Recep Baltaş'ın yorumlarını dünkü olaylar sonucunda gördüm. Dün de bir konuda belirtmiştim sosyal medya kullanmadığım için görmediğimi. Düşüncem şudur ki bir insan bir sebep olmaksızın Filistin'e karşı İsrail'i destekleyebilir. Uygurlar'a karşı Çin'i destekleyebilir. Belki vicdanı yoktur, belki masum bebeklerin bombalanmasından keyif alıyordur. Bilemem.
Ama, Türkiye'de teknoloji okur yazarlığı denilince akla ilk gelen mecralardan olan Technopat'ın en önemli ismi Recep Baltaş'ın ergenliğe yeni girmiş bir liseli üslubu ile insanlara saldırması şaşılacak şey gerçekten. Hani insanlara burada yardımcı olan Recep Baltaş nasıl seviyeyi bu kadar düşürmüş olabilir. Ben şaştım kaldım. Bu yazıları yazan Recep Baltaş olamaz dedim. Düşünceleri için değil. Dediğim gibi kimsenin düşüncesi beni ilgilendirmez. Ama bir insanın, özellikle bir çoğunluğa hitap eden bir insanın seviyeyi, üslubu bu kadar çok düşürmüş olması beni hayretler içerisine düşürdü.
Bunlar göz önüne alındığında, sponsorların da yollarını ayrıması şaşırtan bir durum değil.