. Hemen Monster 20.5 almayın derim. Daha hiç inceleme videosu bile yok. Çıktığında GPU sıcaklığına bakın. Eğer tıpkı Gamegaraj'da olduğu gibi arada ciddi sıcaklık farkı varsa bence iç kısımda ufak tefek farklılıklar olabilir. Tulpar 20.5 incelemesinde GPU sıcaklığı ile MSI GP76'yı kıyaslamak gerekir.

Ben az evvel kıyaslama videosuna baktım. Gamegaraj'ın 3060'lı laptobu Max-Q ve MSI GF65 Thin ile aynı. Ancak Gamegaraj'da GPU 80 dereceyi görürken MSI'da 65 derece bandında çalışıyor. Birebir aynı laptop ama sıcaklıklar farklı. Her iki laptobun incelemesine bakıp özelikle GPU sıcaklığına dikkat edin. Arada 10-15 derece fark var.

MSI GP76'nın da ekran kartı oldukça serin çalışıyor. Hemen Monster 20.5 almayın derim. Daha hiç inceleme videosu bile yok. Çıktığında GPU sıcaklığına bakın. Eğer tıpkı Gamegaraj'da olduğu gibi arada ciddi sıcaklık farkı varsa bence iç kısımda ufak tefek farklılıklar olabilir. Tulpar 20.5 incelemesinde GPU sıcaklığı ile MSI GP76'yı kıyaslamak gerekir.
İşte budur emeğine sağlık hocam.

Mantıken Msi'ın al kardeşim benim laptopumu daha ucuza sat demesi saçma zaten hemde monsterın işlemcisi daha iyi olmasına rağmen 5 bin liraya yakın fark var

Mantıken Msi'ın al kardeşim benim laptopumu daha ucuza sat demesi saçma zaten hemde monsterın işlemcisi daha iyi olmasına rağmen 5 bin liraya yakın fark var
Arada ciddi fiyat farkı var ama. Hem kasa aynı. Sıcaklık ve performans değerleri aynıysa 20.5 çok süper olur. Ama daha hiç inceleme videosu bile yok. Çıkar çıkmaz ürünü almak biraz kumar gibi. Umarım aynı olur birebir, Monster kalitesini epey artırır bu durumda

Arada ciddi fiyat farkı var ama. Hem kasa aynı. Sıcaklık ve performans değerleri aynıysa 20.5 çok süper olur. Ama daha hiç inceleme videosu bile yok. Çıkar çıkmaz ürünü almak biraz kumar gibi. Umarım aynı olur birebir, Monster kalitesini epey artırır bu durumda
Hocam kasa fanlarla beraber tamamen aynıysa bu sıcaklık farkında sebep termal macun mu acaba? Yoksa ortam şartları, fan modu, bilgisayarın anlık zorlanma seviyesinden vs. dolayı olmasın farklılıklar?

Msi kendi ayağına sıkıyor demek olur bu sanırım

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı