Monster MSI kasası kullanmaya geri mi döndü?

Hocam kasa fanlarla beraber tamamen aynıysa bu sıcaklık farkında sebep termal macun mu acaba? Yoksa ortam şartları, fan modu, bilgisayarın anlık zorlanma seviyesinden vs. dolayı olmasın farklılıklar?
MSI'da Cooler Boost var. Aynısının Gamegaraj ya da Monster'da olup olmadığını bilmiyorum. Belki farklı bir ad ile aynı devirde dönen bir mod da olabilir. Ama bana bir yandan şöyle geliyor, MSI'ın GP76 ile birebir aynı yapıp daha iyi işlemcilisini 6 bin lira daha uyguna satan bir firmaya vermesi dediğiniz gibi kendi topuğuna sıkmak olur. Monster incelemesi hele bir gelsin, hatta İstanbul'da olan imkanı varsa gidip mağazada incelesin. Eğer birebir aynıysa soğutması, performansı vs. o fiyata alınabilecek en iyi laptop olur.

MSI'da Cooler Boost var. Aynısının Gamegaraj ya da Monster'da olup olmadığını bilmiyorum. Belki farklı bir ad ile aynı devirde dönen bir mod da olabilir. Ama bana bir yandan şöyle geliyor, MSI'ın GP76 ile birebir aynı yapıp daha iyi işlemcilisini 6 bin lira daha uyguna satan bir firmaya vermesi dediğiniz gibi kendi topuğuna sıkmak olur. Monster incelemesi hele bir gelsin, hatta İstanbul'da olan imkanı varsa gidip mağazada incelesin. Eğer birebir aynıysa soğutması, performansı vs. o fiyata alınabilecek en iyi laptop olur.
Aslında bakınca doğru düzgün 15-20 k bütçede MSI alan yok forumda. Ekran kartı performansları düşük, Thin kasalar da ısınıyor deniliyor. MSI bu bütçedeki müşterilerden de kar payı alıp para kazanacak Monster aracılığıyla. Çok da saçma gelmedi bana hocam.

Aslında bakınca doğru düzgün 15-20 k bütçede MSI alan yok forumda. Ekran kartı performansları düşük, Thin kasalar da ısınıyor deniliyor. MSI bu bütçedeki müşterilerden de kar payı alıp para kazanacak Monster aracılığıyla. Çok da saçma gelmedi bana hocam.
Forumda olmasa da satıcılara baktığımız da aslında o fiyat bandında satış yapıyor ama dediğimiz gibi aynısı olursa gp76 nın üretiminin yapılmayacağı anlaşılıyor kimse almaz öyle bi durumda msi

Benimki sadece bir tahmindi. Gamegaraj 3060 Max-Q laptobun ilk incelemesini aylar önce izlediğimde ekran kartının çok yüksek olduğunu düşünmüştüm. Üstelik 65W olmasına rağmen. Hatta işlemci 99 dereceye çıkıyordu. Technopat incelemesini yaptı hatta birkaç kanalda daha incelemesi var ekran kartı her yerde 79-80 derece.

Ama onunla aynı olan MSI GF65 Thin'in ekran kartı 62-70 arası. PC Hocası falan inceliyordu.

Durum böyle olunca madem bunlar aynı sıcaklıklar neden farklı? 1 videoda değil tüm videoda farklar böyle. Ayrıca Thin serisinde GF63'te ısınma vardı diye biliyorum ben, GF65 gayet serin.

O yüzden bunu göz önünde bulundurmanızı ve hemen Monster almamanızı tavsiye ediyorum. İnceleme ve yorumlar bir gelsin hele. Hem indirim de olur ilerleyen zamanlarda.

Fiyatlar daha da yükselmeden almak istiyorum açıkcası ama hergün yeni bişey duyuyorum kafam karışıyor. Gözü karartıp gp76 alıp geçesim var ama 10.nesil monster 11.nesil kafamda deli sorular 🙂

Öncelikle, kasayı MSI üretmekte burası doğru.
Fakat, MSI anakart, donanım ve yazılım ile ilgili sorun çıkarmaktaymış.

Nereden okudunuz burayı hocam?

Ben az evvel kıyaslama videosuna baktım. GameGaraj'ın 3060'lı laptopu Max-Q ve MSI GF65 Thin ile aynı. Ancak GameGaraj'da GPU 80 dereceyi görürken MSI'da 65 derece bandında çalışıyor. Birebir aynı laptop ama sıcaklıklar farklı. Her iki laptopun incelemesine bakıp özelikle GPU sıcaklığına dikkat edin. Arada 10-15 derece fark var.

Hocam GF65 normalde de serin bir model değil zaten. Laptopun hangi ortamda test edildiği önemli.

Benimki sadece bir tahmindi. GameGaraj 3060 Max-Q laptopun ilk incelemesini aylar önce izlediğimde ekran kartının çok yüksek olduğunu düşünmüştüm. Üstelik 65W olmasına rağmen. Hatta işlemci 99 dereceye çıkıyordu. Technopat incelemesini yaptı hatta birkaç kanalda daha incelemesi var ekran kartı her yerde 79-80 derece.

Ama onunla aynı olan MSI GF65 Thin'in ekran kartı 62-70 arası. PC hocası falan inceliyordu.

Durum böyle olunca madem bunlar aynı sıcaklıklar neden farklı? 1 videoda değil tüm videoda farklar böyle. Ayrıca Thin serisinde GF63'te ısınma vardı diye biliyorum ben, GF65 gayet serin.

O yüzden bunu göz önünde bulundurmanızı ve hemen Monster almamanızı tavsiye ediyorum. İnceleme ve yorumlar bir gelsin hele. Hem indirim de olur ilerleyen zamanlarda.

Hocam PC hocası gibi kanallar laptopu sadece övüyor. Isınmasını engellemek için Turbo Boost kapatıyorlar en basitinden.
@Lejax gibi GameGaraj kullanıcıları da tecrübelerini aktarırlarsa çok iyi olur. Gamegarajında dediği şey şu zaten:
MSI bizim için üretim yapıyor, biz bakım ve onarımı üstleniyor. Monster'da da aynı durum vardır, öyle olmasa driverlar birebir aynı olmazdı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı