Monster RTX 30 Laptopları Çıktı

Üstteki linktede görebileceğiniz gibi yeni ekran kartlı laptoplar geldi. Daha önceki konularda da belirttiğim gibi v20.2 ve. V21 serisinin ekran kartlarının güncellenip tekrar satışa sunulacağını söylemiştim. Fiyatlar makul gibi dursada alacaklar için modelleri özetleyeyim:
T7 v20.3:
Bu model geçen seneki T7 20.2 modelinin ekran kartı güncellenmiş halidir, geri kalan her şeyleri aynı. 20.2 modeli iyi soğutması ve fp oranının yüksek olması ile öne çıksa da, çok düşük malzeme kalitesi ve arıza çıkarma potansiyeli bayağı yüksek bir model olarak biliniyordu. Almanızı tavsiye etmiyorum, biraz daha bekleyin.
T5 ve T7 V21 serisi:
Aynı şekilde bu seridede ekran kartı güncellenip tekrar satışa sunulmuştur. Malzeme kalitelileri her ne kadar Monster ortalamasının üstünde olsa da ince kasalarından dolayı ısınma sorunu bulunmaktadır. Bu modelin aynı fiyat bandında alternatifi bol olacaktır, bunun alınmasınıda tavsiye etmem.
Sonuç: Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve ben laptopa gözüm gibi bakarım, sorun çıkarsa servise gitmesi benim için sorun değil diyorsanız v20.3 modelini düşünebilirsiniz öbür türlü yukarıda yazdıklarım geçerli. V21 ise hiçbir şekilde alınmamalı.
Resim: Monster Tulpar T7 v20.3

T7-V20-3-resim-2_medium.png

Dijital mağaza'ya girip sorabilirsiniz. Bana denk gelen arkadaş düşünmeden 115 dedi. Mesai saatleri değişiyor yarın arada girip başkasını görünce yine sorarım. En azından daha çok kişiden yanıt almış oluruz.

Aynen hocam Monster cidden bu konuda yetersiz ve bilgisiz kaldı.

Senin düşüncen ne hocam alınır mı v19.7?

Alınır hocam, bende ondan alacaktım en başında ama bazı kullanıcılar ısınma sorunu var diyordu. Bütçemde ucu ucuna yetiyordu.(o zaman 13,5 idi) bende 11, 8E ucuza MSI Alpha 17 aldım. Yoksa benim de sevdiğim modellerden biri.

Benim tavsiyem, her ne kadar fiyatları uygun olsa da, Monster almamanız. Kasa kalitesini önemsemeyenler var fakat bir arıza yaşadınız mı belki bir daha Monster almayacaksanız.

Ayrıca, 10. nesil Intel işlemcili laptoplar çok fazla ısınıyor. Bu yüzden soğutması kötü olan cihazlarda uçak fan sesi duyabilirsiniz. Ve performans kaybı yaşayabilirsiniz.

Bu soğutma sorunu ASUS, MSI, Acer Predator gibi laptoplarda da görülüyor. (Newegg'e bakın)

Ek olarak, Ryzen 5000 serili laptopları bekleyin. Asıl patlamayı onlar yapacak gibi gözüküyor. Zaten stoklar kısa vadede yenilenmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı