Monster Tulpar T5 v17.1 Anakart Yandı

10 yıl yedek parça/servis hizmeti sunmaları gerektiği ve bunu sunamadıkları için laptop u geri aldılar. Aldığım fiyat üzerinden anakart fiyatı düşüldü ve geri kalan hesabıma yatırıldı.
 
Bende de aynı ürün anakartı yanık şekilde kenarda yatıyor. Yakın zamanda gerçekleşen bir durum mu bu?
 
Anakartın modelini öğrenebilir misin sana bulabilirim.
Hocam maalesef, ta getirttikleri Çin menşeili siteye bile baktım ama bulamadım. Teşekkür ederim yine de.
Abartı bir fiyat. Boşuna demiyoruz Monster almayın diye. Geçmiş olsun hocam.
Sağ olun hocam.
Başka bilgisayarlardan çıkma anakart bulunabilir ama zor. 5340Tl biraz saçma bir fiyat. Aldınız zaman bile bilgisayara o kadar ödemediğinize eminim.
Hakikaten saçma bir fiyat. Yaptırmadım ram ssd ve hdd haricindeki parçaları satmaya karar verdim. i7-8750H, GTX1060 6GB.
Geçmiş olsun. Piyasada bulmak zor anakartı. Dizüstü bilgisayarlarda anakart değişimi sırasında ekran kartı ve işlemci de değiştiği için fiyat yüksek oluyor. Belki anakart tamiri yapan yerlerde şansını deneyebilirsin.
Hocam bir tanıdık vardı ona yolladım Monster teknik servisten sonra. O da sadece anakart tamirine bakan bir yere yolladı. Önce onarım denendi olmadı, sonra parça değişimi denendi yine olmadı. Onlar da değişim gerektiğini söylediler.
Anakarta gömülü işlemci ve ekran kartı olduğu için bu kadar pahalı herhalde. 1500-2000 TL daha koyup 1650'li bir laptop alınması daha mantıklı olur.
Valla öyle yaptım hocam. Yani bu kadar parayı vereceğim ve üstüne bir daha böyle sıkıntı yaşamayacağımın garantisi yok.
Hocam Casper Excalibur aldım bakalım. Yine 2060 ve 10750H'lı. 240lık bir SSD ve 8'lik RAM var. Monsterdaki SSD ve HDD'mi kullanacağım. Hızlara bağlı olarak Monster'daki RAM'lerimi de takabilirim stokta gelen RAM'i çıkarıp.
Acaba ellerinde yedek parça var mı? Benzer durumu T5 V10.1 ile yaşadım ve anakart için fiyat verilip değişim için onay alındıktan 10 gün kadar sonra, ellerinde yedek parça olmadığını ve pandemi dolayısıyla en erken 6 ay içerisinde tedarik edebileceklerini söylemişlerdi.
Açıkcası hocam hiç sormadım. Zaten o kadar para verdikten sonra tekrar bir sıkıntı olmayacağının garantisi yok deyip başka bir laptop aldım.
Bende de aynı ürün anakartı yanık şekilde kenarda yatıyor. Yakın zamanda gerçekleşen bir durum mu bu?
Hocam konuyu açmadan yaklaşık 15-20 gün önce olan bir durum.
Herkese merhaba, yaklaşık 2.5 yıl önce aldığım notebookum geçenlerde kapandı. Açmaya çalıştığımda hiçbir şekilde tepki vermedi. Monster teknik servise yolladım. Aradan 3-4 gün geçtikten sonra bana anakartın arızalandığını ve onarmaya çalışmalarına rağmen onarılmasının mümkün olmadığını söylediler. Üstüne de 5340 TL'lik bir fiyat çıkardılar. Sizce bu fiyat normal midir? Ben de yeni bir laptop mu alsam diye düşünmeye başladım 10.000 civarına. Fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz? 1 Mart'ta okulum başlayacak tekrardan ve notebook lazım olacak. Bölümüm dolayısıyla SolidWorks, AutoCAD gibi programları kullanıyorum.

2. olarak ben piyasada bu modelin anakartını bulabilir miyim?
Arkadaşlar cevap veren herkese teşekkür ederim. Çok yoğun olduğum için mesjalara dönemedim. Bilgisayarın satabileceğim parçalarını satıp kalanları da kullanmaya/elimde tutmaya karar verdim. Zaman ayırıp mesaj yazan herkese tekrardan teşekkürler. Bundan sonra Monster alır mıyım? Açıkcası zannetmiyorum. Bu sene sonu kardeşim de çok büyük ihtimalle laptop alacak. Ona da Monster alırız diyordum ancak fikrim kesinlikle değişti.
 
Son düzenleme:
@AsK3R firma en azından alakartın tamir edilemeyeceği hakkında yalan söylememiş. Başka yere de danışman iyi olmuş. Bilgilendirme için teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı