Çözüldü Monster Notebook ile alakalı aklıma takılan şeyler

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

baran1209

Picopat
Daha fazla  
Başlamadan önce demek isterimki yorumlara "Monster alınmaz" tarzı şeyler yazmaya geldiyseniz yazıyı okumayın bile cihazdan memnunum ama yine de aklıma birkaç soru takıldığı için onları sormak istiyorum.

Selam kaç gün geçti bilmiyorum ama birkaç hafta önce Monster Notebook Abra A5 17.2 modelini satın aldım bazı şeyleri halletsem de aklıma takılan bazı sorular var ve bunları maddeler halinde sıralamak istiyorum eğer ki ilgili biriyseniz ve bunlardan anlıyorsanız bu sorulara geri dönüş yapın.

1 -Hhangi işletim sistemi daha stabil çalışır?

Monster belli bir yerden sonra cihazlarını Windows 11 içinde uyumlu yaptı ve FreeDOS olmayan tüm bilgisayarlarında şu anda Windows 11 bulunmakta benim bilgisayarım FreeDOS olarak geldi ve içine Windows 10 kurdum ama Monster cihazları Windows 11 ile uyumlu yaptığından artık BIOS ve anakartlarını Windows 11 ile daha stabil çalışacak şekilde yapılıyor diyorlar yani Monster bir bilgisayara Windows 11 kurmak Windows 10'dan daha mı yararlı olur?

2 - BIOS Update sonrası.

BIOS güncellemesini yaptım (açıkçası doğru konuşmak gerekirse bana gönderdikleri sürüm tam olarak son sürümmü onu bile tam bilmiyorum) ve şu anda bilgisayarımın BIOS'u Monster'ın gönderdiği dosyaya göre son sürüm ama ben BIOS Update yaparkenki okuduğum forum yazısında "BIOS Update yaptıkan sonra bilgisayara temiz kurulum yaparsanız 2 kat daha iyi performans alırsınız" diye bir yazı görmüştüm bu doğru mudur?

3 - Atladığım bir şey var mı?

Şu anda Monster gelince yaptığım tüm şeyler şunlardı;

1 - Flash bellekten sürücüleri yüklemek.
2 - Windows Update'leri yapmak.
3 - BIOS Update yapmak.

Peki atladığım bir şey var mı ya da eksik yaptığım?

4 - Sürücüleri internettenmi kurmak daha mantıklı yoksa Monster'ın verdiği flash bellekten mi?

Yine bir yazıda "Monster'ın sürücülerini flashdan indirmek yerine internetten indirin" yazıyordu.
Sanırım flash disktekilerin eski olma ihtimali var.
Doğru mudur?

Çözüm
S: Hangi işletim sistemi daha stabil çalışır?
C: Günlük kullanım ve oyun için aldıysanız cihazı Windows 11 tercih edebilirsin, program çalıştıracak ve sürekli Excel işlemleri yapacaksan Windows 11 çok çabuk şişiyor. (Görseli ve kullanışını ne kadar çok sevsem de Windows 11'in bu şişme yüzünden Windows 10 kullanıyorum)

S: BIOS Update sonrası.
C: BIOS upgrade sonrası formata gerek olacağını sanmıyorum.

S: Atladığım bir şey var mı?
C: Windows'u kurduktan sonra driverları Monster'in sitesinden indirip kurun. 20.3 ve 20.4 cihaz aldım 2 cihazda da USB bellekte ki driverlar bozuktu yarım yamalak kurulum yaptı beğenmeyip tekrar format atmıştım.

Cihazın Clevo kasaya sahip bir Abra modeli umarım kronik bir sorunla karşılaşmazsınız. Cihazın altına muhakkak 3 veya 5 fanlı bir soğutucu alın soğutmaya oldukca faydası olacaktır.
C: Günlük kullanım ve oyun için aldıysanız cihazı Windows 11 tercih edebilirsin, program çalıştıracak ve sürekli Excel işlemleri yapacaksan Windows 11 çok çabuk şişiyor. (Görseli ve kullanışını ne kadar çok sevsem de Windows 11'in bu şişme yüzünden Windows 10 kullanıyorum)

C: Windows'u kurduktan sonra driverları Monster'in sitesinden indirip kurun. 20.3 ve 20.4 cihaz aldım 2 cihazda da USB bellekte ki driverlar bozuktu yarım yamalak kurulum yaptı beğenmeyip tekrar format atmıştım.

Cihazın Clevo kasaya sahip bir Abra modeli umarım kronik bir sorunla karşılaşmazsınız. Cihazın altına muhakkak 3 veya 5 fanlı bir soğutucu alın soğutmaya oldukca faydası olacaktır.

Çözüm
Flash eski olabilir evet internetten yükleyin, Windows 11 genelde daha stabil oluyor.

C: Günlük kullanım ve oyun için aldıysanız cihazı Windows 11 tercih edebilirsin, program çalıştıracak ve sürekli Excel işlemleri yapacaksan Windows 11 çok çabuk şişiyor. (görseli ve kullanışını ne kadar çok sevsem de Windows 11'in bu şişme yüzünden Windows 10 kullanıyorum)

-Windows 11 geçme kararı aldım bu cevap ve birkaç ufak araştırma sonucu.
-Bilgisayara temiz kurulum attığım zaman sürücüleri siteden manual kuracağım.
-Clevo kasa ile alakalı şu anlık bir sorun yaşamadım şahsen bilgisayarın soğutmasıda çok iyi çalışıyor ama kullandıkca değişebileceğinide göz önünde bulunduracağım.

Cevaplar için çok teşekkürler!

Hocam ekran kartı sürücüsünü de güncellemeyi unutmayın. Ayrıca flash Bellekte gelen driverlar genelde eski oluyor. Bende geçen hafta Abra A5 V19.2.5 satın aldım. Gayet memnumum şu anlık bir sıkıntısı yok. Windows 11 de hala ara ara bug var deniliyor.
Benim de BIOS güncelleme me gerek var mıdır?

Hocam ekran kartı sürücüsünü de güncellemeyi unutmayın. Ayrıca flash bellekte gelen driverlar genelde eski oluyor. Bende geçen hafta Abra A5 v19.2.5 satın aldım. Gayet memnumum şu anlık bir sıkıntısı yok. Windows 11 de hala ara ara bug var deniliyor.
Benim de BIOS güncelleme me gerek var mıdır?

Tam performans istiyorsanız güncelleyin hocam fakat güncellerken dikkatli olun bir elektrik kesilmesine karşı pili fulleyin ve bilgisayara takın güncellenirken herhangi gibi ekranın gitmesi güncellemenin iptal olmasına ve bilgisayarı bir daha kullanamamanıza neden olur ayrıca garanti dışınada çıkacağı için tamir ettirecekseniz bile az tuzlu bir para ödeyebilirsiniz

Ayrıca evet Windows 11 hala biraz bug var ondan geri Windows 10'a döndüm.

Tam performans istiyorsanız güncelleyin hocam fakat güncellerken dikkatli olun bir elektrik kesilmesine karşı pili fulleyin ve bilgisayara takın güncellenirken herhangi gibi ekranın gitmesi güncellemenin iptal olmasına ve bilgisayarı bir daha kullanamamanıza neden olur ayrıca garanti dışınada çıkacağı için tamir ettirecekseniz bile az tuzlu bir para ödeyebilirsiniz

Ayrıca evet Windows 11 hala biraz bug var ondan geri Windows 10'a döndüm.

Hocam şimdi BIOS güncellemek garanti dışında mı yoksa herhangi gibi bir şarjı bitip kapanması durumunda mu garanti dışına çıkıyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı