Monster Pusat Notebook Soğutucusu İncelemesi

Bu soğutucu hakkında araştırma yaptım ve istediğim bilgiyi elde edemedim. Ben de kendim alıp deneyimleyeyim dedim.
Başta belirteyim: Normalden iyi ama beklentimden az.

İncelediğim model ve link: Monster Pusat Gaming Soğutucu
Tüm testler undervolt ile yapılmıştır. (-79.1mV) (Siz de birebir aynısını yapmayınız!)
Undervolt ve çarpan için kullandığım program: ThrottleStop
Tüm testlerin yapıldığı ayarlar verilmiştir.
Testi yaptığım ortam en altta verilmiştir.

1. Sentetik Test: GPU%94 + CPU%100 (OCCT + CPU-Z)
-Ekran kartı: 90 W ile kendi sınırında.
-İşlemci sınırı: 50 W (Varsayılan TDP: 45 W)
-İşlemci çarpan: 40x (Tüm çekirdekler en fazla 3890MHz görüyor böyle yapınca)
-Undervolt: -79.1mV
Karma-Fanlı.PNG
Karma-Fansız.PNG

-Kaba özet: Sentetik testte 5 dereceye kadar etki etti

2. Sentetik Test: Cinebench R23
-İşlemci sınırı: 90 W (Varsayılan TDP: 45 W)
-İşlemci çarpan: Varsayılan gelen çarpan
-İşlemcide herhangi bir kısıtlama yoktur bu testte.
-CPU kullanımının düşüş göstermesinin sebebi sonraki test sahnesine geçmesi.
-Soğutuculu testi iki kere yaptım. İkincide daha iyi puan verdi. Sadece bunu test etmemi isterseniz üçer defa tekrar ederim. (Bu işlem 1 saat süreceği için yapmak istemedim.)
CinebencR23-Fanlı0.PNG
CinebencR23-Fansız.PNG
CinebencR23-Fanlı1.PNG

-Kaba özet: Frekans değeri değişmedi. Sıcaklık 3 dereceye kadar değişti. Lütfen puanları değerlendirmeyin.

3. Oyun Testi: Mount & Blade II: Bannerlord (Savaş limiti 600- Ayarlar: En Yüksek + DLSS: Kalite 1080p)
4. Oyun Testi: Cyberpunk 2077 (Şehir: Orta kalabalık- Ayarlar: En Yüksek(nerdeyse) + DLSS: Kalite 1080p)

-İşlemci sınırı: 45 W (Varsayılan TDP: 45 W)
-İşlemci çarpan: Varsayılan gelen çarpan
-Fanlar otomatik, Pusat soğutucu açık.
-Bannerlord savaş: 300-300
Bannerlord-Fanlı.png Cuyberpunk-Fanlı.jpg

Özetleme ve son yorumlar:
Evde soğutucusuz kullandığım masa cam ve balkon kenarı. Bu testleri salondaki tahta masada yasaydım sıcaklık 1-2 derece daha fazla değişmiş olacaktı.
Soğutucumuz oyunlarda 1-3 derece fark edebildi. Sentetik testlerde birazcık daha fazla. Oyunlarda genel olarak işlemci %100 olmadığı için işlemciden oluşan sıcaklık çok değişmedi.

a. Bu fanı niye almalıyım?
-Yüksek işlemci tüketen oyunlarda ve video düzenleme gibi işlemler için daha iyi performans alırsınız.
-Hava akışı sağlamak için altına birkaç kitap koymak yerine daha etkili bir işlem olarak tercih edilebilir.
-Laptop kritik sıcaklığa ulaşıyor ise (Eğer ki laptop boştayken bile yüksek sıcaklıklara geliyorsa sorunu çözmek için önce işlemci macun değişimi, tozların temizlenmesi ve bilgisayarınız kendi fanların dönme kontrolü yapılmalıdır.)
-Oyunlarda TDP sınırına takılıyorsanız. (TDP' ye ulaşınca frekansınızda düşme olacaktır. Çözüm olarak TDP limitini arttırabilirsiniz. Bu da size sıcaklık olarak geri yansıyacaktır.)

b. Bu fanı niye almamalıyım?
-Fiyat/performans olarak daha iyilerinin olduğuna inanıyorum. Fiyatı 220-250TL olmalıydı.
-Bir fan için gerçekten ağır. Çok fazla taşıyacaksanız daha hafifini seçmelisiniz.
-Laptop zaten 80 dereceyi nadir geçiyorsa çoğu oyunda almanıza gerek yok. Pek etkisi olmuyor.

Ek:
my-pc.jpeg

İstediğiniz koşulda istediğiniz test varsa yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı