Monster notebook bip sesi çıkarıyor

• Konuyu başlatan ozr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 47
  • Görüntüleme 44.540

ozr

Kilopat
RAM
8GB CRUCIAL 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
CRUCIAL 512GB SSD
Ekran kartı
RTX3050TI
İşlemci
I5-11400H
Monster Abra A5 v17.2 model bilgisayara sahibim. Sadece oyunlarda olan bu sorun her oyunda ne zaman olacağı belli olmayacak şekilde bip bip diye yüksek seste ötmeye başlıyor bilgisayar. Bilgisayarı kapatınca veya uyku moduna alınca ses gidiyor ama bazen uyku modundan çıkıp oyuna dönünce bir süre sonra yine ötmeye başlıyor. Şunu fark ettim forumlarda sürekli şu kadar bip sesi varsa şundan kaynaklıdır diye bir yazı dolaşıyor. Test ettim bilgisayar ötmeye başladığında normalde sürekli yeşil yanan bilgisayarın prize bağlı olduğunu gösteren ışık, ötmeye başladığında turuncu yanıp sönüyor yani forumlarda gezen o güç kaynağı arızası denilen bip sesiyle aynı duruma sahibim. İlk başlarda anakart diye şüpheleniyordum fakat teknik servis herhangi bir sorun bulamadı sanırsam BIOS güncelleyip geri gönderdiler. Güç kaynağı arızasını nasıl çözebilirim yardımcı olabilecek kişiler yardım ederse sevinirim. Monster canlı destek üzerinden bilgi alacaktım normalde fakat çok erken kapatıyorlar son saatleri 19.00

Bazı yerler ingilizce kalmış, arayüzü iğrenç, kalitesiz ürün kullandığını sonuna kadar hissettiren bi control center var. Ben güncelledim onu bir sorun çıkmadı
Ben de güncellemiştim zamanında hocam ama format attım. Tabii güncelleyip ne değişti diye sorarsanız hiçbir şey :d @fatihsents hocam kaldırdıysa ve sorun çıkarmadıysa biz de deneyebiliriz aslında.

Ben de güncellemiştim zamanında hocam ama format attım. Tabii güncelleyip ne değişti diye sorarsanız hiçbir şey :d @fatihsents hocam kaldırdıysa ve sorun çıkarmadıysa biz de deneyebiliriz aslında.
Ya hocam ara sıra sıcaklıklara bakıyorum başka da bir halta yaramıyor zaten. Dediğiniz gibi güncellemeyle bir halt değişmedi :) çok sağolsun monster teknik destek onu güncelleyin demişti ısınma problemi için :)

Clevo kasaların Control Center'i zaten mide bulandırıcı hocam. Kaldırsam hiç üzülmem ama klavye ayarını fan ayarını oradan hallediyoruz kaldırırsak bilgisayar bir eksik algılayıp arızalnmasın sonra pek bilgili değilim bilgisayarların Control Center'i hakkında. Siz kaldırdınız mı bir de öyle deneyelim.

Ben sadece bu Control Center'daki fan Speed Control toolunu sildim ve bip sesi duymadim o yokken. Bu arada Control Center'ın güç modlari bende çalışmıyor bilgisayarı sıfırlayıp en baştan driverları kuracağım fakat Control Center ile sadece klavye ışık ayarı dışında bir şey yapmayacağım. Şunu da sormuş oluyum, neden oyundayken islemcim 90 dereceye kadar çıkıyor anlamadım sizde dereceler kaç yük altında?

Ya hocam ara sıra sıcaklıklara bakıyorum başka da bir halta yaramıyor zaten. Dediğiniz gibi güncellemeyle bir halt değişmedi :) çok sağ olsun Monster teknik destek onu güncelleyin demişti ısınma problemi için :)

Sıcaklıklara bakmak için MSI Afterburner kullanmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Ben sadece bu Control Center'daki fan Speed Control toolunu sildim ve bip sesi duymadim o yokken. Bu arada Control Center'ın güç modlari bende çalışmıyor bilgisayarı sıfırlayıp en baştan driverları kuracağım fakat Control Center ile sadece klavye ışık ayarı dışında bir şey yapmayacağım. Şunu da sormuş oluyum, neden oyundayken islemcim 90 dereceye kadar çıkıyor anlamadım sizde dereceler kaç yük altında?

Hocam onu da kullandım, eş zamanlı göstermesi güzel ama kontrol ettiğimde Control Center dakiyle aynı olduğunu fark ettim o yüzden şimdilik onu kullanıyorum

Silmek ne işe yararki hocam. Fanlar zaten otomatikte çalışıyor hep. Uygulamayı silmek nasıl çözüm getirebilir anlamış değilim. İşlemci sıcaklığına gelirsek Afterburneri ilk indirip açtığımda zaten ekran kartı için sıcaklık ayarını bulamadım. Bu sorunu bazı kişilerde yaşıyormuş bilgisayarlarında. İşlemci sıcaklığı göstergesinde ise deneme amaçlı açtığım valorant ekranında 90 derecede geziyordu işlemci sıcaklığı aradan birkaç dakika sonra 50 derecelere düşmüştü. Artık hatalı mı gösteriyordu bilmiyorum ama çok sıcaklık oranlarına göz gezdirmedim bilgisayarda oyun sırasında.

Merhaba, başlıktaki problemi bende yaşıyorum. Sadece 2 kere bip sesi problemi için teknik servise gönderdim. Başka bir sürü problemde yaşadım Wi-Fi kartı değişti, batarya değişti, sayısız kere mavi ekran hatası aldım. 2.5 yıl oldu bilgisayarı alalı, aldığımdan beri problemleriyle uğraşıp durdum. Şu an sıkıntım yine bip sesi. Bu konuda ne yapabilirim? Bilgisayarım Monster Abra A5 V17.2.

Merhaba, başlıktaki problemi bende yaşıyorum. Sadece 2 kere bip sesi problemi için teknik servise gönderdim. Başka bir sürü problemde yaşadım Wi-Fi kartı değişti, batarya değişti, sayısız kere mavi ekran hatası aldım. 2.5 yıl oldu bilgisayarı alalı, aldığımdan beri problemleriyle uğraşıp durdum. Şu an sıkıntım yine bip sesi. Bu konuda ne yapabilirim? Bilgisayarım Monster Abra A5 V17.2.
En son 3. servise gönderişimde yeni bilgisayar vermişlerdi. Müşteri hizmetlerini arayarak bu değişim konusunu konuşabilirsiniz belki ama garantisi varsa değişim yapıyor olabilirler.

En son 3. servise gönderişimde yeni bilgisayar vermişlerdi. Müşteri hizmetlerini arayarak bu değişim konusunu konuşabilirsiniz belki ama garantisi varsa değişim yapıyor olabilirler.

Garantisi bitmeden bunu denedim ama önce probleme bakalım belki düzelir gibi bir şeyler dediler. Bir süre sonra yine problem çıktı. Yine de bir denerim teşekkürler.

Garantisi bitmeden bunu denedim ama önce probleme bakalım belki düzelir gibi bir şeyler dediler. Bir süre sonra yine problem çıktı. Yine de bir denerim teşekkürler.
Problem eğer;
Bilgisayarın fanlarının bi anda hızlanmaya başlayıp, sebepsiz yere biplemeye başlaması ve defalarca bipledikten sonra kendini kapatmasıysa, fanları turboya alıp durdurun bendeki sorunun aynısı ise bundan sonrasında bipleme kesilir. Çözümü ise çok basit problemi teknik servise anlatıp işlemcinin orda ki fanın değiştirilmesini talep ettim sonrasında problem tamamen çözüldü. Teknik servise durumun fandan kaynaklandığını anlatmama rağmen bunu aylarca anlamaması ise ayrıca komik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı