Monster notebook bip sesi çıkarıyor

• Konuyu başlatan ozr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 47
  • Görüntüleme 44.540

ozr

Kilopat
RAM
8GB CRUCIAL 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
CRUCIAL 512GB SSD
Ekran kartı
RTX3050TI
İşlemci
I5-11400H
Monster Abra A5 v17.2 model bilgisayara sahibim. Sadece oyunlarda olan bu sorun her oyunda ne zaman olacağı belli olmayacak şekilde bip bip diye yüksek seste ötmeye başlıyor bilgisayar. Bilgisayarı kapatınca veya uyku moduna alınca ses gidiyor ama bazen uyku modundan çıkıp oyuna dönünce bir süre sonra yine ötmeye başlıyor. Şunu fark ettim forumlarda sürekli şu kadar bip sesi varsa şundan kaynaklıdır diye bir yazı dolaşıyor. Test ettim bilgisayar ötmeye başladığında normalde sürekli yeşil yanan bilgisayarın prize bağlı olduğunu gösteren ışık, ötmeye başladığında turuncu yanıp sönüyor yani forumlarda gezen o güç kaynağı arızası denilen bip sesiyle aynı duruma sahibim. İlk başlarda anakart diye şüpheleniyordum fakat teknik servis herhangi bir sorun bulamadı sanırsam BIOS güncelleyip geri gönderdiler. Güç kaynağı arızasını nasıl çözebilirim yardımcı olabilecek kişiler yardım ederse sevinirim. Monster canlı destek üzerinden bilgi alacaktım normalde fakat çok erken kapatıyorlar son saatleri 19.00

Bu problem muhtemelen cpu overclock yapanlarda ortaya çıkıyor gibi eğer fanları veya anakartında donanımsal bir sorun yoksa. Ben bu sorunun ısı sensörleri ve cpu kullanımına göre artan fan hızının çakışmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Güç ayarlarını en iyi performans yapmayın, Control Center uygulamasını kökünden silin ve RLECWiever adlı uygulamayı kurun.
Uygulamanın ısıya göre manuel fan hızı ayarlama kısmı var ordan kafanıza göre ayarların. Intel'in kendi uygulaması var intel® Graphics Command Center adında, ordan yine güç ayarlarını dengeli (balance) seçin. Benim laptop fanlarım düzgün çalışıyor şuan. Eğer bu dediklerimi yaptıktan sonra yine bip sesi yapıyorsa fanları değiştirin. Laptop sorunsuz çalışıyorsa da satın gitsin bence ben yazın öyle yapıcam.

Bende de aynı problem var laptop modelim: Abra A5 17.2 Genelde LoL oynarken bipliyor. Çözüm için bu konuyu okudum daha servise götürmedim ama bilgisayara bir temizlik yaptım batarya soketini diş fırçasıyla temizledim(diş fırçası hiç kullanılmadı ve kuruydu) ve Control Center da güç modum eğlence de kalmıştı onu performans yaptım şu an 5 saattir açık biplemedi FM 24 oynadım hala biplemedi çözmüş olabilir miyim acaba hala içimde bir kurt var. Daha önce de mavi ekran hatası hoparlör çalışmama sorunu mikrofon çalışmama sorunu ısınma sorunu bir ton sorunla uğraştırdı bu laptop beni gittim RAM'ini yükselttim 3 ayda bir bakımını yaptırdım şimdi de bipleme çıktı başıma zaten yakında bakıma yollacaktım hem genel bir check up yapıp format atsınlar hem de SSD yükseltmeyi düşünüyorum. Bir de acaba bu sorun Abra A5 modellerinde kronik sıkıntı olabilir mi çözümü ararken baktığım her videoda konuda yorumlarda hatta Monster'in sayfasında bile model Abra A5'di sizce PC'yi satıp farklı bir model alayım mı?

Bende de aynı problem var laptop modelim: Abra A5 17.2 Genelde LoL oynarken bipliyor. Çözüm için bu konuyu okudum daha servise götürmedim ama bilgisayara bir temizlik yaptım batarya soketini diş fırçasıyla temizledim(diş fırçası hiç kullanılmadı ve kuruydu) ve Control Center da güç modum eğlence de kalmıştı onu performans yaptım şu an 5 saattir açık biplemedi FM 24 oynadım hala biplemedi çözmüş olabilir miyim acaba hala içimde bir kurt var. Daha önce de mavi ekran hatası hoparlör çalışmama sorunu mikrofon çalışmama sorunu ısınma sorunu bir ton sorunla uğraştırdı bu laptop beni gittim RAM'ini yükselttim 3 ayda bir bakımını yaptırdım şimdi de bipleme çıktı başıma zaten yakında bakıma yollacaktım hem genel bir check up yapıp format atsınlar hem de SSD yükseltmeyi düşünüyorum. Bir de acaba bu sorun Abra A5 modellerinde kronik sıkıntı olabilir mi çözümü ararken baktığım her videoda konuda yorumlarda hatta Monster'in sayfasında bile model Abra A5'di sizce PC'yi satıp farklı bir model alayım mı?
Satabiliyorsanız farklı model veya farklı pc alın. Eğer tekrar monster alacaksanız tuş dizimi sol üst köşede olanlardan değil ortada olanlardan alın kasa farkı var çünkü. Ortada olan harfli kasalarda sıkıntı çıkartmıyor. Bu bip sorunu da 3 kere servise götürürseniz aynı sorundan ancak öyle değişim yapılıyor yani 2 haftadan hesap ederseniz 45 gün pc kullanamayacaksınız toplamda...

Satabiliyorsanız farklı model veya farklı PC alın. Eğer tekrar Monster alacaksanız tuş dizimi sol üst köşede olanlardan değil ortada olanlardan alın kasa farkı var çünkü. Ortada olan harfli kasalarda sıkıntı çıkartmıyor. Bu bip sorunu da 3 kere servise götürürseniz aynı sorundan ancak öyle değişim yapılıyor yani 2 haftadan hesap ederseniz 45 gün PC kullanamayacaksınız toplamda

Galiba sorunu çözdüm. Control Center'da fan modunu performansa aldım genel bir temizlik yaptı -m batarya soketini temizledim bir de bilgisayarın fanlarını çıkarıp temizledim. Gece 12'den beri LoL oynuyorum biplemedi.

Çözememişim bugün yine bipledi.

Son düzenleme:
Galiba sorunu çözdüm. Control Center'da fan modunu performansa aldım genel bir temizlik yaptı -m batarya soketini temizledim bir de bilgisayarın fanlarını çıkarıp temizledim. Gece 12'den beri LoL oynuyorum biplemedi.

Çözememişim bugün yine bipledi.
Tam çözülmemiştir diyecektim ki sondaki mesajı gördüm zaten. Çözümü yok maalesef. Dediğim gibi Monster alınacaksa Clevo kasa almayacaksınız. Onlar da tuşlardaki yazıların sol üstte olduğu kasalar. Eğer yazıların ortada olduğu kasaları alırsanız sıkıntısız kullanırsınız. Ama tavsiyem imkanınız varsa değiştirmeniz. Yani HP Victus a 3-4 nesil atlayarak geçtim tabi ama yinede soğutma performansı bile banamısın demiyor öneririm. Monster maalesef çok severek kullanmış olsam da ilk fırsatımda uygun fiyata sattım…
Monster 3050TI kullanırken kasa alev gibiyken HP 4060 kullanıyor ve diğer bütün özellikleri yüksekken soğutma performansı çok iyi. Alacaksanız her türlü bilindik markalara kayın. Bilindiklerden kastımı anlamışsınızdır zaten.

Tam çözülmemiştir diyecektim ki sondaki mesajı gördüm zaten. Çözümü yok maalesef. Dediğim gibi Monster alınacaksa Clevo kasa almayacaksınız. Onlar da tuşlardaki yazıların sol üstte olduğu kasalar. Eğer yazıların ortada olduğu kasaları alırsanız sıkıntısız kullanırsınız. Ama tavsiyem imkanınız varsa değiştirmeniz. Yani HP Victus'a 3-4 nesil atlayarak geçtim tabii ama yine de soğutma performansı bile bana mısın demiyor öneririm. Monster maalesef çok severek kullanmış olsam da ilk fırsatımda uygun fiyata sattım…
Monster 3050 Ti kullanırken kasa alev gibiyken HP 4060 kullanıyor ve diğer bütün özellikleri yüksekken soğutma performansı çok iyi. Alacaksanız her türlü bilindik markalara kayın. Bilindiklerden kastımı anlamışsınızdır zaten.

Ben laptopa vurduğumda pip sesi kesiliyor. Acaba biplerken %0 yazan fanı sıfır alsam taksam düzelir mi? Çünkü bozukken nasıl satarım hiçbir fikrim yok.

Bu arada yazdığım çözümler geçici işe yaradı bende.

Tam çözülmemiştir diyecektim ki sondaki mesajı gördüm zaten. Çözümü yok maalesef. Dediğim gibi Monster alınacaksa Clevo kasa almayacaksınız. Onlar da tuşlardaki yazıların sol üstte olduğu kasalar. Eğer yazıların ortada olduğu kasaları alırsanız sıkıntısız kullanırsınız. Ama tavsiyem imkanınız varsa değiştirmeniz. Yani HP Victus'a 3-4 nesil atlayarak geçtim tabii ama yine de soğutma performansı bile bana mısın demiyor öneririm. Monster maalesef çok severek kullanmış olsam da ilk fırsatımda uygun fiyata sattım…
Monster 3050 Ti kullanırken kasa alev gibiyken HP 4060 kullanıyor ve diğer bütün özellikleri yüksekken soğutma performansı çok iyi. Alacaksanız her türlü bilindik markalara kayın. Bilindiklerden kastımı anlamışsınızdır zaten.

Hayırlı olsun bugün Monster'i sattım şimdi de üstüne büyük bir meblağ koyup kasa sipariş ettim RTX 5090 AMD Ryzen 9950x3D var.

Ben laptopa vurduğumda pip sesi kesiliyor. Acaba biplerken %0 yazan fanı sıfır alsam taksam düzelir mi? Çünkü bozukken nasıl satarım hiçbir fikrim yok.

Bu arada yazdığım çözümler geçici işe yaradı bende.
Bip sesi çözümü maalesef yok ve değişimi şart oluyor.

Hayırlı olsun bugün Monster'i sattım şimdi de üstüne büyük bir meblağ koyup kasa sipariş ettim RTX 5090 AMD Ryzen 9950x3D var.
Hayırlı olsun size. Bana kalırsa doğru karar vermişsiniz bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı