Çok geçmiş olsun, markalar önemli tabii ancak bana kalırsa markadan daha önemlisi şans elektronikte.
Biraz diğer taraftan konuşayım, tam 8 yıl önce Monster'dan Tulpar T5 v4.1 cihazını aldım. Bir zaman sonra HDMI portu sorunlu çıktı geri gönderdim, anakartı değişti ve sonrasında 8 yıl boyunca hiçbir sorun yaşamadım. (klavye de zamanla bozuldu o serilerde kroniktir)
Hiç bakım için göndermedim, tüm bakımlarını kendim yaptım. Sadece bir kez bakım sonrası cihaz açılmadı muhtemel BIOS arızasından dolayı. Bir şey yokmuş gibi ürünün garantisi bittiği halde bakım için Monster'a gönderdim, hem bakımı yapılmış hem BIOS arızası düzelmişti. Aynı ürünü küçük kardeşim İstanbul'da ikinci el olarak aldı ve memlekete göndermem gerekti. Kargo yapacaktım, sonra aklıma geldi bakım için o cihazı da Monste'a gönderdim ve sonrasında aradım, ürünü başka bir adrese gönderebilir misiniz dedim, okeylediler, kargo ücreti de vermemiş oldum. Daha birkaç ay önce de cihazı klavye ve bataryası bitik vaziyette sattım, param yetse yine Tulpar modeli alacaktım fakat yetmediğinden başka bir cihaz aldım. Ben kendi adıma hem de sorunlu Clevo kasa modeli olmasına rağmen çok çok memnundum cihazımdan. Düşünün 8 yıl önce aldığım cihazla RDR 2 Online modu uzun süre oynadım.
Bir sürü sıkıntı yaşayan arkadaş da var ama bunu tek bir markaya mal etmek bana doğru gelmiyor. Biz belki de haklı olarak yerli markalara fazla güvenmiyoruz ve eleştirirken dozu kaçırabiliyoruz.
Konu sahibi arkadaşım umarım sorunun en kısa sürede lehine çözülür, elektronik cihazların bozulması beni hep çok üzmüştür.

Dostum umarım ileride mutlu olursun. Açıkçası çok üzüldüm durumuna yani senin sırf bu yazdıklarından dolayı almaktan vazgeçtim. Sana teşekkür ediyorum.

İlk defa bir konuyu okurken üzüldüm ve sıkıldım. Kendimi bir an senin yerine koydum. Lakin intihar falan biraz abartmışsın tamam geçim sıkıntısını herkes yaşıyor ama inan beterin beteri var. Yaşam, yaşamak için.

Mevzuya gelecek olursak, arızalı cihaz satın almışsın ve uyguladığın yöntemler tamamen yanlış. Genelde satın alındıktan sonra basit hatalar olur sendeki mevzu anakart değişimine kadar gitmiş ve anakart değişimi demek artık o laptopu çok zor iade edebilirsin demek + Allah bilir hangi seri anakart taktılar yani donanımlar aynı olsa bile anakart serisi değişince o klavye kısayol hatası gibi hataları alırsın.

İlk sorunu yaşadın, o resetleme ve siyah ekran sorunu. Direkt mahkemeye verecektin şikayetle falan uğraştıkça uğraşırsın ki zaten bunu tecrübe edinmişsin. Bu senaryoyu hep A5'lerde görmüş biri olarak T7'ye görmek hem şaşırttı, hem de başına gelenler bizi üzdü. Geçmiş olsun.

Hocam seni ben iyi anlarım , anladim da yaşadığın olayların 3 haftalık versiyonunu geçen yaz yaşadım. Ama ben akıllılık ettim ,direk iade ettim. Yazında 2. Haftasında sorunların başladığını yazmışsın keşke iade etseydin.

İbretle okudum bütün yazıyı. Ben de yakın zamanda bir bilgisayar aldım hatta Monster bilgisayarlara da bakmıştım ama iyi ki almamışım diyorum şu an. Ama adınıza çok üzüldüm. Aynı durumda ben olsam sanırım o servisi birbirine katardım ben tercihimi şu an Acer'dan yana kullandım umarım benzer sorunlar yaşamam. Sizin de en kısa zamanda sorunlarınız çözülür inşallah. Çünkü gerçekten ülkemizde elektronik bir ürün almak çok zor. Ben de almak için çok uğraştım açıkçası.

Cok geçmiş olsun hocam. Ben de almayı dusunuyordum bilgilendirmenizi aklimda tutacağım.

Çok geçmiş olsun hocam, okurken sizin adınıza üzüldüm gerçekten. Monster firmasına karşı zaten tereddütlüydüm bu saatten sonra yanından bile geçmem. Ben de yaklaşık 8-9 yıllık bir Asus laptop kullanıyordum yakın zamanda yeni laptop aldım 8-9 senelik Asus bile çok iyi performans verdiği için zamanına göre, yine Asus tercih ettim ( TUF Gaming F15) ve belirlediğim modeller arasında Monster marka bir laptop da vardı. Yazınızı okuduktan sonra iyi ki tercih etmemişim dedim Monster'ı. Bundan sonra da zaten bırakın almayı yanından bile geçmem. Tekrar tekrar çok geçmiş olsun. Bilgilendirme yaptığınız için de teşekkür ederim.

Böyle bir durum yaşadığında eğer istersen sana DC nickimi verebilirim. Dertleşmek istersen dinlerim. Bende çok uzun zamandır bilgisayarlar ile içli dışlıyım. İ**ihar gibi bir düşünceye girersen, destek olmak isterim.

Öncelikle yaşadığın çok zor gerçekten kafayı yememek elde değil bu süreçte bu kadar medeni olman bile çok güçlü bir kişiliğe sahip olduğunu gösterir senin için en iyisini diliyorum dostum. Şarkıyı da spotify listeme ekledim güzel şarkı gerçekten.

Yazını okudum ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum dostum. Benimde seninki kadar çetrefilli olmasada mağduriyetim oldu. Bende bundan yedi ay kadar önce adam akıllı bir oyuncu bilgisayarı almak istiyordum, fakat param olmadığı için kredi çekip almak durumunda kaldım. Bilgisayarı internet üzerinden Gencer gaming sitesinden almıştım ve Furkan adında yetkili bir üçkağıtçı bir herif vardı, o ilgilendi bu süreçte benimle. İlk başta bana bir haftaya gelir dediği sistem bir buçuk ay sonra geldi ve geldikten sonra kargoyu açıp kasayı kontrol ettiğimde kasada bolca çizikler vardı, deformeli yani ve parasını ödediğim gold sertifikalı güç kaynağının bronz olanından sisteme monte edip göndermişler. Güç kaynağı kasanın içerisinde görünmeyecek şekilde kapalı durduğu için fark edilmez sandılar galiba. Ben bunları bir bir kendilerine ileterek "Kasanızı geri veriyorum ve adam akıllı düzeltilmeden almayacağım" Diyerek belirttim adamlara. Yeni bir kasayla daha sonra tekrar geldiğinde bu seferde kasanın bazı parçaları eksik geldi ve tekrar aradığımda Furkan denen üçkağıtçının dediği laf aşırı komik geldi. Kendisinin bana söylediği şey ise "başkası olsa göndermeyiz normalde, sırf sizin için parçaları göndereceğiz dedi" O an kendi kendime bir insan daha ne kadar arsız olabilir ki diye düşünmek oldu ve kendisiyle daha fazla muhattap olmadan telefonu adamın suratına kapatıp kasanın eksik parçalarının gelmesini bekledim. Parçalarda gelince bilgisayarı açtığımda 2tb olması gereken sistemde 1tb ssd olduğunu gördüm ve tekrar arayıp hesap sorduğumda adamın dediği şey ise "bizim elimizde 2tb ssd yok" dedi. Tabii bende maymuna anlatır gibi durumu izah ederek ssd'den adet aldığımı foturasıyla birlikte göstererek belirttiğim. Böyle tam bir buçuk ay uğraştırdılar beni. Gelen son parçayıda taktıktan sonra bilgisayarı kullanmaya başladım fakat kısa sürdü buda. Haftada bir kaç kez durduk yere kasa kapanıyordu ve en sonunda güç kaynağım patladı. Kasayı geri gönderdim ve tam üç ay kasayı bekledim yani dilek olay. Bu süreçte kasama taktıkları güç kaynağının daha 2021 senesinde piyasadan toplatılan yangın riski taşıyan güç kaynağını modeli olduğunu öğrendim. Youtube üzerinde bu Furkan'nın eşek gibi sırıtıp kişniyerek sistem tanıtımı yaptığını gördüm ve videonun altına kel diye yazıp nasıl bir düzenbaz olduğunu yazdığımda beni "kel" dedim diye mahkemeye verdiğini öğrendim. Geçen gün mahkemeye gittiğimde mahkeme salonuna girip çıkmam bir oldu. Bir dakika anca sürmüştür mahkeme. Bir ceza falan almadım, sadece bu kadar mağduriyet yaşadıktan sonra mahkemeye çıkartılmam kanıma dokunuyor. İşte benimde böyle saçma bir anım oldu böylelikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…